Ylvis-brødrene har siden gjennombruddet med «Norges Herligste» i 2007 deltatt i en rekke TV-programmer og blitt «hele Norges» TV-duo.

Vegard (43) og Bård Ylvisåker (40) har imidlertid begge vært svært selektive med hvilke programmer de deltar i utover sine egne programmer, og stort sett holdt seg unna de klassiske «kjendisprogrammene» til de ulike TV-kanalene.

Les også: Her må produksjonen gripe inn: – Var redd for å dø

Denne høsten er derimot den eldste Ylvis-broren med i sitt første realityprogram, «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Hvordan 43-åringen klarer seg i programmet, har ikke Bård Ylvisåker peiling på. Overfor Nettavisen røper han nemlig at han har ikke sett en eneste episode av programmet broren medvirker i.

– Aldri kommet helt dit

I løpet av to tiår har brødrene fra Bergen stått for flere suksessprogrammer, og ikke minst landeplagen «The Fox».

Det tette samarbeidet skal visstnok være en av grunnene til at 40-åringen ikke føler et behov for å følge med på hva broren gjør på TV-skjermen.

– Se for deg at du er meg. Du har jobbet med Vegard i 20 år, og når du kommer hjem og setter deg i sofaen så skal man se på Vegard i «71 grader nord», sier Bård Ylvisåker til Nettavisen og legger til:

– Jeg har aldri kommet helt dit, flirer 40-åringen.

Les også: Etterlyser to unge menn etter «71 grader nord»-innspilling: – Vil gjøre opp for meg

Den blonde Ylvis-broren forteller også at han ikke trenger å se storebroren gå på tur på TV, ettersom han har opplevd det i virkeligheten. Han kan derimot ikke utelukke helt at han vil sjekke ut 43-åringens TV-eventyr i fremtiden.

– Jeg føler jeg vet litt hva som skjer, sier han.

Én ting lillebroren derimot har fått med seg, er reaksjonene som har kommet etter «71 grader nord». De er han godt fornøyd med, og mener det styrker merkevaren deres at 43-åringen har gjort en god figur i TV-programmet.

Takket nei flere ganger

Det er dog ikke alle som har kjøpt forklaringen til hvorfor den 40 år gamle Ylvis-broren så langt ikke har sett på TV-programmet.

– En av døtrene mine spurte om jeg var bitter for at jeg ikke fikk være med i programmet, sier 40-åringen.

Bård Ylvisåker kan imidlertid fortelle at han selv har hatt muligheten til å delta, og at han derfor ikke har noen grunn til å være misunnelig. Han har nemlig selv fått tilbud om å delta i TV-konkurransen flere ganger, men takket nei hver gang.

Les også: Hardt ut mot Helly Hansen: – En reise i ydmykelse

Grunnen til det er enkel:

– Det har jeg ikke lyst til, sier den yngste Ylvis-broren.

Behovet for komfort er tydeligvis det som trumfer en deltakelse i «71 grader nord», skal vi tro 40-åringen.