Det har liksom ikke passert under noen radar det Kadafi Zaman har bedrevet i sitt profesjonelle liv. Slik er det ofte med journalistikk og spesielt når tv er det mediet man jobber i. Når det i tillegg er slik at det stoffområdet man jobber med er blant det mest kontroversielle og "farlige", så blir ikke akkurat oppmerksomheten mindre.

I denne sjølbiografiske fortellinga blir Zaman personlig, men uten å bli for privat. Han tar oss med på ferden som foreldrene hans la ut på på begynnelsen av 70-tallet og som har endt opp i en av de mest vellykka og mest inspirerende integreringshistoriene her til lands.

Vellykka fordi arbeidersønnen fra Lier og sønn av pakistanske foreldre som starta på bar bakke da de ankom Norge, har vist hvordan det går an å integreres uten å gi avkall på sine røtter. Inspirerende fordi tusener av andre med liknende bakgrunn ser at det er mulig å nå hårete mål hvis man virkelig vil og jobber hardt for å nå dem.

Zaman har vært med på "alle" de store hendelsene siden han begynte i TV 2 på midten av 2000-tallet. Uredd og ofte utradisjonelt har han gått til verket. Det har ført til at han har avdekka og avslørt, ofte sammen med de glitrende fotografene Frode Hoff, Goran Jorganovich og Aage Aune, saker som både har vært med på å opplyse oss, sette dagsorden og samtidig ført til viktige endringer i samfunnet. Journalister som kan si dette om seg sjøl er det definitivt ikke mange av!

Kadafi Zaman er en uredd journalist som har gått inn i spisse og ofte farlige situasjoner mange steder i verden, blant annet i Pakistan, Indonesia, Brasil og Egypt. Sjøl om han har vært godt forberedt, så har han ofte gjort det med fare for sitt eget liv og helse. Flere ganger har det nesten gått galt også, men heldigvis har han kommet ut av det på den rette sida. Heldigvis fordi vi trenger slike som Kadafi Zaman.

Zaman skriver godt og inntil beinet. Han forteller oss hvor stolt han er av foreldrenes hjemland og hvor glad han er for at de valgte å ta sjansen på det totalt ukjente - Norge. Det er vi her til lands også - om ikke alle.....

PS For ordens skyld: jeg har jobbet i samme mediebedrift som Zaman i en årrekke.