Obs, spoiler! Saken inneholder hendelser fra torsdagens episode av «I fyr og flamme» på TV 2.

Du har kanskje hørt om Kyle McDonald, som i 2006 startet et omfattende prosjekt med en rød binders som endte opp med at han fikk seg et hus? Hvis ikke får du se mye av det samme i torsdagens episode av TV 2-programmet «I fyr og flamme».

Da begir nemlig YouTuberne Robin Hofset (31) og Victor Sotberg (31) seg ut på samme oppgave. Forskjellen er bare at de to til slutt skal ende med å bytte til seg en bil, ikke et hus.

Les også: TV 2-stunt endte med varige skader: – Jeg måtte sette ned foten

Duoen har imidlertid bare én uke på å gjennomføre oppgaven – som ifølge dem selv passet dem midt i blinken.

– Vi kommer fra YouTube, der vi er vant til å gjøre litt idiotiske ting og ulike utfordringer, så derfor vil jeg si at «I fyr og flamme» var midt i blinken for oss, har Sotberg sagt.


– Han er ingen selger

Sotberg og Hofset har i tidligere episoder av programmet vist at de går «all in» i utfordringene, og det gjør de også nå.

For mens det å bytte til seg en bil kanskje høres ut som en umulig oppgave for mange, klarte de to YouTuberne faktisk utfordringen uten noe særlig trøbbel. De måtte imidlertid gjennom en del byttehandler først – nærmere bestemt seks.

Og ikke alle var like vellykkede, sier de til Nettavisen.

– Vi klarte å bytte en binders til en bil, og det er vi ganske stolte av. Vi startet med en binders, også var det å gå på gata og bytte oss oppover. Men vi byttet oss litt nedover også fordi Victor er for snill. Han er ingen selger, påpeker Hofset.

Dro utenlands

Som nevnt endte «I fyr og flamme»-deltakerne med totalt seks bytter, før det sjuende var en bil.

Det hele startet altså med en binders, som de fikk byttet til sju kroner og en liten «Minions»-figur. Deretter byttet de seg til en eksklusiv håndkrem, som igjen ble byttet mot en penn.

For pennen fikk de en klokke og for klokken byttet de til seg en Playstation 4. Så byttet de spillkonsollen til en Volvo C70.

Og bilen fikk de nytte for også etter TV-innspillingen.

– Bilen som vi byttet til oss, ble benyttet til en «harrytur» til Sverige og noen andre småturer av oss begge, sier Hofset.

Men selv om de hadde store planer for bilen også fremover, kan det se ut til at Volvoen ender på skraphaugen. Den er ikke EU-godkjent, og duoen er usikre på om den kan bli det.

– Planen var å ha den som firmabil, men siden det var flere mangler på bilen ble anbefalingen fra verkstedet å skrote bilen. Vrakpanten vil gå til et veldedig formål, uttaler Hofset.