Hvert år, nærmere bestemt den første mandagen i mai, inviterer Vogue-redaktør Anna Wintour til storslått fest med verdens største stjerner på The Metropolitan Museum of Arts i New York. Det har hun gjort siden 1995.

Gallaen er en av moteverdens aller største begivenheter, og uforglemmelige øyeblikk blir servert hver eneste år og motefesten samler inn penger til det anerkjente museets moteavdeling.

Les også: Kjempetabbe før Adele-intervju: Nekter TV-kanal tilgang til opptakene

Med ulike temaer hver gang, har motebransjen og Hollywood-stjernene kledd seg opp i alt fra pavekostymer til punk og amerikansk mote.

På utsiden ser det svært så glamorøst ut med rød løper og «couture» i fleng, men med forbud mot å ta bilder på innsiden av Met Gallaen er det usikkert hva som egentlig foregår og hvor fantastisk det faktisk er - selv om det er lite som tilsier at det skal være noe annet enn ekstravagant.

Les også: Heftig trekantdrama etter dristig bildedeling. Kourtney Kardashian svarer med bibelvers

Brakk foten - to ganger

Men til tross for luksus i lange baner og antrekk som skriver seg inn i motehistorien, virker det som at ikke alt går like smertefritt på gallaen.

Hailey Bieber kan nemlig avsløre at hun tror det hviler en forbannelse over den ikoniske motefesten.

Les også: Rasmus Wold om romanseryktene, tilværelsen som «alenefar» og bisarr «71 grader nord»-historie

Da Bieber gjestet Ellen Degeners Show nylig, kunne hun avsløre at hun har vært utsatt for ikke bare en, men to ulykker under gallaen. To år på rad.

– Første gangen jeg var med på Met Gallaen, vrikket jeg ankelen og brakk foten morgenen etter, fortalte hun under showet.

Det berømte talkshowet, som i flere år har blitt ledet av Degeneres selv, ble for anledningen ledet av gjesteprogramlederen Yvonne Orji.

– Året etter, 365 dager etter på dagen, fordi det var Met Gallaen og midnatt, brakk jeg den samme foten. Men det var beinet ved siden av det jeg brakk året før, legger 25-åringen humoristisk til.

Bieber skal ha gjestet motefesten hvert år de siste seks årene – med unntak av koronaåret 2020, da arrangementet ble utsatt. Det var i 2015 og 2016 modellen skal ha vært skikkelig uheldig.

– En stund tenkte jeg at det hviler en forbannelse over hele Met Gallaen og de 24 timene etter. Det skjedde meg to ganger, men har ikke skjedd siden – bank i bordet.

Les også: Linnéa Myhre om tiden som blogger: – Står ikke inne for noe av det jeg har skrevet

Hetset på den røde løperen

Selv om det tilsynelatende har gått bedre for 25-åringen på gallaen de siste årene, ble det likevel en utfordring for henne under årets galla - som i år ble utsatt til september på grunn av koronapandemien.

Hånd i hånd med ektemannen Justin Bieber, måtte hun kjempe for å holde tårene tilbake på den røde løperen.

Fansen til Justin Bieber skal ha fått modellen til å gråte, noe som gjorde at hun skjulte seg bak mørke solbriller under resten av tiden hun poserte foran kameraene på den røde løperen.

Les også: Åpnet opp om rusmisbruk i fjor. Nå lanserer Justin Bieber sitt eget cannabis-produkt

Tilskuerne skal ha ropt «Selena, Selena, Selena» og dermed ha støttet eksen til ektemannen, Selena Gomez.

Les også: Justin og Hailey Bieber tjener svimlende summer på hver sin kant. Men hvem er rikest?