Det er snart tid for en ny sesong av «Camp Kulinaris» hvor ti kjendiser skal sette matlagingsferdighetene sine på prøve, og samtidig prøve å imponere kjendiskokk Kjartan Skjelde (46).

I kjent stil skal deltakergjengen drive en restaurant i Portør etter beste evne, i tillegg til at de må gjennomgå ulike utfordringer som dømmes av Skjelde. «Camp Kulinaris» har premiere 27. mars på Viaplay.

I den sjette sesongen av matprogrammet returnerer en rekke kjente fjes til TV-skjermen, men årets sesong byr også på noen internasjonale navn.

Tilbake på norsk TV

Den svenske TV-profilen Ola-Conny Wallgren (59) gjør comeback på norsk TV. Han er for mange kjent fra «Ullared» og «Ut på tur med Morgan og Ola-Conny».

Det er ikke første gang den svenske TV-profilen deltar i et norskt realityprogram. Han deltok i den tiende sesongen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», men nå er han klar for å kokkelere seg rundt på norsk TV.

Til Nettavisen sier Wallgren at det ikke var en selvfølge å takke ja til «Camp Kulinaris», mye fordi matlaging ikke er hans sterkeste side. Men til tross for det bruker han mye tid på kjøkkenet.

– Jeg lager mye mat, og jakter og fisker. Men jeg klarer ikke å lage saus, avslører han.

59-åringen ble et kjent navn her til lands i TV-serien «Ullared», og siden programmets start i 2009 har Wallgren opplevd mye oppmerksomhet fra Norge. Han legger ikke skjul på at han er veldig glad i Norge, og synes det er veldig stas å være i søkelyset her til lands.

– Jeg trives veldig godt i Norge, og jeg synes det er hyggelig at jeg får være med på norske realityserier.

Har ikke troen

Tidligere politiker Trude Drevland (75) er ingen fremmed for reality. Da tilbudet om «Camp Kulinaris» kom nølte hun ikke et sekund med å takke ja, for det betød at hun endelig kunne møte sin store helt, nemlig kokk Kjartan Skjelde.

– Jeg elsker å lage mat, og det at jeg kan få lære mer av en av mine største favoritter er jo helt supert, sier Drevland.

Til vanlig foretrekker Drevland å bruke god tid på matlagingen og gjerne nippe til et glass vin underveis. Når hun er på kjøkkenet skal hun kose seg, men det gjenstår å se om det er noe den tidligere ordføreren i Bergen klarer å videreføre til den hektiske tilværelsen på «Camp Kulinaris».

Les også: Misforsto øvelsen: Var flau i flere måneder etterpå

En som derimot ikke er så glad i å tilbringe flere timer på kjøkkenet er politiker Bård Hoksrud (49). Selv om han elsker mat legger han ikke skjul på at kjøkkenferdighetene ikke er på topp.

– Jeg tror de fleste som kjenner meg kommer til å tenke at dette kommer til å gå rett ad undas og at jeg ikke kommer til å holde ut lenge. Men jeg håper at noen blir overrasket, sier Hoksrud.

«Camp Kulinaris» er ikke det første matprogrammet Hoksrud er med på, han deltok i «4-stjerners middag» i 2017. Frp-politikeren har i ettertid spøkt med at han ble «advart» av partiet sitt mot å stille opp i programmet.

Til Nettavisen sier Hoksrud at det var blandede reaksjoner da han avslørte «Camp Kulinaris»-deltakelsen og at enkelte Frp-medlemmer «pushet» 49-åringen til å delta.

Se hva slags reaksjoner han fikk fra partiet i videoen under:

Røper sin største svakhet

Skuespiller og programleder Mutasim «Mutta» Billah (25) er godt vant til å være foran TV-skjermen, men en ting han ikke er så vant med er å samarbeide på kjøkkenet. Ifølge 25-åringen er hans største svakhet tempoet på kjøkkenet.

– Jeg er veldig treig og gjør ting i mitt eget tempo, sier Billah.

Tiden vil vise hvordan «SKAM»-skuespilleren takler tempoet på kjøkkenet med de ni andre kjendisdeltakerne, men da tilbudet om TV-deltakelsen kom var han lettet over at han endelig fikk muligheten til å lære kunsten av matlaging.

– Jeg har alltid lyst til å være flink på kjøkkenet og lage god mat, men jeg har aldri tatt meg tid til å lære det.

Les også: Liva Ingebrigtsen åpner opp om den tøffe tiden: Måtte søke hjelp

Artist Raylee Charlotte Kristiansen (25) innrømmer at hun ikke er det største kulinariske geniet, og hun tror hun kan lære en ting eller to i matprogrammet.

– Jeg er helt elendig, ler artisten.

Hun legger ikke skjul på at hun har bred erfaring innenfor matlaging, men én rett hun mestrer er kylling og ris.

Disse kjendisene deltar også i den sjette sesongen av «Camp Kulinaris»:

Henrik Elvejord Borg (27). TV-personlighet, kjent fra «Ex on The Beach», og er for tiden aktuell i «Fangene på fortet».

Monica Nyhus (34). Influenser og TV-profil, kjent fra TV 2-programmet «Bloggerne».

Lydia Gieselmann (30). Programleder for NRK-programmet «Unormal».

Isak Noor. Skuespiller, kjent fra «Kasko».

Ellen Irene Aabol (22). TikToker og matskribent.

I tradisjon tro kommer det to utfordrere inn etter hvert på «Camp Kulinaris»:

Rein Alexander Korshamn (51). Artist.

Maria Montazami (57). Svensk TV-personlighet, kjent fra «Svenske Hollywoodfruer».