Bare seks dager før han selv gikk bort, gjestet Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, åpent om både livet og døden i et åpenhjertig podkast-intervju med MelodyPipe, en sosial nettverk- og bookingplattform for musikkbransjen. 49-åringen gikk bort fredag 19. november.

Intervjuet er nå publisert, og VG har fått vise et utdrag.

I intervjuet snakket Husby blant annet om at han helt siden han var barn har vært opptatt av døden.

Les også: Hans-Erik Dyvik Husby neste uke

– Jeg tenkte da jeg var liten at det er fælt at folk dør. At vi burde lage en vaksine mot død eller noe, er blant det han sa.

– Ikke gitt at man blir gammel

Husby gikk også inn på alter egoet Hank von Helvete, som han beskriver som en tydelig karakter.

Og det er tydelig at det var et skille mellom Hank og Hans-Erik. I intervjuet ble Hank omtalt som en katalysator for at han «ikke skal bli sprø», en som tar seg av alt det vanskelige.

– Hans-Erik er ikke er så glad i Hank, og Hank er ikke så glad i Hans-Erik, sa han.

I tillegg mente Husby at man «må være litt skrudd» og «over gjennomsnittet full av seg selv» for å leve som artist med alles øyne rettet mot seg. Han beskrev videre sin egen bransje både som en «ekstremsport» og et «høyrisiko-yrke».

– Det er ikke gitt at man blir gammel i dette yrket, selv om man har stor suksess. Bare se på Elvis og Michael Jackson.

Hyllet av venner og kolleger

Det var sent på kvelden fredag 19. november at nyheten kom om at Husby hadde gått bort.

Dødsfallet ble bekreftet på artistens Instagram-profil.

«Det er med tungt hjerte vi forteller at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent i verden som «Hank von Hell», dessverre gikk bort 19. november 2021. Vi ber om at familie og nære venner respekteres i denne tragedien», het det i innlegget.

Dødsårsaken til Husby er ikke kjent, men få dager etter at han gikk bort delte manager Boye Nythun ny informasjon rundt dødsfallet overfor Se og Hør.

Les også: Kommer med nye detaljer om dødsfallet

– Det var ingen hemmelighet at Hans-Erik i perioder har levd et hardt liv. Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham, og dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham, sa Nythun.

– Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer. Han ble funnet ute i Slottsparken, kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp.

Videre ba han om ro rundt både ham selv og Husbys familie, og la til at de ikke kommer til å si noe mer om saken. Årsaken til at han delte denne informasjonen var for å slippe flere spekulasjoner og rykter rundt dødsårsaken, sa Nythun.

Husbys begravelse finner sted i Lillestrøm kirke 9. desember klokken 12.00.