Den 13. sesongen av «Mesternes mester» skal, i likhet med den forrige, spilles inn på Sørlandet.

Det bekrefter prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, i en pressemelding. Saken ble først omtalt av VG.

Mens de tidligere sesongene har blitt spilt inn i varmere strøk, valgte produksjonen i fjor å legge innspillingen til Sørlandet, nærmere bestemt Arendal, grunnet reiserestriksjoner som følge av koronapandemien. Den neste sesongen skal spilles inn i Kristiansand og Lillesand i juni.

– Deltakerhuset ligger i Lillesand kommune, mens konkurransene spilles inn i Kristiansand, Lillesand og nærliggende områder, sier prosjektredaktøren i pressemeldingen.

Sesongen som spilles inn i juni, vil bli sendt på NRK på nyåret 2022.

Ny programleder

Nytt av den 13. sesongen er at Aksel Lund Svindal (38) skal lede programmet. Han vant den forrige sesongen, og tar over stafettpinnen for Dag Erik Pedersen (61).

Det var en snau måned etter at Svindal kunne juble over seieren det ble kjent at Pedersen hadde valgt å tre til side som programleder. Han har ledet programmet helt siden starten i 2009.

– Det ble tolv sesonger, fra jeg var 48 år til jeg nå er over 60 år. Det har vært fine år, men også noen tøffe tak privat. Da har det vært godt for meg å ha «Mesternes mester» å holde fast i og se fram til, sa Pedersen til VG den gang.

– Det var først ved juletider at jeg for alvor begynte å tenke på å gi meg. Dette har vært et TV-eventyr. Seertallene denne sesongen har vært fantastiske. Jeg kan ikke tenke meg at vi noen gang kommer til å slå de seertallene. Etter at vi kom hjem til Norge og spilte inn i Arendal, var på mange måter ringen sluttet for meg. Jeg ville gi meg på topp, la han til.

– Veldig overraskende

Dagen etter Pedersens avskjed ble det kjent at Svindal hadde fått tilbudet om programlederjobben.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sa den tidligere alpinisten i en pressemelding.

Videre fortalte han at han ikke hadde forventet det.

– Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i «Mesternes mester denne sesongen». Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av, sa Svindal.