Gjennom 17 år og 19 sesonger har TV-seere verden over fått følge livet til den fiktive legen Meredith Grey i sykehusdramaet «Grey's Anatomy». Nå er det omsider slutt.

Torsdag kveld norsk tid delte nemlig skuespiller Ellen Pompeo (53) et innlegg på Instagram der hun takket for seg for godt. Med det forsvinner seerfavoritten Meredith Grey ut av «Grey's Anatomy»-universet, til TV-seernes store sorg.

Les også: Derfor måtte Patrick Dempsey forlate «Grey's»

I sosiale medier har fans verden over det siste døgnet uttrykt stor skuffelse over karakterens avgang.

«Jeg tror dagen har kommet. Jeg avslutter offisielt mitt lengste forhold. 19 sesonger. Jeg har vært gjennom alt, men grensen min er nådd. At Meredith forlater serien var min 13. grunn. Jeg er helt ferdig med Grey's Anatomy», lyder den endelige avskjeden til en tydelig engasjert seer på Twitter.

«Jeg tror jeg er offisielt ferdig med Grey's Anatomy», lyder en annen Twitter-melding.

– Serien er død for meg

Selv har Pompeo som nevnt tatt til Instagram for å ta farvel med «Grey's Anatomy»-fansen.

«Jeg er evig takknemlig og ydmyk for all kjærligheten og støtten dere har vist meg, Meredith Grey og serien i 19 sesonger. Gjennom alt. Ingenting av det ville vært mulig uten verdens beste fans. Dere har gjort reisen så morsom og ikonisk. Jeg elsker dere så høyt, og setter så pris på dere», var blant det Pompeo skrev, og la til at «the show must go on».

Også i kommentarfeltet er fansen tydelig knust.

«Jeg har vært med hele veien, men serien er ingenting uten Meredith. Det spiller ingen rolle hvem de får inn, det kan ikke gjøre opp for at hovedkarakteren ikke er der lenger. Hele serien er død for meg», lyder en av de mange kommentarene.

«Hjertet mitt er knust nå», skriver en annen, mens en tredje mener hele serien burde legges ned:

«De burde bare avsluttet hele serien. Meredith Grey er hele serien. Jeg er så skuffet over at de fortsetter videre uten deg».

Lei av skuespilleryrket

Pompeos avskjed har på mange måter vært varslet, da hun flere ganger tidligere har uttalt at det går mot slutten.

Nå er hun altså ferdig for godt, og hva hun vil gjøre videre gjenstår å se. I fjor uttalte hun imidlertid at hun muligens vil gi seg som skuespiller. I alle fall vil hun nok ta seg en pause.

Det gjorde hun i podkasten «Ladies First with Laura Brown».

– Jeg sier ikke at jeg aldri vil spille igjen, men jeg er ikke kjempegira på å fortsette skuespillerkarrieren, sa Pompeo.

Les også: «Grey's Anatomy» gjorde skuespiller Sandra Oh til verdensstjerne over natten: – Det var traumatisk

– Selv om jeg ikke har gjort en haug med forskjellige roller, føler jeg meg ferdig med det, la hun til.

53-åringen ga nemlig uttrykk for at hun ikke lenger er like begeistret for tilværelsen som skuespiller:

– Å sitte i trailere hele tiden, reise rundt, spille inn ditt og datt overalt. Jeg har ikke behov for å i sitte i traileren klokken elleve om kvelden og vente på å spille inn en scene, og ha andre som forteller meg når jeg kan spise. Du vet, det er for de unge, sa «Grey's Anatomy»-stjernen i podkasten.