Saken har skapt enormt engasjement, og det har kommet inn stadig flere klager til Kringkastingsrådet. Fredag har antallet klager passert 3000, sier rådssekretær i Kringkastingsrådet Erik Skarrud.

Rådet opplever sjeldent så stor pågang med klager, sa Skarrud til Nettavisen tidligere i uka. Nå er Sophie Elise-saken på tredjeplass i Kringkastingsrådets historie.

Da Faten Mahdi Al-Hussaini brukte hijab i NRK-programmet «Faten tar valget» i 2017, fikk Kringkastingsrådet inn nesten 6000 klager. Det er enn så lenge rekord, fulgt av Fredrik Skavlans intervju med Sverigedemokraterna-leder Jimmie Åkesson, gjestet Skavlan. Da kom det inn over 3500 klager.

Les også: Anklager Sophie Elise etter bildedeling: – Kalkulert

Holder helt tyst

Søndag kveld la Sophie Elise Isachsen (28) ut et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland. I hjørnet av bildet kunne man se en liten, gjennomsiktig pose med noe hvitt i. Innholdet i posen er ikke kjent, men spekulasjonene har vært mange.

Verken Isachsen eller Haukland har uttalt seg om saken. De har heller ikke besvart medienes gjentatte henvendelser.

Trykket har derimot økt mot NRK, da Isachsen er eksternt ansatt gjennom podkasten «Sophie & Fetisha». Torsdag morgen kom siste episode av podkasten ut, men bilde-saken ble ikke omtalt.

I den 50 minutters lange podkastepisoden som heter «Uten Soundtrack», blir det ingen prat om verken mediestormen eller det mye omtalte Instagram-bildet Sophie Elise Isachsen publiserte, og slettet kort tid etter.

«Det har vært litt av helg»

Sophie Elise Isachsen (28) og Fetisha Williams (28) innledet torsdagens episode med prat om musikk og hvordan helgen har vært, men de to venninnene kom aldri inn på det omstridte bildet.

«Da jeg satt i bilen på vei hit i dag, så tenkte jeg ‹hvordan sang passer det humøret jeg er i nå? Miley kan du hjelpe meg?›, sier 28-åringen i torsdagens episode før hun legger til:

«Det har vært litt av en helg», sier Isachsen og referer til at hun og Fetisha Williams deltok på Humorprisen sist fredag.

Podkastepisodene spilles vanligvis inn på tirsdager, og ukens podkast ble spilt inn få timer etter at NRK uttalte at Isachsens bilde ikke får konsekvenser for samarbeidet.

Les også: Mener Sophie Elise blir forsøkt kansellert: – Kommer til å skamme oss

NRK ut med innlegg

NRK har uttalt seg i flere runder om saken, men torsdag gikk fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, ut med et eget innlegg i Medier24.

«Det stilles spørsmål om NRK kan fortsette samarbeidet med henne. Noen har også reagert på at NRK responderer så ordknapt på kritikken. Jeg vil gjerne forklare hvorfor NRK svarer som vi gjør i denne saken», innleder Resar.

Ifølge redaktøren tok NRK umiddelbart kontakt med Isachsen etter at de ble opplyst om bildet.

«I samtalen sier hun tydelig ifra til oss om at hun ikke ønsker å uttale seg offentlig. I den situasjonen er det ikke riktig av oss å referere til hva hun har sagt i en konfidensiell samtale med NRK (...), men det jeg kan si, er at forklaringen hun ga ikke gir grunnlag for å avbryte samarbeidet. Det er også dette jeg har sagt til mediene som har spurt de siste dagene».

Den fungerende redaktøren påpeker også at dersom en fast ansatt hadde postet et lignende bilde, ville vurderingen vært den samme.

– Kan ikke styre

At verken bildet eller oppmerksomheten ble et samtaleemne i denne ukens podkastepisode er ikke noe NRK kan styre, sa Resar til Nettavisen torsdag.

– Dette er en podkast der de to profilene selv bestemmer hva de ønsker å snakke om, og vår vurdering er om innholdet er innenfor NRKs etiske regelverk og Vær varsom-plakaten.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise Isachsen og hennes management, foreløpig uten å lykkes. Fetisha Williams på sin side ønsker ikke å kommentere saken.