Gå til sidens hovedinnhold

Harald Rønneberg klinte til med Ane Dahl Torp på TV: – Ufattelig kleint

Harald Rønneberg forteller at det uvanlige møtet hadde stor betydning for «Senkveld»-suksessen: - Da skjedde det noe.

Fredag er både programleder Harald Rønneberg (47) og skuespiller Ane Dahl Torp (45) gjester i «Lindmo» på NRK, og i den anledning mimrer programleder Anne Lindmo (50) tilbake til duoens aller første møte – som fant sted i 2003.

Se et klipp fra den aktuelle kyssescenen i videoen under:

Den gang var «Senkveld» inne i sin første sesong, og Rønneberg og makkeren Thomas Numme (50) hadde ikke helt klart å etablere programmets form. Rønneberg hadde heller ikke startet med sine velkjente innslag der han stadig prøvde seg på ting han ikke kunne på daværende tidspunkt.

Les også: Sex på «Camp Kulinaris»: – Jeg trodde jeg skulle spille inn et familieprogram

Derimot ble sistnevnte konsept på sett og vis sparket i gang da 47-åringen skulle spille inn en kyssescene.

Hadde aldri møttes for

Det var nettopp Ane Dahl Torp som spilte mot Harald Rønneberg i scenen han på «Lindmo» beskriver som «noe av det flaueste han kunne se for seg». Han husker dagen godt.

– Den dagen ble fryktelig svett på jobb, ganske lenge, sier han til programleder Anne Lindmo – og legger til at han ikke fikk møte Ane Dahl Torp før kyssescenen skulle spilles inn.

Les også: Disse deltar i «Ex on the Beach – Afterski»

Derfor ble han sittende på en café før han gikk opp i Slottsparken der det var rigget til med et piknik-teppe og kameracrew. Der satt Ane Dahl Torp og ventet på at de skulle spille inn det Rønneberg sier var «ufattelig klein scene».

Se et utdrag fra kyssescenen i videoen høyere opp i saken!

– Da skjedde det noe

Ifølge Harald Rønneberg fikk scenen med Ane Dahl Torp god respons fra «Senkveld»-seerne.

– Det var fantastisk, for det er ikke noen hemmelighet at vår første «Senkveld»-sesong var rimelig variabel. Vi hadde ikke helt funnet formen, i hvert fall ikke på innslag, men da vi viste det her, da skjedde det noe, minnes Harald Rønneberg.

Brått kjente seerne seg igjen, forteller han.

– De forsto meg, at alle kunne forstå at dette var kleint. Så de kjente seg igjen i det. Så jeg husker jeg fikk tilbakemelding: Ja ja, han kysser som en ku – men han gir alt, ler Rønneberg.

Se hele «Lindmo»-intervjuet på NRK fredag klokken 21.40.

Enorm suksess

Selv om Rønneberg selv sier at den første sesongen av «Senkveld» var «rimelig variabel», ble det omsider en enorm tv-suksess. I hele 15 år, gjennom 30 sesonger og 435 programmer, ledet han programmet med Thomas Numme.

I 2018 ga de seg, og stafettpinnen gikk da over til Stian Blipp (31) og Helene Olafsen (30).

Les også: Takket ja til «Farmen»-slakt – så kom tårene

Opp gjennom årene sto Rønneberg og Numme for flere minneverdige tv-øyeblikk, og samme året som de ga seg med «Senkveld» mottok duoen også Gullrutens hederspris.

– Vi er jo altfor unge til å få denne! Betyr dette at vi er ferdig? sa Rønneberg fra scenen i Grieghallen den gang.

Ferdige var de derimot ikke. Numme returnerte til tv-skjermen med programmet «Casa Numme» sammen med kona i fjor, mens Rønneberg er aktuell med «Helt Harald».

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter