Gunhild Stordalen har et stort engasjement for klimaet, og hennes kampsak er blitt hva vi spiser og skal spise i årene fremover.

Nå går hun hardt ut mot Burger King, og retter sterk kritikk mot deres arbeid mot klimaet.

«Forhandlingene deres savner ikke bare ambisjon, åpenhet og forpliktelse ovenfor klimakrisen vi står ovenfor, men maten deres er søppelmat. Hamburgere er definitvt ikke løsninget på verken en klimasmart eller sunn fremtid», skriver Stordalen i innlegget.

«Kjøtt og dyr kan definitvt være en del av en sunn, bærekraftig matfremtid, forutsatt at det er matet med gress og frittgående. Mesteparten av kjøtt i dag, inkludert på Burger King, er fabrikkskapt - hvilket er grusomt for klimaet, miljøet OG dyrene. Alt handler om mindre, men bedre», skriver hun videre.

Innlegget er tagget i Madrid i Spania, hvor FN holdt sin klimakonferanse. Der meldte blant annet Washington Post at flere av deltakerne på klimakonferansen paradoksalt nok også var å se i køen på kongressenterets Burger King-restaurant.

Selv om Burger King tidligere i år lanserte en vegansk burger, med navnet Impossible Whopper, skal ikke denne ha vært til salgs på den aktuelle Burger King-restauranten.

Les også: (+) Ernæringsfysiolog: – Innmari mange tror at mørk sjokolade er sunnere. Det stemmer ikke

Får flykritikk av følgerne

Stordalens tordentale mot Burger King falt derimot ikke i god jord hos alle. Flere kommenterer klimaforkjemperens utstrakte bruk av fly. En bruker skriver:

Du flyr oftere enn folk spiser på Burger King. Hvor mange burgere må en person spise for at det tilsvarer flyturen din dit?

Andre brukere skriver:

Hvor mange burgere tilsvarer flybillettene dit? Hvis det var så viktig å spare miljøet hadde dere brukt videokonferanse istedenfor å reise. Fint om den lille eliten som skal redde verden ikke driver med dobbeltmoral, alt kan svartmales om man graver i detaljene.

La meg gjette, fløy du et privatfly til Madrid? Hvis ja, snakk om dobbeltmoral.

Slutt å fly heller så blir det slutt på klimakrisa. Ditt klimaavtrykk er mangedoblet sammenliknet med meg og min kuflokk!

Les også: Helseangsten gjorde at Gudrun var mye redd og sliten. Ett grep forandret alt

– Ja, jeg flyr for mye

Både Gunhild, og Petter som hun nå er separert fra, har fått kritikk for dette mange ganger tidligere.

Nå har riktignok Petter kjøpt opp charterselskapet Ving, men Gunhild fremholder at det er nødvendig for henne å fly for å kunne utrette en forskjell.

Dessuten slår hun tilbake mot ryktene om at hun flyr privatfly.

– Ja, jeg flyr for mye (men vi kan dessverre ikke få beslutningtakere eller bedrifter til å endre seg gjennom å sende e-post), men kun kommersielt. Jeg forsvarer ikke en vegansk diett, men uttaler meg med den beste tilgjengelige forskningen, som viser at vi i hovedsak må spise planter, som vi har gjort historisk sett. Dette er IKKE det verden spiser i dag, ultraprosessert søppel og fabrikkskapt kjøtt.