*Nettavisen* Livsstil.

Hanna Ardéhn hylles: – Jeg vet ikke riktig om jeg kan ta det til meg

«Quicksand»

Den svenske «Quicksand»-stjernen Hanna Ardéhn (23) forteller at hun ble inspirert av Clarice Starling. Men psykologistudenten har vansker med kritikken.

17.04.19 07:45

Et unisont pressekorps mener hun er strålende i rollen som Maja i Netflix-satsingen «Quicksand». 23-åringen, som til daglig studerer psykologi ved Linköping Universitet, blir nesten sjenert over mottakelsen.

Les også: Dette er årets påskekrim på TV

– Jeg vet ikke riktig om jeg kan ta det til meg, sier Hanna Ardéhn. Hun forteller til TT at hun drømmer om å gjøre kostymedrama en gang. Thriller og skrekkfilm lokker også, hun har alltid vært tiltrukket av mørket, og som liten elsket hun vampyrer, forteller hun.

Men psykologistudiene er førsteprioritet. Man pugger ikke i fire år for å blåse i eksamen, mener hun.

– Helst hadde jeg villet kombinere både psykologi og skuespill på en eller annen måte, sier hun.

Les også: Disse kodene åpner hele Netflix-arkivet ditt

Klikk på bildet for å forstørre.

«Quicksand» har gjort Hanna Ardéhn kjent. Anmelderne er begeistret over den unge skuespillerens innsats i krimdramaet. Foto: Johan Paulin / Netflix (Netflix)

Skuespilleren påpeker at interessen for psykologi faktisk har med film å gjøre. Den ble vekket da hun så «Nattsvermeren», der FBI-agenten Clarice Starling sammen med den morderiske psykiateren Hannibal Lecter begir seg ut på felles oppdrag.

– Det var så mye psykologi i filmen, og jeg ble en veldig stor fan av Starling. Jeg ville bli akkurat som henne og drømte om å jobbe i FBI – som nettopp psykolog, ler Ardéhn.

Videre har studiene hjulpet henne å komme i kontakt med karakteren Maja.

– Det har hjulpet meg til å finne logikken i karakteren og forstå hvorfor hun reagerer som hun gjør, sier den unge skuespilleren.

Les også: 11 hete filmer på Netflix

Klikk på bildet for å forstørre.

Hanna Ardehn spiller Maja Norberg i den kritikerroste Netflix-serien «Quicksand». Foto: Johan Paulin (Netflix / Kobal / Rex / Shutterstock / Scanpix)

Om den fantastiske mottakelsen hun har fått, sier hun:

– Jeg blir veldig rørt av det, litt sjenert, nesten. Man blir så ydmyk av å lese det. Selv ser jeg jo småting der jeg tenker at jeg kunne gjort det bedre.

«Quicksand – Størst av alt» baserer seg på en roman av Malin Persson Giolito og er regissert av norske Per-Olav Sørensen og svenske Lisa Farzaneh. Episodene er skrevet av Camilla Ahlgren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag