Natt til tirsdag var det duket for den eksklusive prisutdelingen som hyller den amerikanske TV-bransjen, nemlig Emmy-utdelingen.

Prisutdelingen sammenliknes med Oscar-prisutdelingen, men for TV-serier, i tillegg til at den byr på glitter og glamour og har en stjernespekket rød løper som tiltrekker seg flere av verdens største kjendiser.

Les også: Dette er Emmy-utdelingens største skandaler

Men det er ikke bare sitcom-serier og dramatiske TV-serier som premieres. Prisutdelingen er også kjent for å skape overskrifter med både skandaler og uforventede øyeblikk, og i år et intet unntak.

Kledde seg ut som erkefienden

Da prisen for beste humorserie skulle deles ut, var det komiker og skuespiller Pete Davidson (28) som dukket opp scenen.

Men det var tilsynelatende ikke komikerens opptreden som fikk oppmerksomheten i salen, men 28-åringens valg av antrekk – som etter alt å dømme skulle etterligne erkefienden, Kanye Wests, antrekk fra Met-gallaen 2019.

Davidson og West har begge hatt et tidligere forhold med realitystjernen Kim Kardashian (41), hvor sistnevnte stadig var i tottene på 28-komikeren og gjorde narr av han i hytt og vær i sosiale medier.

Om Davidsons antrekk var et forsøk på å gjøre narr av Yeezy-mogulen har han ikke kommentert, men ifølge Page Six er antrekket nøyaktig det samme.

Les også: «Squid Game»-stjernen Lee Jung-jae ble historisk Emmy-vinner

Antrekket bestod av en nokså «anonym» jakke med et par matchende bukser. West har tidligere forklart at tanken bak antrekket i 2019 var å rette mest mulig oppmerksomhet mot Kardashian for å gjøre henne til prisutdelingens «snakkis».

Den gang brukte Kardashian den svært mye omtalte «wet look»-kjolen, som hun fikk mye oppmerksomhet for.

Matchet ekskjæresten

Etter at West og Kardashian gikk hvert til sitt etter syv år som par, fant sistnevnte som nevnt lykken med Davidson. De to deltok blant annet på Met-gallaen sammen i 2022.

I løpet av tiden de var sammen dukket de to ofte opp i både like antrekk og hårstiler, som da både Davidson og Kardashian bleket håret for å matche hverandre.

Da forholdet mellom de to var kommet ved veis ende, farget derimot 28-åringen håret tilbake til sin naturlige brunfarge, noe som ifølge amerikanske medier kunne tolkes som et symbol på bruddet.

Da Davidson dukket opp på prisutdelingen natt til tirsdag, hadde han imidlertid bleket håret tilbake til den samme hårfargen som han hadde da han datet Kardashian. Om dette var et nikk mot deres tidligere forhold, eller et forsøk på å gjøre narr av West, har ikke Davidson kommentert foreløpig.