Gå til sidens hovedinnhold

«Grey's Anatomy» gjorde Sandra Oh til verdensstjerne over natten: – Traumatisk

Se hva vi fant...

Sandra Oh måtte gå i terapi for å takle oppmerksomheten.

I denne saken finner du noen av de mest aktuelle kjendis-snakkisene fra inn- og utland akkurat nå.

I 2005 sikret skuespiller Sandra Oh (50) seg rollen som Christina Yang i den populære serien «Grey's Anatomy». Da hadde hun allerede gjort stor suksess i hjemlandet Canada, men lite kunne sammenliknes med det som da møtte henne.

Brått ble hun «hele verdens» Christina Yang, og Oh ble gjenkjent hvor enn hun gikk. I tillegg ble hun invitert til alle de største talkshowene, og fansen ville vite «alt» om henne.

Les også: Heftig trekantdrama etter dristig bildedeling

Men denne overgangen var ikke bare-bare, ifølge Sandra Oh.

– Hvis jeg skal være ærlig, så var det traumatisk. Og grunnen til at jeg sier det, er at omstendighetene du trenger for å utføre arbeidet ditt krever privatliv, fortalte hun da hun nylig gjestet talkshowet «Sunday Today» på NBC, gjengitt av CNN.

Fikk hjelp i terapi

Videre fortalte Oh at hun følte hun mistet mye av privatlivet, og at hun vegret seg for å gå ute i offentligheten.

– Når du mister anonymiteten din, så må du finne verktøy for å ta vare på deg selv. Jeg gikk fra å ikke kunne gå ut og gjemme meg på restauranter, til å til slutt kunne takle oppmerksomheten og forventningene uten å miste meg selv.

Denne endringen skjedde takket være terapi.

– Du må finne en måte å holde deg nede på jorda på. Og ofte handler det om å si nei, forklarte skuespilleren.

Les også: Britneys far krever millionutbetaling

Dette er ikke første gang Sandra Oh har snakket om hvor viktig terapi har vært for henne i karrieren. Faktisk var det terapitimer som fikk henne til å takle overgangen da hun valgte å slutte i «Grey's Anatomy» etter ti sesonger i 2013.

– Jeg har gått mye i terapi før dette, for jeg måtte forberede meg selv. Jeg ga meg selv to år til å komme over det, fortalte 50-åringen i et intervju med The Hollywood Reporter i 2013.

Bekymret etter overfall

Også den britiske tv-stjernen Katie Price (43) kan ha godt av en runde i terapi, skal vi tro venninnen hennes.

Price skal i slutten av august ha blitt angrepet i sitt eget hjem i Essex, og siden har den mistenkte mannen i 30-årene blitt sluppet løs mot kausjon frem til 20. september mens saken er under etterforskning hos det lokale politiet i Essex.

Mannen er mistenkt for overfall og tyveri, og flere av venninnene til Price slår nå ring om henne og sender henne varme tanker. En av dem er den tidligere modellen missedronningen og tv-personligheten Danielle Lloyd (37).

Les også: Norske gummibjørner tar verden med storm

– Hjertet mitt knuste da jeg hørte om Katie. Jeg sendte henne en melding så fort jeg hørte det, men jeg tror ikke hun har mobilen sin, sier Lloyd til Closer Magazine, ifølge Mirror.

– Jeg elsker Katie, og hvis det er sant at hun ble angrepet ser jeg for meg at hun er helt traumatisert og trenger terapi.

Overfor Mirror forteller også en kilde at flere i Prices krets er bekymret for henne.

– Katie har vært gjennom mye de siste årene, og har blant annet slitt med posttraumatisk stress. De er redde for at hun kan bli trigget igjen som følge av angrepet, forteller kilden.

Nye detaljer om mobbeanklager

I 2020 ga kongehusekspertene Omid Scobie og Carolyn Durand ut bestselgeren «Finding Freedom», som ga et unikt innblikk i livet til prins Harry (36) og kona, Meghan (39).

Boken delte flere historier omverdenen aldri hadde hørt om før, og nå deler Scobie enda flere detaljer, ifølge E! News.

Scobie har nemlig skrevet en epilog, der han blant annet tar for seg mobbeanklagene mot hertuginne Meghan. Det var i mars i år at The Times publiserte til da ukjente e-poster fra 2018 sendt fra Jason Knauf, hertugparets daværende kommunkasjonssekretær, der han tilsynelatende prøvde å få støtte fra Buckingham Palace for å beskytte enkelte ansatte.

Les også: Sofie Caroline Nilsen avslører blogg-løgn: – Jeg var villig til å ofre alt

E-posten ble sendt til Simon Case, som den gang var prins William (39) og hertuginne Kates (39) private sekretær, etter bekymringssamtaler med HR-sjefen Samantha Carruthers.

Ifølge Scobie ble imidlertid hele saken dratt ut av proporsjoner, ettersom to av de involverte i saken trakk klagen sin før The Times omtalte saken. Altså hevder Scobie i epilogen at situasjonen ikke var like ille som først varslet.

Også hertuginnens team nektet for anklagene da The Times-artikkelen kom ut.

– Hertuginnen er såret over det siste angrepet på karakteren hennes Hun har selv vært et mål for mobbing, og er dypt forpliktet til å støtte dem som har opplevd smerte og traumer, sa hertuginnens talsperson i en uttalelse den gang.