Den oppsiktsvekkende rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) byr stadig på ny informasjon, og med det følger også internasjonale overskrifter.

Rettssaken bunner i at Depp saksøkte Heard for ærekrenkelse som følge av en essay hun skrev om vold i hjemmet i The Washington Post i 2018. Selv om hun aldri navnga eksmannen, mener Depp at karrieren hans er skadeskutt i kjølvannet av publiseringen.

Depp nekter for alt Amber Heard beskylder ham for, og har bedt om hele 450 millioner kroner i erstatning. Heard gikk raskt til motsøksmål og har krevd 884 millioner kroner for ærekrenkelse og for det hun mente har vært en svertekampanje fra Depps side.

Les mer om bakgrunnen for rettssaken her: Avføring, avkuttet finger og rusproblemer: Deler nye detaljer fra det turbulente forholdet

Onsdag inntok Heard vitneboksen for første gang, etter at eksmannen forklarte seg hele forrige uke. Det er satt av minst åtte uker til rettssaken, noe 36-åringen ikke la skjul på at er utfordrende.

– Jeg strever med å finne orden til å beskrive hvor smertefullt dette er. Det er grusomt for meg å sitte her i ukevis og gjenoppleve alt. Dette er det mest smertefulle og grusomme jeg har vært gjennom, sa hun innledningsvis, før hun forklarte seg om både voldelig oppførsel og et urovekkende narkotikasøk gjennomført av eksmannen.

Torsdag fortsatte 36-åringens forklaring, der ennå flere oppsiktsvekkede detaljer kom frem. Gråtkvalt fortalte blant annet Heard om en episode der hun hevder Depp voldtok henne med en flaske.

Se den følelsesladde forklaringen hennes i videoen under:

– Rev av meg undertøyet

Det kanskje mest oppsiktsvekkende som kom frem i retten onsdag, var en hendelse der Heard hevder Depp utførte et narkotikasøk på henne. Også et av Heards vitner, Dr. Dawn Hughes, har tidligere uttalt seg om dette.

I retten fortalte Heard at hun og Depp hadde kranglet, og at Depp i løpet av krangelen kastet henne på sengen og rev av henne kjolen.

– Han tok meg på brystene og rev av meg undertøyet. Han spurte meg hvor jeg gjemte det, men jeg skjønte ikke hva han snakket om, sa Heard.

Videre hevdet hun at han deretter tok henne i skrittet, der han skal ha lett etter narkotika han mente hun hadde gjemt bort.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, jeg bare sto der, fortsatte hun.

Fornærmet

Før Heard denne uken inntok vitneboksen, tok hun et drastisk grep, skriver New York Post.

Torsdag forrige uke sparket nemlig skuespillerinnen PR-teamet sitt Precision Strategies. Årsaken bak er skal være hun er svært frustrert over at historien hennes ikke blir formidlet på en skikkelig måte, ifølge kilder nær Heard.

Nå skal Heard ha sett seg grundig lei av all dekningen rettssaken får, og alle overskriftene som setter henne i dårlig lys. I forkant av vitneforklaringen sin tok hun derfor et drastisk grep, skriver New York Post.

Depp var som nevnt først ute i ilden med å forklare seg, og han har mottatt mye ros og støtte i sosiale medier for hvordan han har taklet den svært offentlige rettsprosessen. Det har også ført til at fansen har snudd seg mot Heard, som visstnok får henne til å se rødt.

Les også: Uventet vending. Denne detaljen slår sprekker i Amber Heards forklaring

Heard ansatte ikke hvem som helst i kampen mot eksmannen, for hennes nye PR-team, Shane Communications, har nemlig kjempet mot Depp i en annen rettssak tidligere.

Firmaets direktør, David Shane, var en av de som stod bak påstanden om at Depp ble beordret om å oppsøke profesjonell hjelp etter han brukte opp til to millioner dollar månedlig.

Rettssaken mot det tidligere ekteparet startet 12. april og blitt sendt direkte til offentlighetens skue. Heard prøvde først å kjempe imot avgjørelsen om å direktesending fra rettssalen, men Depps team vant kampen. Dermed kan ingen av partenes team styre hvilken info som kommer ut av rettssalen.

Trekker vitneforklaring

Flere Hollywood-kjendiser har vært innkalt til å vitne i den pågående rettssaken, deriblant Elon Musk og James Franco, som angivelig skal ha hatt et forhold til Heard mens hun var gift med Depp.

Ingen av de nevnte kjendisene ønsker derimot å vitne på vegne av Heard i hennes forsvar.

Tesla-gründeren Elon Musk har blitt nevnt i de fleste forbindelser med den pågående rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Depp har tidligere anklaget ekskona for å være utro med Musk mens de to var gift.

Onsdag kveld kunne Musks advokat, Alex Spiro, bekrefte overfor Fox News at Tesla-grunderen ikke kommer til å stille opp i retten til tross for at han er oppført som vitne.

Dørvakten Alejandro Romero, som var ansatt i bygget det tidligere ekteparet bodde, har tidligere i rettssaken sagt at han ofte så Musk ankomme parets hus i 2015. SpaceX-grunnleggeren «kom alltid på besøk når Mr. Depp ikke var hjemme», sa Romero da han vitnet i rettssaken.

Musk skal angivelig også fått tilgang til bygningens parkeringshus og parets private heis som fører dem opp til boligen. Dette på forespørsel fra Heard.

«Musks første opptreden i Mr. Depps penthouse skjedde kort tid etter at Mrs. Heard kastet en vodkaflaske på Mr. Depp i Australia, da hun fikk vite at Mr. Depp ønsket at de to skulle inngå en ekteskapspakt, etter at de hadde giftet seg», står det i rettsdokumenter ifølge den amerikanske avisa.

Les også: Dette er de nye «71 grader nord»-kjendisene

Hendelsen rettsdokumentene referer til er den samme episoden der Depp hevder han mistet fingertuppen.

Musk er derimot ikke den eneste av de innkalte vitnene som i nyeste tid har valgt å trekke seg som vitner. Skuespiller James Franco (44) skal ifølge New York Post også ha trukket seg. Depp har beskyldt Franco for å være en av Heards mange elskere i ekteskapet deres.

Blir jaget hjem

Så langt har Heards forklaring skapt store overskrifter, etter at enkelte fans påpekte oppsiktsvekkende detaljer som tydet på at 35-åringen skal ha løyet i retten.

Depp-fansen har vist mye støtte og ønsket rettferdighet for hans ærekrenkelse. Blant annet har Heards kjøretøy blitt jaget av en gjeng fans på vei hjem fra tinghuset, noe som skal ha ført til at sikkerhetsfirmaet har planlagt fluktruter og omveier.

Ifølge New York Post har Heard ansatt sikkerhetsfirmaet i frykt for eskalerende trusler. Firmaet skal visstnok være en av de beste sikkerhetstjenestene man kan få tak i.

Sikkerhetsfirmaet er bemannet av tidligere militære og myndighetspersoner som overvåker området utenfor Fairfax County tinghus og supporterne til Depp som oppholder seg i nærheten.

Hvor mange livvakter hun har ansatt er usikkert, men den amerikanske avisen kan bekrefte at hun betaler over 1000 kroner i timen per livvakt.

Rekrutterer på Twitter

Etter at Heard inntok vitneboksen skal emneknaggen #JusticeForJohnnyDepp ha tatt av på Twitter, og en rekke trusler skal ha kommet Heards vei.

Blant de mange truslene er det flere som vekker oppsikt, deriblant en som oppfordrer folk til å myrde Heard brutalt.

«Hvem vil være med på min ekspedisjon til myrde Amber Heard brutalt», skriver en Twitter-bruker 13. april.

En annen skal ha skrevet:

«#Amberheard, din store jugepave, jeg kommer og tar deg når du kommer ut av retten».