I Sverige har TV-programmet «Hide and seek» gjort stor suksess den siste tiden. Programlederne er Joakim og Jonna Lundell, og konseptet går ut på at de to programlederne inviterer 24 kjente fjes til et gammelt slott «for å konkurrere i Sveriges skumleste gjemsel».

Programmet er visstnok meget populært i Sverige, og man kan også se det her til lands på strømmetjenesten Discovery+.

Les også: Gunilla Persson og Anna Anka i tottene på hverandre. Nekter være med på samme program

Alt var klappet og klart for at den tidligere modellen Gunilla Persson (62), som for de aller fleste er kjent gjennom tv-serien Svenske Hollywoodfruer, skulle delta sammen med sin datter Erika (19) denne sesongen, men slik ble det ikke.

Måtte avlyse i siste liten

Nå avslører Hollywood-fruen hvorfor det hele ikke ble noe av.

For litt siden la hun ut et nytt innlegg på sin personlige blogg. Der skriver Persson at hun og datteren skulle satt seg på et fly fra Los Angeles til Sverige.

«På dette tidspunktet skulle Erika og jeg vært på Nobis hotell i Stockholm og ventet på innspillingen av Hide and Seek produsert av ITV og laget av ingen ringere enn Joakim Lundell. Å få møte Jocke og Jonna... Men det skjedde ikke denne gangen. Vi måtte avbryte turen, og jeg trenger kanskje ikke å gå inn på årsakene her.»

Innlegget førte til spekulasjoner i hva grunn til at hun og datteren ikke valgte å bli med på innspillingen av TV-programmet.

Til det svenske kjendisbladet Hänt, åpner Gunilla Persson mer opp.

– Erika hadde forpliktelser ved sitt college som kom opp rett før, som hun ikke kunne droppe. Det var en stor rolle i et skuespill, og jeg ønsket ikke å reise uten henne, da vi ville tilbringe tid i Högsjö. Det hadde blitt for trist for meg å være der uten Erika, sier hun.

Les også: Dette valget endret alt for Hollywood-fruen Maria Montazami

Full stopp for Hollywood-fruer

Svenske Hollywood-fruer rullet og gikk på norske og svenske tv-skjermer helt fra 2009 til 2020, for da var det bråstopp.

Ifølge Aftonbladet hadde seertallene de siste to sesongene sunket noe som gjorde det vanskelig for det svenske produksjonsselskapet å fortsette.

– Det er veldig kjipt, men det kom vel for en dag, sa Maria Montazami, som er en av Hollywoodfruene til avisen.

Gunilla Persson tok også imot beskjeden med tungt hjerte.

– Jeg har vært med siden 2011. Det er mange sesonger, og den har vært en del av livet mitt i mange år. Jeg savner selvfølgelig å filme inn serien. Det er på denne tiden av året vi pleier å gjøre det, sa Persson til Aftonbladet.