For en drøy uke siden kom den offisielle traileren til den mye omtalte dokumentarserien «Harry & Meghan», og torsdag morgen ble omsider første del av dokuserien på Netflix sluppet.

I Netflix-serien, som for øvrig er delt opp i seks deler, får seerne et tettere innblikk på kjærlighetshistorien til prins Harry (37) og hertuginne Meghan Markle (40). Medieoppstyret som har fulgt paret blir også et stort tema i serien, og det trekkes paralleller med hvordan Diana ble behandlet av pressen.

Se traileren til Netflix-dokumentaren her:

Torsdag morgen ble de første tre episodene sluppet, og siste del av dokuserien blir tilgjengelig på strømmetjenesten om en uke.

– Var orkestrert

Både Harry og Meghan har gjort en rekke personlige intervjuer over en to års periode til dokumentarserien, og nå vil de dele historien fra deres perspektiv.

– Det er ikke komfortabelt, men når man føler at folk ikke har fått sett hvem du er på så lenge, så er det fint å la folk få se mer av hva som skjedde og hvem vi er, sier Meghan i første episoden av dokumentarserien.

I 2017 ble det kjent at paret var forlovet, og i serien sier Markle at oppstyret som fulgte etter forlovelsen og medieoppslagene føltes som et «orkestrert realityshow».

40-åringen husker spesielt at det offisielle intervjuet etter forlovelsen føltes upersonlig, og at paret aldri har fått lov til å fortelle sin egen historie og deres virkelighet fordi alt var så innøvd.

Kongehuset ville ikke kommentere eller stille opp til «Harry & Meghan»-dokumentaren.

Hertugparet deler også glimt fra hverdagslivet de lever i USA, og man får også et sjeldent innblikk av parets to barn, Archie (4) og Lilibet (1).

Ble drapstruet

Etter romansen mellom Harry og Meghan ble bekreftet i 2016, oppsummerer prinsen startfasen av forholdet som en «kombinasjon av biljakter, overvåking, og forkledninger».

Paret snakker ut om hva slags tiltak som måtte gjøre ettersom de følte seg forfulgt av pressen, og de legger ikke skjul på at de britiske mediene var intense.

Hertuginnen deler også hvordan det var å motta sin første drapstrussel, og hun husker at det var øyeblikket «alt endret seg», spesielt fordi sikkerheten ble for alvor skjerpet.

Drapstrusselen skal ha handlet om at en kvinne i Toronto truet med at seks menn overvåket huset hennes og fulgte med henne hvor enn hun gikk.

Les også: Kongehuseksperter advarer: – Harrys sinne har bygget seg opp

I forkant av det kongelige bryllupet i 2018, ble også medieoppmerksomheten mer intens. Igjen mottok Meghan flere drapstrusler, og sikkerheten rundt bryllupet ble også skjerpet. Ifølge Meghan var det snakk om at snikskyttere skulle være på plass for å verne om det kommende ekteparet.

Jaget av pressen

Som nevnt har det enorme mediepresset Harry og Meghan har opplevd, ofte blitt sammenlignet med det Diana opplevde på 90-tallet.

Mange mener at pressen hadde blod på hendene etter dødsfallet til Diana, og at hun ble jaget i hjel. I dokumentarserien sier Prins Harry at han anser det som hans plikt å avdekke bestikkelser i den britiske pressen.

– Jeg føler at ved å være en del av denne familien, er min plikt å avdekke denne utnyttelsen og bestikkelsen som skjer i mediene, sier 37-åringen.

Kritikken har rast

For snart to år siden sikret paret seg den svært lukrative dokumentarserie-avtalen med den populære strømmetjenesten. Ifølge Hello Magazine skal visstnok det mye omtalte paret ha fått 100 millioner dollar.

Allerede før premieren har Netflix-serien skapt overskrifter, og tidligere denne uken ble paret anklaget for å ha brutt loven ved at de angivelig filmet Buckingham Palace uten tillatelse.

Etter at traileren ble sluppet i starten av måneden, kunne ikke den britiske journalisten Piers Morgan (57) dy seg og ytret sin mening rundt den ferske dokumentarserien.

Morgan er ikke hertugparets største tilhenger, og på sin Twitter-konto skrev han at serien var «oppkast fremkallende».