Den tidligere Turboneger-vokalisten Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, bisettes torsdag. Han døde 19. november, 49 år gammel.

Prest Anne Dalen forrettet under bisettelsen.

– Stemmen hans har stilnet, men vil alltid være med oss. Hjertet som banket for andre, har sluttet å slå.

Dyvik Husby spilte og sang ofte Frank Sinatras «My Funny Valentine» for datteren Else Victoria i barndommen. I bisettelsen torsdag ble sangen spilt som datterens siste takk til faren.

Hans-Eriks bror, Kaare Dyvik Husby, spilte piano under seremonien. Også tidligere bandkolleger var tilstede for å ta farvel. Blant dem Knut Schreiner, gitarist i Turboneger.

– Det er fint å være her og ta en verdig avskjed med Hans Erik. Vi har mye felles historie, mange minner og opplevelser vi har delt, sier han til VG.

Gitarist Philip Schou Nilsen Obuskovic takket for at han fikk lov å være lillebroren:


Dyvik Husby var vokalist i bandet Turboneger i perioden 1993 til 2009. Siden den gang har han gjort stor karriere på egne ben. Husby har også vært et kjent fjes i TV-ruta i flere norske TV-programmer, blant annet som dommer i «Idol» i 2011. Samme år debuterte han som soloartist med albumet «I ljuset av Cornelis».

«Fredrik Åkares Morgonpsalm» av Cornelis Vreeswijk ble fremfør av Simen Munthe-Kaas Rem under bisettelsen i Lillestrøm kirke torsdag ettermiddag.

Opprinnelig skulle det være et minnesamvær på Café Mistral på Majorstuen i Oslo etter begravelsen. Det ble avlyst, på grunn av koronasituasjonen og de nye tiltakene.

Husby etterlater seg datter han har sammen med ekskona Gro Skaustein (41).

Les også: Hans-Erik Dyvik Husby snakket åpent om døden før han selv gikk bort

Og mer: Kommer med nye detaljer om dødsfallet