Gigi Hadid svarer om modellkritikken og sykdommen

Gigi Hadid

Den amerikanske modellen Gigi Hadid stiller på forsiden av marsutgaven av Elle, og svarer på både kritikk og forteller om sykdommen som har plaget henne siden tenårene.

10.02.19 13:13

- Familien min er så takknemlig for å ha hatt mulighet til å skape et nytt liv for seg selv, og alle kunne hatt like historier om de hadde fått mulighet, forteller Gigi Hadid (23) til den amerikanske utgaven av Elle.

Moren Yolanda kommer fra Nederland, mens faren Mohamed er fra Palestina. På den måten har den unge modellen fått oppleve flere kulturer.

- Jeg ser hvordan begge sider behandler hverandre. Det er viktig at det blir mer åpenhet for at folk blandes og blir kjent med forskjellige kulturer, sier hun i intervjuet med magasinet.

Lærer fra søsteren

Mamma Yolanda startet som modell da hun flyttet til USA som 16-åring, og Gigi startet sin karriere allerede da hun var baby. Også søsteren Bella jobber som modell, men ifølge Gigi konkurrerer de ikke om jobbene.

- Vi har veldig ulik stil, så en jobb som ønsker Bella er ikke en jobb som er riktig for meg. På mange måter inspirerer hun meg, og vi lærer fra hverandre, forteller hun til magasinet.

Svarer på modellkritikken

Begge søstrene og broren Anwar har fått god hjelp fra moren til å komme i gang med modellkarrierene. Med en kjent modellmor har det kanskje vært enklere for Gigi Hadid å få innpass i industrien, men hun er lei av oppfatningen om at hun har fått jobben «gratis».

MODELLFAMILIE: Her er mamma Yolanda Hadid (i midten) sammen med døtrene Gigi (til venstre) og Bella. Foto: Bryan Bedder/Getty Images for Lifetime/AFP

- Jeg skjønner hva folk sier. Jeg kommer fra en privilegert familie, men jeg jobber også hardt med min karriere for å vise respekt for foreldrene mine for den hjelpen jeg har fått til å komme inn i bransjen.

Hun forteller at begge foreldrene har jobbet hardt for å bygge opp sine karrierer etter de flyttet til USA, og spesielt faren som kom til landet som flyktning.

GIGI HADID under CFDA Fashion Awards in New York i 2017. Foto: Dennis Van Tine (PA Photos / NTB Scanpix)

PÅ CATWALKEN: Gigi Hadid går jevnlig modell for Victoria's Secret. Her fra Victoria's Secret Fashion Show i 2015. Foto: Dimitrios Kambouris (AFP / NTB Scanpix)

Snakker ut om sykdommen

Selv om Gigi Hadid kommer fra en kjent og velstående familie, har ikke livet alltid vært like lett.

Tre av familiemedlemmene, mor, søster og bror, har sykdommen kronisk lyme borreliose, mens Gigi selv ble diagnotisert med hashimotos tyreoiditt da hun var tenåring.

Til Elle forteller modellen hvordan hun håndterer sykdommen.

- Det handler om å lære om kroppen din. Som 17- og 18-årig fikk jeg en medisinering som mange begynner å ta når de er 50, og det kan ha negative konsekvenser om du tar medisinene for lenge. Mamma prøvde å finne alternativ behandling, som jeg har sjekket opp. Du kan leve et liv som gjør at det ikke skader kroppen din slik medisinen gjør, forteller hun.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er det en autoimmun sykdom som angriper skjoldkjertelen, og fører til en forbigående økning i stoffskiftet som fører til varig lavt stoffskifte.

Gigi har ikke bare vært cover-girl for Elle for i 2016 stilte hun naken på forsiden av magasinet Allure:

Se videoen nedenfor for å se en annen modell - med en litt annerledes bakgrunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Kjendis

Mest lest på Puls

Annonsebilag