I det populære TV-programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», er det friluft og natur som står i fokus. Da gjelder det å ha riktig utstyr og tilbehør på plass.

I programmet er deltakerne ikledd klær fra ett av verdens ledende merker på turklær. Likevel ble det en neste umulig oppgave for enkelte av deltakerne, å være rustet til konkurransen.

Helly Hansen, som er sponsoren til årets sesong av realityprogrammet, hadde nemlig ikke klær å tilby til Trine Lise Olsen (46) og Fetisha Williams (28). De hadde rett og slett ikke deres størrelser.

Det endte blant annet med at førstnevnte måtte ferdes i stillongs under ekspedisjonen.

For små størrelser

For Williams' del måtte klesplaggene spesialtilpasses. Da Nettavisen møtte Williams rett før innspillingsstart, rettet hun kritikk mot Helly Hansen for å kun ha visse størrelser.

– Tjukke folk går ikke på tur, tydeligvis, sa influenseren til Nettavisen i april.

Videre la hun ikke skjul på at hun følte kroppsstørrelsen sin ikke er egnet for klær fra klesmerket, og påpekte at Helly Hansen ikke har et bredt nok utvalg av størrelser.

Les også: Her må produksjonen gripe inn: – Var redd for å dø

Trine Lise Olsen er enig i kritikken mot det kjente klesmerket. I likhet med Williams måtte også 46-åringen få spesialsydde turklær.

– Jeg var litt uheldig. Det fantes ikke turklær som passer kvinnelige former som hofter, rumper og mage, sier Olsen til Nettavisen.

At det manglet passende størrelser gikk inn på Olsen, og den 46 år gamle komikeren forteller at det var ydmykende at klærne fra Helly Hansen ikke passet.

Helly Hansen har foreløpig ikke besvart Nettavisens gjentatte henvendelser.

– En reise i ydmykelse

Spesialendringene kom ikke like fort for Olsen – hun ble nødt til å smøre seg med tålmodighet. TV-innspillingen var allerede godt i gang før Olsen fikk turklær som passet.

Ifølge 46-åringen gikk hun tre dager uten ordentlig turbukse, og var derfor nødt til å traske rundt i skog og fjell i stillongs.

Å gå rundt bukseløs beskriver hun som «en reise i ydmykelse». Til slutt fikk komikeren nok, og ga beskjed til produksjonen.

Les også: Denne «71 grader nord»-øvelsen håpet hun å unngå: – Tenkte at nå ryker jeg

At deltakerne ikke fikk passelig utstyr i tide, tar produksjonen kritikk på. Til Nettavisen sier pressekontakt i Discovery, Marianne Aambø, at utfordringene kunne blitt løst på en bedre måte.

– I forkant av innspillingen jobber produksjonen og utstyrsleverandører sammen med å få utstyr tilpasset individuelle behov. I dette tilfellet ble det ikke så bra som det burde ha vært, og justeringer av klærne ble bestilt så fort det lot seg gjøre, sier Aambø.

Viktig lærdom

Til slutt ble klesproblemet løst, og Olsen ble svært fornøyd med at de nye klærne passet. Hun mener likevel at det burde vært en selvfølge fra starten av, og at produsenter av turklær bør ta lærdom av dette.

Hun mener det er feil at standard turklær ikke passer alle kvinnelige former som mage, hofter og rumpe.

– Vi har også lyst til å gå på tur, og vi har også lyst til å føle oss vel når vi går på tur, sier 46-åringen.

Les også: Etterlyser to unge menn etter «71 grader nord»-innspilling: – Vil gjøre opp for meg

Som nevnt reagerte Olsen på manglende utstyr under innspillingen av det populære TV-programmet, og hun legger ikke skjul på at det til tider påvirket selvfølelsen.

Ifølge produksjonen ble det tatt en vurdering på at det var forsvarlig å la Olsen delta i ekspedisjonene før de nye klesplaggene var på plass.

– Det ble gjort en vurdering på at det var tilstrekkelig å legge ut på første etappe med de buksene og tightsene som passet, og nytt utstyr var på plass til neste etappe, la Aambø til.