Din jakt på kvinnens orgasme og fånyttes leting etter det mytiske g-punktet kan være over!

Forskere har funnet at kvinner ikke har ett magisk punkt som gir nytelse. Det er snarere snakk om en større erogen sone som omfatter flere organer.

Studien samler de erogene sonene i det heller usexy begrepet klitourivaginal stimulering. Altså klito-uri-vaginal.

Begrepet er satt sammen av ordene klitoris, urinrør og vagina.

Kan gi de kraftigste orgasmene

Forskerne har funnet at stimulering av en kombinasjon av særlig vaginaveggen mot magen, urinrøret, skenes kjertler og klitoris kan gi vaginale orgasmer - som skal være de kraftigste orgasmene en kvinne kan få.

Forskere (og antagelig en lang rekke kvinner) har funnet at vaginale orgasmer varer lenger og stråler gjennom hele kroppen.

- Ved hjelp av ultralyd fant vi at masturbasjon av ytre klitoris bare øker blodstrømmen til klitoris. Men indre stimulering gjennom penetrasjon kan øke blodstrømmen til alle de klitourivaginale områdene, sier forskningsleder Emmanuele Jannini.

Så hvordan bruke denne forskningen i praksis?

Doggy style, hvor mannen penitrerer kvinnen bakfra, eller hvor hun sitter oppå ham er to av de beste stillingene for klitourivaginal stimulering, ifølge Jannini.

Å føre en eller to fingre inn i skjeden med håndflaten opp og så gjøre en "kom hit"-bevegelse med fingrene, stimulerer også riktig område, forklarer forskeren.

Vibratorer designet for å stimulere G-punktet hadde også effekt på en del av kvinnene i studien.

Den gylne trio

Ytterligere forskning har ledet forskere fram til et mønster av tre handlinger som potensielt skal sikre kvinnen orgasme.

Mannens orgasme har hatt hovedfokus i kulturer verden over i århundrer. Naturen er innrettet slik at mannens orgasme er enkel, den må til for å føre arten videre.

Kvinnens orgasme er biologisk mer avansert, og følgelig har kvinnens klimaks delvis forblitt et mysterium. Vitenskapen har faktisk ikke et fullgodt svar på hvorfor kvinner får orgasmer, men vi tror det skaper bånd mellom mannen og kvinnen, som er et evolusjonsmessig fortrinn.

Disse to faktorene tror forskere ved Indiana University og Chapman University i USA kan forklare gapet mellom hvor ofte menn og kvinner får orgasme når de har sex.

Forskere gjennomførte en undersøkelse blant 52.000 menn og kvinner - heterofile, homofile og bifile - mellom 18 og 65 år. De fant at 95 prosent av heterofile menn fikk orgasme når de hadde sex. Bare 65 prosent av de heterofile kvinnene svarte det samme.

Forskerne lette deretter etter fellestrekk hos de kvinnene som nådde klimaks - og mener de fant gull.

De kaller det den gylne trio av sexhandlinger som så og si vil sikre kvinnen orgasme:

Dype kyss, oralsex og stimulering av kjønnsorganet.

Så hvorfor bruker ikke alle menn den gylne trio på sin partner?

Forskerteamet fant at mennene i undersøkelsen dessverre hadde liten forståelse av kvinnens biologi.

Nesten hver tredje mann i studien trodde vaginal penetrasjon var alt som skulle til for at dama fikk orgasme.

- Det kunne ikke vært lenger fra sannheten, sier biologiprofessor Elisabeth Lloyd til Guardian.

Bare 35 prosent av kvinnene fikk orgasme av penetrasjon alene. På den andre siden fikk 80 prosent av de heterofile og 91 prosent av de lesbiske kvinnene orgasme dersom partneren utførte den gylne trioen.

Sexolog Siv Gamnes forteller til Nettavisen at den type misforståelser absolutt er til hinder for kvinnens orgasme.

- Jeg tenker at det som skaper størst problem for kvinnen i å få orgasme, er «inn-ut-sex», sier hun til Nettavisen.

Det vil si at mannen står for all bevegelse ved å pumpe penis inn og ut av skjeden.

- Dette fører i beste fall ikke fram til orgasme, i verste fall blir skjeden bare tørr (og det kan bli sårt og smertefullt). Det er også en del menn som tror at bare penis er stor nok, så vil alt gå bra, men det som har størst betydning, uansett «sexmetode», er tenningen mellom de to som skal ha sex sammen, sier Gamnes.

Trioen er ikke det eneste som hjelper. I tråd med Gamnes råd om tenning, noterer forfatterne at studien seg at det var mer sannsynlig at kvinner fikk orgasme dersom de var «fornøyde i forholdet sitt, fortalte partnere hva de hadde lyst til i senga, roste partneren når de gjorde noe godt, sendte pirrende tekstmeldinger i forkant av sex, brukte sexy undertøy, forsøkte anal stimulering og levde ut fantasier».

Forskerne fant også at det var 20 prosent mer sannsynlig at kvinner fikk orgasme dersom sexen var litt mer variert og fikk servert litt dirty talk.

For mannen spilte ulike stillinger eller velvalgte gloser ingen rolle. De kom stort sett uansett.

Forskerne konkluderte med at gapet mellom mannen og kvinnens orgasme i hovedsak skylles manglende bevissthet rundt kvinnens mer biologisk intrikate maskineri når det gjelder å nå klimaks.

- Ikke alle kvinner liker oralsex

Gamnes mener «den gylne trio» og klitourivaginal stimulering er gode råd.

- Det er mye fornuftig i det de har funnet ut, og i samsvar med det mange i fagkretsen har ment og tenkt i mange år: At det ikke bare er stimulering av klitoris eller bare g-punkt som fører fram til orgasme, men at kvinnens orgasme er mer kompleks.

Sexologen sier imidlertid at orgasmetrioen ikke vil fungere på alle kvinner.

- Det er faktisk en del kvinner som ikke liker oralsex. Og for dem vil jo ikke den gylne trio fungere. Om det som gjøres ikke føles greit, kan det i seg selv blokkere for en orgasme.

- Men det finnes andre måter å oppnå en «triostimulering», for eksempel ved den noe nedvurderte misjonærstillingen, bare med omvendt beinstilling.

- Enten hun ligger underst eller øverst, så kan hun forsøke med beina sine samlet mellom beina til partner, og at hun står for bevegelsene! På den måten blir hun penetrert og stimulert i skjeden, og hele klitourivaginal-området blir stimulert ved at det blir litt klemt mellom penis/dildo og hennes egne bein.

- Men liker hun oralsex, er det bare å prøve seg fram, oppfordrer Gamnes.

- Oppskrift kan gi prestasjonsangst

Selv om studiene resulterer i gode råd, kan slike råd ha motsatt effekt.

- Det forskerne har kommet fram til er på nytt en slags «oppskrift» som folk skal prestere. «Gjør sånn og slik så kommer orgasmen, og gjør den ikke det, så gjør du noe feil». Dermed kan prestasjonsangsten få atter ny næring, sier Gamnes.

- Jeg tror det viktigste er å få folk til å slappe av sammen, leke, utforske og være positivt nysgjerrig på hverandre. Og la orgasmen få litt spillerom.