Gå til sidens hovedinnhold

Har jeg liten penis?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send epost til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål

Hei! Jeg er usikker på om du tar imot slike spørsmål, men jeg lurer på noe rundt penisstørrelse. Jeg har funnet artikler som skriver at gjennomsnittet på en erigert penis er fra 14 til 16 cm for norske menn.

Så kom jeg over en artikkel om en mann som hadde såkalt mikropenis, og penisen hans ble oppgitt å være 12 cm i erigert tilstand. Stemmer det at 12 cm er mikropenis?

Skiller det i så fall kun 2 cm på en gjennomsnittlig penis og en mikropenis?

Eller er det jeg har funnet om gjennomsnittlig størrelse helt feil?

Er det noen ytre omstendigheter som kan ha negativ påvirkning på veksten av penis (onanering, mat, overvekt, lite trening..)?

Hilsen mann med liten(?) penis

Svar

Hei, hyggelig at du skriver til meg.

Det er mange menn som har spørsmål rundt penisstørrelse og -utvikling, og jeg svarer gjerne også på slike spørsmål.

Lengden på en gjennomsnittlig erigert penis på en etnisk norsk mann varierer litt i ulike studier, men målene oppgis å være fra 12-14 til 15 -17 cm..

«Definisjonen» på mikropenis er at den er mindre enn 8 cm i erigert tilstand, målt fra rota til tuppen. Det betyr at 12 cm ikke er en mikropenis, men derimot innenfor gjennomsnittet i noen av studiene!

Lengden på penis er bestemt ut ifra genene dine, så ytre omstendigheter etter du er født, har liten eller ingen påvirkningskraft. For eksempel hvor mye du onanerer har overhodet ingen innvirkning på størrelsen i voksen alder.

Heller ikke mat eller trening - annet enn eventuelt å gi et mer positivt velvære.

Overvekt kan påvirke det visuelle inntrykket av lengden på en penis, ved at magen (fettet) over symfysen kan «spise opp» noen cm av penisen fordi hele penisen fra rot til tupp ikke blir synlig.

Håper dette er svar på det du lurte på.

Gode ønsker og klem fra ho Siv

Kommentarer til denne saken