Det har vært en berg- og dalbane av følelser for Tajik siden i fjor. Juni 2020 delte Tajik og ektemannen Kristian Skard den hyggelige nyheten om at de ventet barn sammen.

Datteren Sofia kom til verden i januar 2021 – og det var Tajik selv som delte nyheten på Facebook.

Les også: Hadia Tajik åpner opp om fødselsdramatikk

«Frå no av ber eg hjartet på utsida. Ho skal heite Sofia, etter mor mi, Safia. Kristian og eg er så takksame for hjelpen me har fått av dei flinke folka på Ullevål», skrev hun i innlegget.

Veien til graviditeten var imidlertid lang og svært tøff. Tajik lider nemlig av endometriose og adenomyse, noe hun for første gang fortalte åpent om i boken «Frihet» fra 2020.

Tajik snakket nylig om fødselsdramaet hun gikk gjennom:

- Bunnløs sorg

Mange kvinner som har endometriose har problemer med å bli gravid på vanlig måte. Tajik bestemte seg derfor for en prøverørsløsning. Til TV 2-programmet «Presseklubben» forteller hun at prosessen krevde mye av henne, både følelsesmessig og fysisk. Hun forteller blant annet om da legen ringte fra sykehuset.

– Og sa: Ingen av embryoene dine har overlevd opptiningen. Også sier jeg Ingen av de? Og svaret var at ingen av de overlevde. Og det kom så overraskende på meg at det føltes helt svart. Det føltes som en bunnløs sorg, sier hun i programmet.

Da hadde flere av prøverørsforsøkene vært mislykket, og 37-åringen var på nippet til å gi opp drømmen om å bli mor.

- Jeg begynte å ta ordentlig innover meg at det kan hende det aldri går. At jeg prøver og prøver, og det aldri går, legger hun til.

«Måtte» gifte seg

Hvis man skal få hjelp til prøverørsbefruktning i Norge, må man ha vært samboere i minst to år eller være gift.

Les også: Derfor «måtte» Hadia Tajik og Kristian Skard gifte seg: – En regel i Norge

- Vi giftet oss både fordi vi er glade i hverandre, men også fordi det er en regel i Norge om at hvis du skal få hjelp til prøverørsbefruktning så må du enten ha vært samboere i to år – eller være gift. Og vi hadde ikke vært samboere i to år, har Tajik sagt i podcasten «Ida med hjertet i hånden».

Bryllupet beskrev hun som «fint» og «lite», og seremonien ble gjennomført en varm sommerdag i København i 2019.