(MELK&HONNING): Tidligere i år kokte det i sosiale medier etter at afro-amerikanske Tessica Brown gikk viralt på videotjenesten TikTok, etter å ha brukt superlim-spray fra «Gorilla Glue» i håret.

Det førte til en frisyre som satt bom fast, og som faktisk endte med å måtte fjernes kirurgisk.

Den gang stilte Melk & Honning – i likhet med flere andre – spørsmål ved hva situasjonen sier om forståelsen for afrohår.

Brown fikk tilnavnet «Gorilla Glue Girl» etter hendelsen, og nå er hun altså tilbake – og det i bedre form enn sist. Hun gjør nemlig karriere av den virale hendelsen ved å lansere egen hårpleie.

Les også: Norske kjendiser slår tilbake mot Pride-nekt i EM: Bombarderer den ungarske utenriksministeren

Rått comeback

Den nye kolleksjonen Brown har lansert inkluderer, naturlig nok, en hårspray ved navn «Forever Hold».

Lanseringen blir godt mottatt i kommentarfeltet. Det skrives blant annet at dette er en rå comeback, at hun har klart å snu noe negativt til noe positivt og at folk er glade for å se at hun har det bra.

Til USA Today forteller hun:

– Mange har spurt meg «hva har du brukt for å få håret ditt til å vokse tilbake så raskt?», men jeg har ikke svart noe fordi jeg har ventet på at dette skulle komme ut. Og nå som folk vet, så selger det.

Idéen bak bedriften kom rundt en måned etter hendelsen, da Brown forsøkte å finne produkter som kunne hjelpe det skadede håret hennes uten hell.

Les også: Billie Eilish legger seg paddeflat etter rasismeanklager: – Forskrekket og flau

Hårpleieserien inneholder i tillegg til spray derfor dråper for hårvekst og et næringsgivende produkt til tuppene. I en video på Instagram forteller hun at hun har samarbeidet med fagfolk for å utvikle produktene, som følge av at hun selv mistet håret og fikk skader på hodebunnen.

Dazed melder at hårsprayen visstnok kommer i en stilig, sort flaske – noe som ikke er tilfeldig. Den skal ikke kunne forveksles med superlim-spray, slik som Brown selv gjorde.

Ikke bare hårprodukter

Men det stopper ikke der. Gorilla Glue Girl-konseptet er også blitt til merch.

Man kan altså få fatt i klær som hoodies og t-skjorter med et stillbilde fra videoen som gikk viralt – og sitatet «bonded for life».

Siden Brown gikk viralt med videoen av sitt forsteinede hår, har hun fått både verifisert Instagram-bruker, management og over 650 tusen følgere på bare Instagram.

Les også: Boikotter Zara etter kontroversielle uttalelser fra sjefsdesigner