For to år siden kunne artist og låtskriver Hanne Sørvaag (42) avsløre den hyggelige nyheten om at hun hadde fått seg kjæreste. Relativt ordknapp bekreftet hun nyheten ovenfor Se og Hør, men kunne fortelle at han heter Thomas.

I sommer valgte paret å ta forholdet ett steg videre, da de kjøpte seg hus sammen på Fevik i Grimstad.

– Jeg trives kjempegodt i et nydelig hus med fantastisk energi på et helt skjønt sted med flott natur, sier Sørvaag til Nettavisen og legger til:

– Det går veldig bra å være samboer også. Jeg var litt spent på det med tanke på at jeg har bodd så mange år alene, men så har vi god plass også, da.

Les også: Kjæresten delte klinebilde med Marius Borg Høiby

Som følge av huskjøpet har Sørvaag nå lagt ut leiligheten sin i Oslo ut for salg. Det deler hun selv i sosiale medier.

– Vemodig

Den 136 kvadratmeter store toppleiligheten ligger på St. Hanshaugen i Oslo, og er lagt ut med en prisantydning på 11.250.000 kroner. Leiligheten går over to plan, og har både peis og privat terrasse.

«Boligen består av stue/bibliotek, to soverom, åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til takterrasse, baderom og vaskerom, samt hall/entré»,står det i annonsen.

Sørvaag sier til Nettavisen at det er en æra som nå er over når hun selger leiligheten i hovedstaden. Leiligheten har stått for en rekke store begivenheter for 42-åringen, så det er litt vemodig å nå legge det kapitelet bak seg.

– Jeg har hatt releaseparty der, konsert på takterrassen og feiret 40-årsdag. Jeg har stått i walk-in-garderoben og valgt ut antrekk til store og viktige anledninger, hatt overnattingsbesøk av nevøene mine, og mange koselige kvelder foran peisen i stua, forteller Sørvaag og legger til:

– Så det er litt vemodig, men jeg føler meg veldig klar for det nye kapittelet i livet mitt.

Dobler nesten prisen på sju år

Ifølge dokumenter Nettavisen har tilgang til kjøpte Sørvaag leiligheten tilbake i 2015, da til 5,9 millioner kroner. Nå, sju år senere, selges den derimot for nesten det dobbelte.

– Jeg har trivdes veldig godt, den har godt lys og god energi, også er den litt spesiell, med skråtak og bjelker med litt sjarmerende særegenhet og skjevheter, som gir den sjel, sier Sørvaag om leiligheten hun nå legger bak seg.

Les også: «Bettan» selger luksusleiligheten på Frogner

– Jeg visste at det var mitt hjem med én gang jeg kom inn i den på visning, og lurte på hva i all verden de andre folkene gjorde der, legger hun til med et glimt i øyet.

Sørvaag kan fortelle at har skjedd litt endringer siden hun selv flyttet inn i leiligheten i 2015.

– Det har akkurat blitt gjort en stor renovering i bakgården som har blitt veldig fin, taket over min leilighet er skiftet og det har blitt satt inn nye takvinduer over spisestue og soverom. Også pusset jeg opp innertaket i samme slengen. Så nå er den skikkelig flott og fresh.

Les også: Sebastian Solberg selger millionvillaen etter to år

Hanne Sørvaag er en av Norges største artister og låtskrivere, og kan skimte med en rekke soloalbum. Hun har også deltatt i flere musikkprogram på TV, deriblant «Hver gang vi møtes» og «Allsang på Grensen» på TV 2.