Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (7) klaget over smerter i kjeven - legene fant 526 tenner i munnen hans

En sju år gammel indisk gutt klaget over smerter i kjeven. Da han ble undersøkt fant legene ut at alt ikke var helt som det skulle.

En gutt ble brakt inn til sykehuset grunnet hevelse og smerte nær jekslene i den nedre kjeven, det skriver Saveetha Dental College i en pressemelding.

Da legene skannet og tok røntgen av munnen, fant de en «sekk» innebygd i underkjeven hans fylt med «unormale tenner», forteller Dr. Prathiba Ramani, leder for Oral- og Kjevekirurgi ved Saveetha Dental College and Hospital, til CNN, som først omtalte saken.

Les mer

Nye funn om alzheimer og avfall i hjernen

526 tannlignende strukturer

Sekken, som veide rundt 200 gram, ble fjernet i sin helhet, og deretter undersøkt. Til legenes overraskelse inneholdt sekken 526 tannlignende strukturer. Videre i pressemeldingen skriver Saveetha Dental College at det tok fem timer å gjennomsøke sekken for å fjerne alle tennene.

Størrelsen på tennene skal ha variert fra én til femten millimeter, og alle skal ha sett ut som en tann med krone og en rotlignende struktur.

Kan ha gått med tennene i fire år

Det er første gang i hele verden at så mange tenner har blitt funnet hos én person. Den sjeldne tilstanden blir kalt sammensatt odontom.

Les også: Slik pusser du tennene riktig (+)

Sjuåringen kan ha gått med alle tennene i flere år. Foreldrene hans oppdaget en liten hevelse i kjeven hans da han var tre år, men da nektet den lille gutten å samarbeide med legene, og ble dermed ikke undersøkt nærmere, heter det videre i pressemeldingen.

Dermed ble hevelsen diagnostisert i fire år, før legene i 2019 opererte ut sekken med tenner.

Les mer

Død hund i konteiner var utstoppet sel

Les mer

Fransk våghals på svevebrett styrtet i Kanalen

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?