Gwyneth Paltrows (48) mye omtalte vagina-duftlys sørger nok en gang for overskrifter.

Duftlyset, som går under produktnavnet «Smells Like My Vagina», fikk mye oppmerksomhet da det ble lansert i nettbutikken til Paltrows selskap, Goop, i januar 2020. Lyset viste seg å være svært ettertraktet – og ble utsolgt på kort tid.

Les også: Kate Moss inviterer fansen til sengs mot betaling

Da lyset ble lansert for et drøyt år siden, var det blant annet mye skriverier om hvordan 48-åringen hadde funnet frem til den unike duften. Nå er produktet nok en gang i søkelyset, men denne gangen er det imidlertid av en helt annen grunn.

En mann fra Texas har nemlig saksøkt Paltrow og Goop etter at duftlyset hans eksploderte, skriver Daily Mail.

Krever millionsum

Colby Watson fra Texas har nå gått til sak mot Paltrow og Goop, og krever hele fem millioner dollar.

Dette tilsvarer over 40 millioner norske kroner, og i rettsdokumentene skriver Texas-mannen ifølge Daily Mail at duftlyset hans ble «oppslukt av flammer» og «eksploderte» da han tente det for første gang. Watson hevder også at rommet hans ble røyklagt som følge av duftlys-eksplosjonen.

På Goops nettsider, og på selve duftlyset, står det en advarsel om at man alltid må følge med på lyset mens det brenner og at det må plasseres et trygt sted. I tillegg opplyser Goop om at det ikke bør brenne mer enn to timer av gangen.

Les også: Gwyneth Paltrow og Goop får gjennomgå i norsk podkast: – Hun er en massiv vampyr

Colby Watson påstår at lyset sto på et trygt underlag uten noen andre ting i nærheten, men innrømmer at det kanskje kan ha brent i om lag tre timer. Han påpeker imidlertid at selv om lyset kommer med en advarsel, er det ingenting som tilsier hvor farlig det kan bli dersom lyset brenner for lenge.

Ikke bekymret

Om Watson får medhold eller ikke gjenstår å se, men Goop ser ikke ut til å være særlig bekymret.

Ifølge Daily Mail sier en talsperson at søksmålet virker som et «useriøst forsøk på å få en stor utbetaling».

– Vi står bak produktene våre og sikkerheten for produktene vi selger. I dette tilfellet har Heretic, som produserer lyset, underbygget produktets ytelse og sikkerhet gjennom standard bransjetesting, uttaler Goops talsperson til avisen.

Har skjedd før

Tidligere har britiske Jody Thompson hevdet at også hennes duftlys eksploderte i hjemmet hennes.

Overfor The Sun fortalte hun tidligere i år at duftlyset hennes nærmest rant over av flammer som følge av det hele.

– Jeg har aldri sett noe liknende. Det sto i brann og var altfor varmt til å ta på. Det var en inferno i rommet, sa hun.

Thompson klarte til slutt å få flammene under kontroll, og kastet lyset ut inngangsdøren. Selv om det var skummelt der og da, ser hun tilbake på det hele med et smil nå i etterkant:

– Det kunne brent ned hele huset. Det var veldig skummelt der og da, men nå er det litt morsomt å tenke på at Gwyneth Paltrows vagina-duftlys eksploderte i stuen min, uttalte hun.