RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvor Sveen (47) vant Farmen 2017: - Jeg gjorde det for sønnen min


VINNER: Halvor Sveen vant Farmen 2017.
VINNER: Halvor Sveen vant Farmen 2017. Foto: Tv 2
Farmen-vinneren beskriver oppholdet som et eventyr, men sier det var tøffere enn ventet.

Farmen er over for denne gang, og det var altså bonden Halvor Sveen (47) fra Rendalen som trakk det lengste strået til slutt, etter å ha slått ut Eunike Hoksrød i finalen.

Da programleder Gaute Grøtt Grav annonserte at det var Halvor som hadde vunnet Farmen 2017, greide han verken å holde tilbake tårene eller brølet.

- Jeg brukte 11 uker av livet mitt på dette, så det ville jo vært bortkastet om jeg ikke vant, sier Halvor til Nettavisen og ler.

- Tøffere enn jeg hadde trodd

Halvor beskriver de 11 ukene på Farmen som «et eventyr», samtidig som han ble overrasket over at det tidvis var en tøff påkjenning å være inne på gården.

- Det var mye tøffere både fysisk og psykisk enn det jeg hadde trodd, innrømmer Halvor.

Det var imidlertid aldri noen tvil om at Halvor hadde lyst til å vinne Farmen. I finaleepisoden sier han til programleder Gaute Grøtta Grav at han har hatt lyst til å være med i realityserien siden Grøtta Grav selv vant i 2001.

FEST: Alle deltakerne var samlet på gården for å se finalen mellom Eunike og Halvor.

- Det stemmer, jeg søkte på Farmen allerede andre året. Men hovedårsaken til at jeg så gjerne ville vinne er at jeg har en sønn på 16 år, som gjerne vil bli jagerpilot. Jeg ville vise ham at hvis det er noe man ønsker seg veldig sterkt, så er det mulig å oppnå hvis man bare tar små skritt, sier Halvor, og legger til:

- For det skal jeg love deg, det å vinne Farmen er ikke lett!

- Liker ikke alkohol

Etter Halvor vant, ringte han sønnen for å fortelle det.

- Han hadde problemer med å prate. Den siste tiden hadde han savnet meg sånn at han hadde begynt å ringe mobilsvareren min bare for å høre stemmen min. Han er en fantastisk fin gutt, som jeg er veldig glad i.

- Du tar jo også til tårene en del ganger i løpet av oppholdet. Er du en lettrørt type?

- Jeg vil ikke si jeg er lettrørt, men jeg er et menneske med mye følelser. Er du ekte og har bena godt plantet på jorda, så er det ingenting i veien med å vise følelser, sier Halvor.

At Halvor er avholds, har også fått en del oppmerksomhet mens Farmen har blitt vist på TV.

FINALISTER: Eunike og Halvor er gode venner i dag.

- Jeg synes ikke alkohol smaker noe godt, rett og slett. Dessuten trenger jeg det ikke, jeg er sprø nok som jeg er.

- Så det er ingen annen grunn til at du velger å ikke drikke?

- Nei, ikke egentlig. Jeg vet jo at jeg har et voldsomt temperament, så det ligger nok litt i bakhodet. Men det handler i grunnen mest om at jeg ikke liker det.

- Eunike var populær

Etter Camilla måtte reise hjem tidlig i finaleuka, var det Amalie, Eunike og Halvor som gikk til semifinalen.

Amalie røk ut først, og det var altså Eunike og Halvor som sto i finalen til slutt. Da resten av deltakerne skulle stemme på den de håpet skulle vinne Farmen, var det Eunike som fikk flest stemmer.

- Det var jeg egentlig forberedt på. Eunike var ei populær dame der inne, men i mine øyne mistet hun noen poeng under finale uka da hun for eksempel sa at hun skulle ønske jeg falt i sjøen under en av konkurransene.

Selv om konkurransen tilspisset seg litt mellom Eunike og Halvor den siste tiden, insisterer Halvor på at for lengst har begravd stridsøksa.

- Vi snakker sammen ukentlig, så vi er gode venner i dag.

SEMIFINALISTER: Det var Amalie, Eunike og Halvor som stod igjen som semifinalister i Farmen 2017.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere