Krim-dokumentaren «The Tinder Swindler» på Netflix, basert på VGs egen artikkelserie fra 2019, har gått som en farsott siden premieren onsdag 2. februar.

Les også: Ny undersøkelse: Store prisforskjeller på Tinder - de eldste får svi

Mandag ble den ifølge FlixPatrol den mest populære og mest strømmede filmen på strømmetjenesten, en førsteplass den fortsatt innehar.

Ble svindlet for millioner

Dokumentaren omhandler norske Cecilie Fjellhøy, nederlandske Ayleen Charlotte og svenske Pernilla Sjøholm som alle ble svindlet for flere millioner kroner av israeleren Simon Leviev.

De tre kvinnene var ikke alene. The Times of Israel har gjort et anslag og kommet frem til at Leviev svindlet til seg om lag 90 millioner kroner over en periode på to år.

Israeleren selv levde i mange år jetsettlivet finansiert av andre, som var uvitende om at de hadde blitt svindlet, før fortiden til slutt tok han igjen.

I 2015 ble han dømt til to års fengselsstraff i Finland, og i 2019 ble han på ny dømt, denne gangen i hjemlandet Israel, til ett år og tre måneder i fengsel for svindel.

Innsamlingsaksjon for å dekke tap

Nå har trioen, som forteller om sine erfaringer med med «Tinder-svindleren» i dokumentaren, startet opp en innsamlingsaksjon for å få kompensert gjelden sin, og tirsdag kveld har summen på GoFundMe.com hentet inn over 444.000 norske kroner.

Les også: Lanserer ny funksjon: Slik trenger du aldri møte eksen igjen

– De siste dagene har vært som en virvelvind, og vi tre (Ayleen, Pernilla og Cecilie) har alle blitt helt sjokkerte og overveldet av medfølelse og støtte fra alle. Den rene kjærligheten er mer enn vi noen gang forventet, og vi setter så mye pris på dere alle, skriver trioen på innsamlingssiden.

Tirsdag postet Fjellhøy på sin Instagram Story at rallyføreren Andreas Mikkelsen har lagt ut en av rallydraktene sine til salg, hvor summen skal doneres til innsamlingsaksjonen

– Jeg er bokstavelig talt tom for ord. Folka som er villige til å hjelpe er helt utrolige. Tusen takk, Andreas Mikkelsen, det betyr alt for oss, skriver Fjellhøy på Instagram.

Netflix kjøpte sommeren 2021 rettighetene til Tindlersvindleren-dokumentaren, og det er britiske Felicity Morris som har regien på true crime-filmen.

«Tinder-svindleren» forsvunnet fra sosiale medier

Selv om Leviev har mange svindel-svin på skogen, har han ikke valgt å holde en lav profil i sosiale medier av den grunn. På Instagram hadde han over 135.000 følgere, der han viste frem en finpolert side av sitt liv.

Men, ting kan tyde på at israeleren kanskje har fått med seg at hans svindel-bedrifter har blitt en Netflix-suksess. For nå er Instagram-kontoen hans slettet.