OSLO/NEW YORK (Nettavisen) Donald Trump (75) går hardt ut mot prins Harry (37) i et nytt intervju med den britiske programlederen Piers Morgan (57) – som på sin side har vært kritisk til den britiske prinsen og kona hans, hertuginne Meghan (40 i en årrekke.

Se et utdrag av intervjuet under:

– Jeg er ikke noe fan av Meghan

I Morgans nye tv-program, «Piers Morgan Uncensored», er det spesielt Harry som får gjennomgå, men 75-åringen legger heller ikke skjul på at han ikke er særlig begeistret for kona hans. Den tidligere amerikanske presidenten mener nemlig at Meghan har Harry tvinnet rundt lillefingeren sin.

Les også: Donald Trump fikk kraftig sinneutbrudd om Ukraina: - De prøvde å lure meg!

– Jeg er ikke noe fan av Meghan, det har jeg ikke vært fra starten av. Stakkars Harry, han blir fullstendig kontrollert, og han er en flause. Og da han snakket stygt om kongefamilien, spesielt dronningen... Du vet, jeg møtte dronningen. Det skulle bare være 20 minutter, sier han i intervjuet, gjengitt av The Sun.

Trump: - Respektløs

Videre minnes Donald Trump et møte med dronning Elizabeth (96) som gikk over all forventning da de 20 minuttene som var satt av ble til en time.

Han beskriver et «vakkert» møte med den britiske monarken, og er tydelig på at han liker dronningen godt. Og det er nettopp av den grunn han nå er så kritisk til Harry. Trump mener nemlig at prinsen har forrådt landet sitt, og ikke minst dronningen.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

Som følge av dette mener han at dronningen bør strippe Harry og Meghan fra hertug- og hertuginne-titlene.

– Jeg synes han har vært respektløs overfor landet sitt, sier Trump.

Trump mener også at det er «helt forferdelig» at prins Harry ikke deltok i begravelsen til prins Philip.

Les også: TV-stjernen fillerister prins Harry: – Forlat gjerne USA

– Han er «whipped»

I intervjuet gir Trump videre uttrykk for at det er Meghans skyld at Harry tilsynelatende har mistet det nære forholdet til familien sin.

– Harry er «whipped», mer enn noen andre, sier han, og mener med det at prinsen blir pisket rundt av kona og gjør alt hun ber ham om.

Les også: Fikk 57.000 klager etter Meghan-slakt - fortsetter å lange ut

Den tidligere presidenten tror også at Harry på et tidspunkt kommer til å få nok, og han har ingen tro på at forholdet kommer til å vare.

– Jeg har vært veldig god på å forutse ting, som du vet. Jeg forutser nesten alt. Det kommer til å bli slutt, og det kommer til å bli stygt. Og jeg lurer på om Harry kommer til å komme krypende tilbake til den vakre byen London og si vær så snill. Jeg tror Harry har blitt ledet ned en sti, sier han.

- Jeg ønsker å vite hva som kommer til å skje når Harry har bestemt seg for at han er lei av å bli herset med. Eller kanskje når hun bestemmer seg for at hun liker en annen fyr bedre. Jeg ønsker å vite hva som skjer når det blir slutt, sier Trump.

Les også: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende