Sesong 14 av «Mesternes mester» har til nå bydd på to episoder der deltakerne har fått utfordre seg i ulike øvelser.

Men det var ikke alle som fikk en like god start på oppholdet. For mens Kristin Holte (36) kunne smykke seg med sammenlagtseieren i program to, havnet Helene Spilling (26) nederst på listen og ble dermed sendt i nattest.

Les også: Her får deltakerne sjokkbeskjede: – Det er trist

Nattesten slapp hun imidlertid å gjennomføre, da Ezinne Okparaebo (34) måtte trekke seg grunnet helseutfordringer.

Men likevel kjente Spilling på et nederlag, innrømmer hun.

Skuffet over egen prestasjon

Da Nettavisen møtte «Skal vi danse»-proffdanseren i forbindelse med premierevisningen av «Mesternes mester» nylig, kunne nemlig 26-åringen fortelle at hun gruer seg til å se de to første episodene av det populære NRK-programmet.

– Rett og slett fordi jeg gjør det dritdårlig, sier hun.

Spilling mener nemlig hun i utgangspunktet burde gjort det bedre i enkelte av øvelsene.

– Jeg tror stresset tok meg helt, sier hun og fortsetter:

– Det var noen øvelser som absolutt ikke var noe for meg, som jeg visste jeg ikke ville klare, men det var noen øvelser der jeg faktisk kunne gjort det bra, også. Det var veldig kjipt.

– Var skikkelig i kjelleren

Som følge av dette trengte proffdanseren noen oppmuntrende ord hjemmefra. Nærmere bestemt fra venninnen Birgit Skarstein (33), som hun bor med til vanlig.

Les også: Dette er den nye «Mesternes mester»-villaen

Spilling og Skarstein møttes da de begge var med i 2020-sesongen av TV 2-programmet «Skal vi danse», og utviklet raskt et nært vennskap. Etter innspillingen flyttet førstnevnte inn i Skarsteins leilighet på Majorstuen, etter å ha bodd hjemme hos foreldrene sine i Gjerdrum en periode.

Og det var altså Skarstein som ble Spillings trøst da ting ikke gikk helt veien i «Mesternes mester».

– Det fikk ikke kameraene med seg, men jeg måtte ta en telefon hjem til Birgit på kvelden etter to dager med innspilling, sier 26-åringen, og legger til at det ble tårevått.

– Jeg ringte henne på FaceTime, og begynte å gråte, sånn skikkelig trist gråting, liksom. Jeg klarte ikke engang å le av situasjonen. Det var nitrist – og jeg var skikkelig i kjelleren.

Men selv om hun var langt nede, var det aldri noe alternativ å gi seg i konkurransen.

– Det er alltid fint å gråte litt og bare få ut noen følelser, tenker jeg. Og jeg fikk heldigvis hentet meg inn igjen, for det var ikke snakk om at jeg skulle gi meg, forsikrer danseren.