CLARION HOTEL OSLO (Nettavisen): Fredag kveld går Norges kanskje største underholdningsevent, Gullruten, av stabelen. Hvert år siden 1998 har det blitt delt ut priser til Norges TV- og underholdningsbransje, der den stjernespekkede, røde løperen i forkant har vært en stor del av høydepunktet.

I år blir det derimot annerledes.

På grunn av koronapandemien og de strenge smittevernsrestriksjonene ble utdelingen, som vanligvis foregår i Grieghallen i Bergen, flyttet til Clarion Hotel i Bjørvika i Oslo.

For å overholde smittevernsreglene på maks antall mennesker er også gjestelisten kuttet betraktelig, der kun de nominerte er invitert. Tidligere har venner og familie kommet i følge med de nominerte.

Ikke lov å prate med pressen

I samråd med bedriften Stamina, som er blant Norges ledende leverandør av bedrifthelsetjenester, har TV 2 og stiftelsen Gullruten satt strenge regler om at de nominerte ikke får lov til å snakke med pressen på den røde løperen.

Dette er kanskje første gang i historien et slikt arrangement har blitt arrangert med et forbud om å snakke med pressen.

Se intervjuene med kjendisene utenfor den røde løperen her:

- Smittevern står i høysetet for årets Gullruten og Gullrutens fagpris. Det er hovedårsaken til at arrangementet gjøres på en annen måte i år enn tidligere, sier Åse Kringstad, styreleder i Stiftelsen Gullruten, til Nettavisen.

Kringstad sier det er svært viktig at retningslinjene for desinfisering, håndhygiene og avstand følges av hensyn til alle deres nominerte og alle i produksjonen.

- Det betyr blant annet at vi ikke har kunnet samle så mange i og utenfor salen som vi pleier. Smitteverntiltakene som er innført er gjennomgått og godkjent av Stamina, så vi føler oss trygge på at Gullruten avvikles på den beste måten innenfor de rammene som gjelder, fortsetter hun.

Spente gjester

Blant gjestene som dukket opp er Tiril Sjåstad Christiansen og Dag Otto Lauritzen. Sjåstad Christiansen er gravid for øyeblikket, men dukket likevel opp med Lauritzen som skal bli bestefar.

- Jeg er akkurat halvveis. Jeg fikk blindtarmbetennelse i starten, men nå elsker jeg å være gravid. Det er det vakreste i verden. Det er varmt å være gravid. Jeg kjenner meg som en badstu i denne kjolen, sier Christiansen til Nettavisen.

Hun forteller videre at hun prøvde å lure svigerforeldrene da det gjaldt å holde ting skjult, men at det gikk dårlig.

- De «callet» oss på det. Vi hadde ikke tenkt å si det. Men de skjønte det da vi ringte, og sa «er det noe koronababy på gang». Da klarte vi ikke å holde oss, forteller en lattermild Sjåstad Christiansen.

25-åringen snakket også om at hun nylig flyttet til Grimstad, og at hun trives veldig godt på hjemstedet til forloveden Stian. Dette er også Sjåstad Christiansens første Gullruten-opptreden.

- Jeg gleder meg veldig, sa en sprudlende Christiansen til Nettavisen.

Jan Thomas dukket opp på den røde løperen sammen med sin gode venn Einar Tørnquist. Jan Thomas fortalte om da Tørnquist hadde dukket opp på premieren til «Jan Thomas søker Drømmeprinsen».

- Einar gråt under premieren. Han var så stolt, fortalte Jan Thomas.

Det var Tørnquist også helt enig i, mens han nikket i retning Jan Thomas.

Den kjente «stylisten» har også vært veldig glad denne uken på grunn av en ting.

- Endelig er treningsentrene åpnet igjen. Nå blir det trening hver dag, minst en gang om dagen, sa han.

Fikk nominasjonen dagen før

Svein Østvik, bedre kjent som «Charter-Svein» dukket opp noe overraskende på den røde løperen, ifølge ham selv.

- Jeg fikk vite i går at jeg var nominert. Jeg visste ingenting, men det er kjempemoro å være nominert, sier Østvik til Nettavisen.

Han hadde heller ikke noe imot at Gullruten var flyttet fra Bergen til Oslo i år på grunn av koronarestriksjonene.

- Det gjør meg ingenting noe. Jeg synes det er greit at det ikke er så stort, litt mindre, litt roligere, legger han til.

Trude Vasstrand, moren til Jørgine «Funkygine» Vasstrand, hadde et lite stikk til VGs anmeldelse av «Funkyfam».

- Det er kjekt å bli nominert. Det er en anerkjennelse for oss etter at VG skrev «gladfamilieporno» og terningkast to. Der fikk du den, sa en lattermild Vasstrand til Nettavisen.

- Havnet i en egen boks

Fredrik Solvang er nominert til to Gullruten-priser, og tok seg også tid til å snakke med Nettavisen. Programlederen var først og fremst imponert over at arrangementet fortsatt ble noe av, til tross for koronarestriksjonene vi alle må forholde oss til.

- Jeg er veldig imponert over at TV 2 har fått til dette. Alle mailer med instruksjoner om smittevern har havnet i en egen boks. De har tatt dette på alvor, sa Solvang.

Se kjendisene på den røde løperen:

Gullruten sendes på TV 2 klokken 21:40.