I starten av 1990-årene var modell og skuespiller Elizabeth Hurley (53) og skuespiller Hugh Grant (58) et av Hollywoods heteste par.

I 1994 gjorde Grant stor suksess i filmen «Fire bryllup og en gravferd», og søkelyset var i stor grad rettet mot paret.

Da duoen troppet opp på den røde løperen i forbindelse med premieren til filmen for snart 25 år siden, tok Hurley pusten fra de fleste. På den tiden hadde ikke den daværende 28-åringen gjort sitt store gjennombrudd enda, og var en relativt ukjent kvinne - for uten å være Hugh Grants kjæreste.

Iført en sort, fotsid kjole fra luksusmerket Versace strålte Hurley i blitzregnet ved siden av sin høyprofilerte kjæreste.

Den noe spesielle kjolen, som var designet med sikkerhetsnåler av gull, har siden den gang blitt ikonisk og omtales ofte som «Den kjolen», ifølge Harpers Bazaar.

Gjenskaper øyeblikket

Nå, 25 år etter at bildene ble tatt, gjenskaper Hurley øyeblikket på forsiden av det internasjonale motemagasinet.

I en nærmest identisk kjole, poserer hun til tittelen «Versace-kjolen som endret alt».

STILLER OPP IGJEN: Elizabeth Hurley gjennskaper det ikoniske moteøyeblikket for 25 år siden på forsiden til motemagasinet Harpers Bazaar.

Ifølge Hurley var valget av kjole den kvelden en tilfeldighet.

- Jeg var ikke forberedt på det som skulle skje den kvelden. I all hast måtte jeg finne en kjole å ha på meg til Hugh Grants premiere, og på den tiden hadde jeg null peiling på mote, sier Hurley til motemagasinet i dag.

- Lite glamorøst

Ifølge Hurley fikk hun nummeret til en PR-agent som hadde tilbudt seg å låne henne en kjole. Lite visste hun på den tiden at den kjolen, noen timer senere, kom til å bli ikonisk.

- Jeg husker jeg dro til et kontor der jeg plukket opp kjolen i en hvit plastikkpose. Jeg dro hjem, og ordnet både håret og sminken selv i vår lille ettroms leilighet. Det var veldig lite glamorøst på den tiden i forhold til hva det er i dag, sier hun.

Seks år etter at Grant og Hurley troppet opp på den røde løperen sammen, tok forholdet imidlertid slutt.

Nye tider

Året etter kunne Hurley avsløre at hun ventet barn med forretningsmannen Steve Bing (53). Sammen fikk de sønnen Damian Hurley, men forholdet tok slutt kort tid etter på.

Siden den gang har Hurley vært gjennom en rekke fohold, blant annet med gründeren Arun Nayar (54) og cricket-spilleren Shane Warne (49).

Hugh Grant giftet seg på sin side med Anna Elisabeth Everstein i fjor, etter seks år som kjærester. Sammen har de sønnen John, mens Grant har to barn fra et tidligere forhold med den tidligere restaurantsjefen Tinglan Hong.