I disse dager går den nyeste sesongen av «Fangene på fortet» på strømmetjenesten Pluto-TV hvor en ny gjeng med kjendisdeltakere kjemper seg gjennom krevende utfordringer på legendariske Fort Boyard i Frankrike.

Oppgavene som det folkekjære programmet byr på er slettes ikke enkle, og det er ikke alle deltakerne som kommer seg helskinnet gjennom de. Ei heller skjønner hva oppgaven faktisk går ut på.

Les også: Knuste programlederens rekord: – En maktdemonstrasjon

Det fikk proffdanser Nadya Khamitskaya (40) erfare i årets sesong. «Fangene på fortet»-innspillingen ble ikke helt problemfri for 40-åringen, og det oppsto fort noen misforståelser da hun løp på en tredemølle.

Det resulterte i et TV-øyeblikk hun har gruet seg helt siden programmet ble spilt inn i fjor sommer.

Fortsatt flau

Den tidligere «Skal vi danse»-proffdanseren fikk i oppgave å løpe på en tredemølle samtidig som hun skal huke tak i bøtter som hang fra taket.

«Alt» gikk imidlertid galt da hun begynte å løpe på tredemølla – baklengs.

Khamitskayas lagkamerater, «Exit»-skuespiller Sonja Wanda (39), og tidligere «Skal vi danse»-kollega Egor Filipenko (34), ble stående på sidelinjen og se 40-åringen etter beste evne løpe baklengs.

Det ble også gjort flere iherdige forsøk på å si ifra til proffdanseren at hun løp feil vei.

Hører ikke beskjeden fra lagkameratene – løper feil vei. Se klippet her:

Til tross for lagkameratenes desperate rop, hørte ikke Khamitskaya beskjeden. I tillegg til mye skriking, førte episoden også til mye latter innad i laget. Men 40-åringen lo lite av hendelsen.

Selv flere måneder etterpå er det vanskelig for proffdanseren å snakke om hendelsen. Da Nettavisen tok en prat med Khamitskaya tidligere denne måneden la hun ikke skjul på at hun fortsatt er flau over opplevelsen.

– Uff, sa hun og dunket hendene fortvilt i pannen.

– Jeg gruer meg veldig til dette går på TV, sa Khamitskaya til Nettavisen i forbindelse med et pressetreff for programmet.

TV-profilen innrømmet også ovenfor Nettavisen at hun hadde i forkant av pressetreffet gruet seg til å snakke om tredemølle-tabben med pressen.

– Jeg prøver å eie det. Men det koster mye, faktisk, lo hun.

Aldri opplevd lignende

Den russiske-fødte Khamitskaya uttalte videre at hun skjønte ikke hva hun hadde gjort før etter oppgaven på tredemølla var løst. Hun enset ikke selv at hun løp baklengs, det eneste hun merket var at det var vanskelig å løpe på tredemølla.

Ifølge «Skal vi danse»-profilen ble opplevelsen hakket mer flau ettersom hun hadde sett den samme øvelsen blitt utført flere ganger tidligere i programmet.

– Det verste er at jeg har sett dette så mange ganger, men da jeg kom inn i det rommet tenkte jeg ikke på noe annet enn at jeg ikke måtte skade meg. Så jeg bare begynte å løpe.

Les også: Linni Meister drømmer om bryllup: – Alle gode ting er fire

40-åringen har deltatt i «Skal vi danse» i flere år, og det er ikke unaturlig at det blir litt knall og fall i TV 2-programmet. Men ifølge Khamitskaya har hun aldri før vært borti en så flau hendelse på TV før.

– Jeg har skadet meg masse på TV og jeg har gjort veldig mye rart på TV, men jeg har ikke dummet meg så mye ut på den måten der før, sa en fortsatt flau Khamitskaya.

Som nevnt har hun lenge gruet seg til TV-øyeblikket, og spøker med at hun har tatt noen grep for å ikke bli assosiert til episoden med tredemølla.

– Jeg har farget håret mørkt sånn at folk ikke skal kjenne meg igjen. Men jeg håper det blir litt morsomt å se på hvert fall.

Fikk varige mén

Men historien om Khamitskayas baklengs-løping slutter ikke der. Da hun omsider var ferdig med utfordringen og trådde av tredemølla, gikk det galt igjen.

Som nevnt var hun svært opptatt med å ikke skade seg, men det varte ikke lenge.

– Jeg ramlet og klarte å dunke hånden min inn i døra, og forstuet fingeren min, sa 40-åringen og la til:

– Fingeren min ble helt skjev.

Hun fikk deretter legetilsyn og tok røntgen som viste at fingeren var ikke brukket. Men til tross for en forstuingen er ikke Khamitskayas finger helt i orden den dag i dag.

– Den er jo skjev, og jeg tror ikke fingeren endrer retning med det første, lo hun.