Det har gått ti år siden Alana Thompson (16) steg inn i rampelyset gjennom realityserien «Here Comes Honey Boo Boo», og hun ble fort kjent som en livlig og egenrådig jente.

I dag har den tidligere missedronningen vokst opp, og er tilsynelatende en vanlig videregående skoleelev til tross for at hun og familien til stadighet skaper overskrifter.

Nylig var Thompson på alles lepper igjen etter at det ble kjent at hun i august skal gjennom en inngripende operasjon.

Tidligere denne måneden uttalte nemlig familiens talsperson til Page Six at 16-åringen skal slankeopereres. Nyheten kommer etter seks år etter at moren, June Shannon (42) gikk gjennom akkurat samme operasjon.

Skal opereres med kjæresten

Rett før hun fyller 17 år skal den tidligere barnestjernen legges under kniven. Hun veier nå angivelig 125 kilo og håpet er å gå ned til underkant av 70 kilo.

«Honey Boo Boo» har tidligere sagt til ET Online at hun sliter med motivasjon, og derfor anser operasjonen som hennes eneste sjanse for å gå ned i vekt på.

– Jeg vet jeg kan komme meg på treningsstudioet og gå på dietter for å gå ned i vekt. Men jeg har prøvd, og jeg har ikke noe motivasjon, sa Thompson til nettstedet.

Men hun skal ikke gjennomgå den tøffe operasjonen helt alene. Kjæresten, Dralin Carswell (21) skal nemlig gjennomføre den samme operasjonen. De har vært et par siden starten av 2021.

Etter at forholdet ble offentliggjort har kritikken haglet inn. Flere har reagert på parets aldersforskjell, hvor Carswell er fire år eldre.

I tillegg renner det også inn rasistiske meldinger, ifølge Thompson. Hun har sagt til People at hun får mye negativ oppmerksomhet angående aldersforskjellen og faktumet at hun er i et forhold med en mørk mann.

Det er som nevnt ikke første gang Thompson og familien skaper overskrifter. I løpet av ti år i rampelyset har de stått for kontroverser som utroskap, pedofili og narkotikamisbruk.

Vokste opp i rampelyset

Oppveksten til Alana Thompson (16) var ikke som alle andres. Hun vokste opp rundt kamerateam, parykker og glam da hun deltok i en rekke skjønnhetskonkurranser som barn.

Som femåring var hun med i programmet «Toddlers & Tiaras»i 2011, der ble både hun og resten av familien hennes en TV-sensasjon. Som følge av deres ukonvensjonelle familiedynamikk fikk de sitt eget reality-show, «Here Comes Honey Boo Boo» i 2012.

I serien blir man bedre kjent med familiemedlemmene, mor June «Mama June» Shannon (42), far Mike Thompson «Sugar Bear» (50) og døtrene Anna «Chickadee» Cardwell (27), Lauryn «Pumpkin» Efird (22), og Jessica «Chubbs» Shannon (25).

Les også: Nye avsløringer: Anklaget Victoria Beckham for å lekke historier til pressen

Thompson, bedre kjent som «Honey Boo Boo» ble dermed vant til en tilværelse i rampelyset. Ettersom den lille missedronningen vokste opp for alles skue har det blitt diskutert hvorvidt kjendisstatusen gjorde henne godt senere i livet.

Det har også gjort noe med den unge jenta, som nå føler at hun har vokst ut av karakteren «Honey Boo Boo». I et stort portrettintervju med Teen Vogue i 2021 åpner hun opp om «identitetskrisen», men at hun omsider tilfreds med å bare være Alana.

– Det er helt to forskjellige mennesker. Jeg liker bedre den Alana jeg er nå, enn den yngre Alana, fortalte hun til magasinet.

Ble tatt på fersken med nakenbilder av menn

Ettersom reailtyserien «Here Comes Honey Boo Boo» ble en seer-hit i 2012 har det også ført til at familien har havnet i medias søkelys opptil flere ganger. I 2014 ble oppmerksomheten rettet mot familien igjen da «Honey Boo Boos» foreldre gikk fra hverandre.

Thompson og Shannon var sammen fra 2004 til 2014. Alana er 50-åringens eneste biologiske barn, mens Shannon har sine andre tre døtre med tre ulike fedre.

Paret var aldri gift, men var forlovet i to år. Men lykken brast for paret i 2014 etter at «Sugar Bear» ble tatt på fersken i å være utro. Shannon oppdaget nemlig en rekke datingprofiler som Thompson brukte aktivt.

Les også: Lagde reality av utroskapsskandale

I et forsøk på å redde forholdet ble paret med på realityprogrammet «Marriage Boot Camp» i 2015. Det så ut ikke til å hjelpe forholdet noe videre, for der kom nemlig frem at «Sugar Bear» hadde vært utro med både kvinner og menn.

«Mama June» mente det bekreftet hennes mistanker om eksforloveden, spesielt siden hun tidligere hadde funnet eksplisitte bilder av menn på telefonen til 50-åringen.

Men «Sugar Bear» fant lykken på ny med Jennifer Lamb (37). De giftet seg i 2017. Shannon på sin side er i dag gift med Justin Shroud (34).

Ble sammen med datterens overgriper

Etter at forholdet med «Sugar Bear» tok slutt fant Shannon fort seg en mann på nytt. Men den nye kjæresten vakte stor oppsikt, og han hjemsøkte familiens eldstedatter, Anna «Chickadee» Cardwell (27).

Realitymoren fant nemlig tilbake til en av hennes tidligere flammer, Mark McDaniel (61). De var først et par i 2002, og igjen senere i 2014. To år inn i forholdet ble McDaniel dømt for grov barnemishandling, og et av ofrene hans var lille Anna.

Les også: Fra «Hotel Cæsar» til Hollywood: Slik fikk norske Eva Sørhaug jobb blant verdensstjernene

På tidspunktet overgrepene skjedde var hun kun åtte år gammel, og McDaniel var sammen med «Mama June».

Ifølge politirapporten RadarOnline har offentliggjort fortalte hun om hvordan McDaniel berørte henne på upassende steder og tvang henne til å utføre sexhandlinger på ham. Han skal også ha drapstruet stedatteren sin til stillhet.

McDaniel satt fengslet i 10 år, og etter løslatelsen måtte han registrere seg som en sexforbryter i Georgia.

«Chickadee» har tidligere fortalt at hun prøvde å fortelle moren om misbruket, men at «Mama June» nektet å tro henne. I tillegg flyttet hun til bestemoren sin og bodde der helt til innspillingen av realityserien startet i 2012, ifølge People.

I et intervju med The Sun i 2021 fortalte 27-åringen at hun ikke har noe forhold til moren sin.

– Jeg har aldri hatt en samtale med henne hvor hun har beklaget seg, og hun liker å oppføre seg som at alt er bra og at ingenting har skjedd, sa Cardwell til avisen.

Det var ikke bare familieforholdet som ble annerledes etter McDaniel kom inn i livet deres igjen, realityserien deres ble også kansellert i 2014.

Mistet foreldreretten

Etter at det ble tydelige endringer i familiens dynamikk, gikk det imidlertid mer skeis. Selv om «Here Comes Honey Boo Boo» så slutten av sin gullalder i 2014, tok det ikke lang tid før det ble laget ny realityserie om familien.

Denne gang var det Shannon som fikk sin egen serie i 2017, kalt «Mama June: Road to Redemption». Der er flere av familiemedlemmene ofte å se, til og med ekskjæresten «Sugar Bear». Av åpenbare grunner er ikke hennes eldste barn å se i serien.

Les også: Ny rapport om Amber Heard sjokkerer: – Verste tilfellene vi har sett

I serien får man igjen se både oppturer og nedturer. Spesielt da «Mama June» mistet foreldreretten over den tidligere barnestjernen, Alana.

Shannon ble arrestert for besittelse av narkotika i 2019, og på den tiden skal hun ha hatt et alvorlig rusproblem. Som følge av det flyttet hun til sin storesøster Lauryn «Pumpkin» Efird (22), som nå er vergen hennes.

I Teen Vogue-intervjuet i 2021 åpnet 16-åringen opp om hvordan hun opplevde den tøffe tiden da morens narkotikabruk var på sitt verste.

– Da det ble veldig ille med mammas narkotikabruk visste jeg ikke hvor jeg skulle ende opp, Jeg er stolt over av meg selv over hvor langt jeg har kommet, forteller hun til magasinet.

I dag er 42-åringen edru, noe hun har vært i over to år. Moren har gått en lang vei for å gjenopprette forholdet til sine døtre, og i Vogue-intervjuet ble det kjent at moren så smått har kontakt med barna sine. Forrige måned åpnet Shannon opp om den vanskelige tiden.

– Det er ikke sånn at jeg ikke snakker eller møter Alana, den eneste forskjellen er at hun ikke sitter her ved siden av meg i hjemmet mitt hver dag, har moren sagt til Hollywood Life.