Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Klum beskyldes for «fat-shaming»: – Alt du så var vekten hennes

Supermodellen setter sinnene i kok hos fansen.

Da den 19 år gamle danseren Amanda LaCount entret «America's Got Talent»-scenen denne uken, fikk hun stående applaus og jubel fra både publikum og dommere.

En som derimot ikke var like begeistret, var supermodell og dommer Heidi Klum (47).

For mens Simon Cowell (60), Howie Mandel (64) og Sofia Vergara (47) aldri var i tvil om å sende 19-åringen videre til neste runde, trykket Klum på den røde knappen og sa nei.

Les også: Sexologene avliver 10 vanlige sexmyter (+)

I og med at dommerne var tre mot én endte det hele med at LaCount gikk videre, men Klums kritikk har likevel fått flere til å reagere. I sosiale medier er det flere som mener modellen mislikte opptredenen på grunn av LaCounts vekt.

– Jeg synes du er en flott danser. Jeg elsker gløden din, «viben» din, energien din. Men jeg tror bare ikke at det er en millionopptreden, sa 47-åringen, til buing fra publikum.

– Oppriktig skuffet

LaCount har en stor følgerskare på Instagram, med 270.000 følgere, og bruker ifølge Cheat Sheet plattformen til å fremme et positivt kroppsbilde. Hun står blant annet bak kampanjen #breakingthestereotype - der målet er å inspirere dansere som kanskje ikke ser ut som en stereotypisk danser.

På Twitter er det flere som uttrykker skuffelse over Heidi Klums valg, spesielt på bakgrunn av historien og budskapet 19-åringen ønsker å fortelle og formidle gjennom dansen.

«Oppriktig skuffet over Heidi Klum i kveld. Denne jenta, Amanda, er et skinnende lys. jeg vil bare se henne danse og redefinere vår standard av skjønnhet og talent», skriver en.

«Så sier Heidi, når folk buer på henne for å trykke på den røde knappen: «Det er så skummelt når tusenvis av mennesker buer på deg». Amanda har blitt buet på hele livet – for å gjøre det hun elsker. Jeg synes det var en millionopptreden», følger den samme Twitter-brukeren opp.

«Wow. Fat-shamer en ung jente på #agt. Du er gammel nok til å vite bedre! Bra for Simon (Cowell, journ. anm.), som så danserens glede da alt du så var vekten hennes», skriver en annen, mens en tredje mener Klum bidrar til mobbing ved å trykke på knappen og med det si at hun misliker innslaget.

– Skal få henne til å spise ordene sine

Det skal imidlertid sies at enkelte også forsvarer Klum, og understreker at hun aldri sa noe om LaCounts kropp.

«Hvis dommerne vil bruke knappen sin, kan de det. Ikke vær så sensitive.. Og ikke legg ord i munnen til Heidi Klum. Jobben hennes er å være dommer. Hun sa ingenting direkte om jentas kropp. Dere overdriver, bare sier ifra», skriver en.

LaCount selv har på sin side delt en video på Instagram der hun forklarer hvordan hun opplevde auditionen.

Les også: Caroline Flacks mor raser mot aktor i datterens voldssak

«Som dere kan se, var det blandede meninger om opptredenen min. Jeg har opplevd at «body shamers» og mennesker som Heidi tenker at jeg ikke er god nok i flere år, men jeg skal få henne til å spise ordene sine», skriver hun.

Videre legger 19-åringen til at hun setter pris på tilbakemeldingene fra Simon Cowell, og at hun setter pris på den positive responsen hun har fått etter auditionen.

Heidi Klum har foreløpig ikke kommentert kritikken.

Les også

Emma Ellingsen blir med i «Bloggerne»

Les også

«Harry Potter»-stjernene tar avstand fra forfatterens uttalelser: – Uansvarlig

Kommentarer til denne saken