- Hvordan skal vi forvente at barna tør å si ifra til tillitspersoner når de opplever rasisme, hvis ikke vi gjør det? Idag sender vi et tydelig signal, det er NOK nå. Anmeldt! Skriver skuespiller Tinashe Williamson på Instagram sammen med Maria Mena.

- Anmelder, skriver artist Maria Mena.

Torsdag kveld la Mena ut et innlegg på Instagram der hun viste frem rasistiske kommentarer hun fikk slengt mot seg etter å ha delt et bilde av seg selv og sin nye kjæreste.

- Jeg blir sint. Ikke på grunn av denne kommentaren. Hun kan ikke stave og jeg synes synd på henne. Men jeg er sint fordi dette ikke er nytt. Fordi vi har lært oss å svelge slike kommentarer. Fått tykkere hud for å ikke virke så «følsomme». Nok nå! NOK NÅ! Skrev Maria Mena om kommentaren.

Les også: Delte bilde med kjæresten: - Jeg blir sint. Nok nå!

De rasistiske ordene Mena mottok kommer bare uker etter at Tinashe Williamson, kona til skuespiller Odd Magnus Williamson, opplevde det samme.

Flere kommentarer

Kort tid etter drapet på George Floyd i USA ble det satt i gang en demonstrasjon og antirasistisk kampanje i sosiale medier. Ved å poste et sort bilde med emneknaggen «Blackout Tuesday» i sosiale medier viste man avsky mot rasisme.

Til tross for at sosiale medier var preget av fred, forsoning og forståelse den dagen var det likevel flere som opplevde hat. Blant dem skuespiller Tinashe Williamson som våknet til en uhyggelig og rasistisk kommentar i innboksen.

Meldingen hun mottok delte hun videre i sosiale medier som vekket avsky hos mange. Blant dem ektemannen og skuespilleren Odd Magnus Williamson.

- Og slik startet dagen for kjæresten min, skrev han.

- Den satt litt, desverre

Fredag ettermiddag tok altså Maria Mena og Tinashe Williamson turen ned til Oslo politihus på Grønland og anmeldte forholdene.

Eksemplene skal bare være en av mange rasistiske meldinger de har mottatt.

Nettavisen har forsøkte å komme i kontakt med Maria Mena og Tinashe Williamson. Mena ønsker på dette tidspunktet ikke å kommentere saken utover det hun har lagt ut i sosiale medier.

- Jeg jobber fremdeles med å fordøye dette, den satt litt dessverre. Jeg har ikke så mye mer å si akkurat nå, men plis del instagraminnlegget mitt. Dette er viktig og det er mye større enn meg! Så få det frem! Jeg lover å si noe når jeg er klar, men i dag vil jeg gå litt for meg selv, skriver Mena blant annet.

Blir hyllet

I sosiale medier hylles de to kvinnene for å ha satt ned foten mot rasisme og gått foran som et godt eksempel.

- Bra! Greit nok at vi har ytringsfrihet i Norge, men det bør også være konsekvenser. Dere bidrar virkelig til å gjøre Norge et bedre sted å leve for alle, skriver en.

- Ja! Kampen for menneskets verdighet og ukrenkelighet! Kanonen for å styrke kjærlighetens plass i fellesskapet krever mot til å sette grenser for det som bryter kjærligheten og menneskene ned, skriver en annen.

Også flere kjendiser støtter og hyller Mena og Williamson. Blant dem Jenny Skavlan, Vanessa Rudgjord, Triana Iglesias, Alexandra Joner og Pia Tjelta som alle har lagt igjen støttende ord i form av emojies eller likerklikk.

- Jeg klarer ikke slutte å tenke på innlegget ditt, Maria Mena, skriver artist Eva Weel Skram på Facebook blant annet.

- Det er så trist at dere må oppleve noe slikt. Ingen skal måtte oppleve det. Jeg skjønner ikke hvordan dette kan skje år etter år etter år, fra generasjon til generasjon. Dette må stoppe nå, skriver hun videre.