VIKA (Nettavisen): Nicolai Cleve Broch (46) spør oss om det er greit at han har på seg capsen under intervjuet. Han har en «bad hairday».

I den kinoaktuelle filmen «Full Dekning» er han vertskap for en vennemiddag som kommer fullstendig ut av kontroll.

I filmen blir gjestene enig om å legge mobiltelefonene på middagsbordet. Avtalen er at de skal dele alt av meldinger og telefoner som kommer inn. For de har vel ikke noe å skjule? Skandalene står nærmest i kø - her har nesten alle skittent mel i posen.

Les også: Agnes Kittelsen om den nye filmrollen: – For meg ville det vært en livskrise

– Ville du vært vertskap for en sånn middag i virkeligheten?

– Nei, jeg tror ikke jeg hadde gått med på en sånn lek, men jeg forstår hvorfor det skjer. Det er veldig vanskelig å si «nei» og samtidig innrømme at man har noe å skjule, sier Broch til Nettavisen.

Skuespilleren sier han likevel forstår premisset for hvordan en slik lek kan oppstå.

– For min egen del ville jeg nok vært tydelig på at det er ganske privat. Mobilen har blitt den moderne dagboken på en måte. Det er uhørt at man skal legge dagboken sin frem og få enhver til å lese.

– Jeg synes vi har klart å lage en morsom film om moderne mennesker og moden kjærlighet. Det er ikke så ofte jeg synes jeg ser det. Enten er det veldig alvorlig eller veldig morsomt, men dette er sårt og morsomt på en gang, og det er jeg stolt av å være med på, sier han.

Ble ringt til alle døgnets tider

Broch må tenke seg om når vi spør om hva som er det rareste han noen gang har sendt med mobilen?

– Nei, jeg vet ikke hva det rareste jeg har sendt er. Men klok av skade - hvis jeg hadde sendt noe som var veldig rart, så ville jeg i hvert fall ikke delt det med Nettavisen.

Les også: Thorbjørn Harr om det å bli eldre: – Kanskje jeg har blitt mer uaktuell

Gjennom et langt skuespillerliv, har han i likhet med skuespillerkollega Thorbjørn Harr (47), vært omsvermet.

Broch forteller at han har mottatt mye forskjellig fra kvinnelige fans opp gjennom årene. Da han slo gjennom som skuespiller kom oppmerksomheten på en annen måte:

– Da jeg slo gjennom var det ikke meldinger på samme måten. Da var det at man ble ringt til alle døgnets tider, og måtte skjule nummeret litte grann så man ikke ble vekka i løpet av natta. Nå har alt flytta seg over i apper. Sånn at det som kommer av eventuelle forespørsler på de forskjellige arenaene kan være ymse, sier han med et bredt smil.

Broch vil ikke svare helt konkret hva forespørslene har handlet om. På lik linje som filmens tema sier han at det er litt privat. Men noen kvinner har gitt inntrykk av å ville tilbringe resten av livet med Broch, men ifølge han selv, ikke plagsomt mange.

Skuespilleren innrømmer at han, i likhet med mange andre, bruker irriterende mye tid på mobilen.

– Den tar irriterende stor plass i mitt liv. Det er urovekkende høyt det tallet som kommer en gang i uken, som sier hvor mye tid du har brukt på mobilen.

Les også: Nicolay Cleve Broch har hovedrolle i ny serie: Her feiler han brutalt

Skuespilleren kan sitte i sine egne tanker, og før han vet ordet av det sitter han og ser på mobilen i stedet.

– Det er utrolig irriterende, men det er så mye som foregår der, og det er forbundet med avslapning, at man kobler av, og veldig mye av livet foregår gjennom den. Både kommunikasjon og sosiale grupper.

– Får meldinger fra Argentina

Broch har for lengst blitt kjent i utlandet. I det siste for hovedrollen i HBO-serien «Beforeigners».

– Hvordan er det å være skuespiller for et internasjonalt publikum?

– Jeg synes det er utrolig flott. Det er kjempegøy at det har blitt sånn. En ting er «Beforeigners», men jeg tror spesielt TV-serier reiser veldig langt, og lengre enn filmer. Mitt inntrykk er at «Frikjent» og andre TV-serier jeg har vært med gjør at jeg har fått hyggelige meldinger fra Argentina.

– I meldingene står det at de får noe ut av historien vi formidler på lerretet. Jeg synes det er hyggelig å vite at det jeg gjør går så bredt og langt av gårde.

På spørsmål om han har hatt drømmerollen, eller om den ligger frem i tid, mener han at han har hatt mange drømmeroller.

– Jeg har vært veldig heldig, og synes jeg har fått gjort utrolig mye spennende.

Han er takknemlig for alt han har fått lov til å være med på. Samtidig har han aldri hatt en uttalt drømmerolle.

– Jeg forelsker meg veldig mye i prosjektene når de oppstår. Forhåpentligvis håper jeg at jeg skal få lov til å bli forelska igjen, og at det er flere spennende prosjekter foran meg. Akkurat hva det skal være, vet man ikke, og det er jo det som er litt gøy.