Hollywood-stjerner lever et liv i rampelys med røde løpere og mye medieomtaler som kan gi utfordringer for å holde privatlivet for seg selv.

Dermed blir det også vanskelig å holde skilsmisser og brudd innenfor husets fire vegger, og de senere årene har fansen fått være vitne til en rekke skandaløse kjendis-brudd.

Les også: Disse modellene har én ting til felles: De er alle «Formel 1-fruer»

Blant annet har bruddet mellom Kanye West og Kim Kardashian vist seg å bli av den dramatiske sorten. Eksparet gikk hver til sitt i fjor, etter ti år som kjærester og nesten syv år som mann og kone, og helt siden Kardashian i februar 2021 søkte om en skilsmisse har prosessen mer eller mindre blitt en offentlig skittentøyvask.

Pågående krig i sosiale medier

West og Kardashian har nemlig ved flere anledninger føket i tottene på hverandre gjennom sosiale medier, og både fans og kjendispressen har fått med seg hver minste detalj.

Konfliktene deres har i all hovedsak handlet om at Kardashian er ferdig med West, men West har sett ut til å ha vanskeligheter med å godta eksens valg. Rapperen har også i et tidligere innlegg på Instagrams historiefunksjon anklaget ekskona for å spre usannheter om ham, som at han skal ha dukket opp rusa i et barnebursdagsselskap og stjålet fra huset deres.

Les også: Kanye West kjøpte nabohuset til Kim Kardashian

Kardashian har på sin side sett seg lei av Wests mange angrep, og delte forrige uke et innlegg på Insta-story der hun ikke la skjul på at det var utfordrende å gå gjennom et offentlig brudd.

«Skilsmissen er vanskelig nok får barna våre, og Kanyes besettelse av å ha kontroll og for å manipulere situasjonen vår så negativt og så offentlig, forårsaker bare mer smerte for alle», skrev hun, og la til at hun har prøvd å samarbeide med eksen.

«Det gjør meg trist å se at Kanye fortsetter med å gjøre det umulig», la hun til.

Skilsmissen enda ikke formalisert, så trolig er ikke sagaen om det som tidligere var et av Hollywoods mektigste par over helt enda. Om det kommer flere stikk, gjenstår med andre ord å se.

Skjelte ut datteren

Da skuespillerne Alec Baldwin (63) og Kim Basinger (68) skilte lag etter ni år som ektepar i 2003, var det ifølge The Sun flere oppsiktsvekkende detaljer å finne i rettsdokumentene.

Som følge av parets skilsmisse gikk de gjennom en fire års lang rettssak for å avgjøre hvem av dem som skulle få beholde foreldreretten for datteren deres.

Les også: Alec Baldwin snakker ut: - Jeg trakk ikke av våpenet

Et bevis som skulle hjelpe Basinger med å vinne foreldreretten sjokkerte verden da det traff offentlighetens lys, nemlig en telefonsvarer-beskjed der Baldwin skjelte ut datteren sin for å være en «frekk, tankeløs liten gris» og omtalte hennes mor for en «tankeløs irriterende dritt».

Baldwin fortalte i senere tid at den dramatiske hendelsen gjorde permanente skader på forholdet mellom ham og datteren, til tross for at det etter en juridisk kamp som kostet eksparet tre millioner dollar endte med at foreldrene delte omsorgsretten.

Brettet ut i sosiale medier

Da Alice Evans og Ioan Gruffudd skilte lag etter 14 år som ektepar i 2021, var det førstnevnte som tok til sosiale medier for å informere om nyheten. Det skulle vise seg å skape overskrifter verden over.

Evans anklaget nemlig eksmannen for å ha hatt et tre år langt forhold med sin nesten 20 år yngre, nåværende kjæreste, Bianca Wallace (29), mens de var gift. I tiden etter fortsatte Evans å hakke på eksmannen i sosiale medier, der spesielt alderen på hans nye kjæreste ble et tema. I tillegg påsto hun at flere av parets opptredener i offentligheten var rettet for å såre henne.

Etter en god del oppmerksomhet rundt hjertesorgen i sosiale medier, tok omsider TV-profilen Karren Brady (52) til tastaturet for å vise medfølelse til Evans. Samtidig kom hun med et klart råd.

– Jeg er lei meg for det Alice gjennomgår og det hun sier føles som den største sorgen hun har opplevd, men hvis jeg kan gi henne noen uoppfordrede råd ville det vært å legge vekk telefonen og kanskje vurdere å snakke med vennene dine i stedet for Twitter. Din beste hevn er å være lykkelig, skrev Brady i en kommentar til The Sun.

I november gjorde Evans sitt første TV-intervju hos ITVs Lorraine, der hun fortalte at hun hadde vært gjennom «alle kvinners mareritt» og at hun har vært redd for å gå så langt som å «skade seg selv».

Evans Twitter-sammenbrudd endte med at hun til slutt slettet profilen, men i senere tid har hun beskrevet sosiale medier som hennes redning under sammenbruddet etter bruddet.

Les også: Ofret «alt» for Marvel-hovedrolle, så ble drømmen knust: – Var traumatisert

Flere år i retten

Brad Pitt og Angelina Jolie traff hverandre på innspillingen av den ikoniske action-filmen «Mr. & Mrs. Smith», og siden ble kallenavnet «Brangelina» raskt etablert.

Men det som fra utsiden så ut til å være et lykkelig familieliv med både barn og bryllup, endte som det stikk motsatte.

I 2016 ble det påstått at Pitt hadde oppført seg voldelig mot parets sønn, Maddox, under en flytur da familien var på vei hjem fra en ferie i Frankrike.

Flere skal ha hevdet at Jolie tok med seg barna til et hotell etter flyvningen og ba «Once Upon a Time in Hollywood»-skuespilleren dra hjem og bli edru - noe Pitt tidligere har fortalt at han har slitt med.

Den sjokkerende fly-hendelsen skal ha fått begeret til å renne over for Jolie, og paret søkte om en skillsmisse. Fire år i retten var det som skulle til for at paret ble skilt, men kampen om foreldreretten for deres seks barn pågår derimot fortsatt.

Les også: Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold igjen

– En såpeopera

Madonna og eksmannen, Guy Richie, endte sitt forhold fredfullt i 2008 etter et åtte år langt ekteskap.

Et par år senere gikk derimot Richie ut og beskrev ekteskapet som en såpeopera. Som følge av dette valgte også Madonna å uttale seg, og sa at ekteskapet ikke ble som hun hadde sett for seg. Og etter at ordkrigen begynte, fulgte en runde i retten.

I likhet med mange andre Hollywood-ekspar, kranglet nemlig også Madonna og Richie om barna. For mens Ritchie ønsket at sønnen Rocco (21) og adoptivsønnen David (18) skulle vokse opp i hans hjemland, Storbritannia, ville Madonna ha dem i USA. Til slutt var det sangstjernen som vant gjennom i retten.

Les også: Madonna vant kampen om barna

Etter en større krangel med moren i 2015, bestemte imidlertid sønnen Rocco å flytte til faren sin i London. Siden uttalte han at han ønsket å bli boende hos Ritchie og at han hadde begynt på skole der.

Julen ett år senere gikk derimot Madonna til retten for å få sønnen sin hjem igjen til New York. Rocco motsa seg dette, og etter lang tid med uenigheter ble det til slutt bestemt at Rocco skulle fortsette å bo hos faren sin i London.

Verken Madonna eller Ritchie kommenterte resultatet, men Madonna viste tydelig hva hun mente på sosiale medier.

«Noen ganger må fotballmødre være en ...», skrev hun på Instagram, og hintet om at ordet hun unngikk å si var «bitch» i form av tekst over bildet.

Les også: Reagerer på TV 2-gjenbruk: – Skaper en kjendis og utnytter det kommersielt

Følte seg presset til trekant

I 2003 innledet skuespiller Demi Moore (59) et forhold til 15 år yngre Ashton Kutcher (43). Åtte år senere skilte de lag som venner, men det viste seg ikke å være slutten.

I 2019 ga nemlig Moore ut sin egen biografi «Inside Out», der hun avslørte flere detaljer om ekteskapet med filmstjernen.

Moore skrev blant annet at hun hadde blitt presset til flere trekanter med sin daværende ektemann, noe som skapte store overskrifter. I et intervju med Ellen DeGeneres, gjengitt av E! News, utdypet skuespilleren det som sto i boken.

– Jeg tror ikke det skal antydes at han tok initiativ til det. Jeg mener det var at han uttrykte noe som var en fantasi, og at det skjedde på grunn av min innsats for å tilfredsstille og være det jeg trodde han ønsket, forteller Moore.

Skuespilleren fortalte at det handlet om å holde forholdet i gang, selv om det på den tiden åpenbart var problemer i forholdet.

– Det var en villedende følelse av å ikke ville se på de tøffere spørsmålene eller kanskje det som faktisk manglet, sa Moore, og la til at hun følte en slags avhengighet til Kutcher.

Forholdet tok slutt i 2011 etter en turbulent avslutning som blant annet skal ha inneholdt utroskap fra Kutchers side, noe som også ble omtalt i boken.

Ashton som i dag er gift med skuespilleren Mila Kunis, svarte på Moores uttalelser på Twitter der han skrev:

«Jeg var på vei til å trykke på publiser-knappen på en skikkelig spydig tweet, men så fikk jeg øye på sønnen, datteren og kona mi og sletta den».