Tårene trillet nedover kinnene til Øyunn Krogh (24) da Adam Ezzari (23) ble danket ut av «Farmen kjendis» etter en intens tvekamp i saging mot Heine Totland (51) søndag kveld.

Som ukas storbonde møtte Krogh kraftig motbør etter at hun gikk vekk fra den opprinnelig avtalen om å velge en jentekamp, og valgte Heine Totland som førstekjempe. Stemningen ble mildt sagt dårlig inne på gården, og Totland bestemte seg allerede da for å legge en plan for å ta hevn på Krogh.

– Jeg valgte Adam som andrekjempe hovedsaklig for å ramme Øyunn på verst tenkelig måte, sier Totland til Nettavisen.

Ville ta hevn

Ifølge Totland la han en klar strategi. Mens det stormet på gården gikk 51-åringen heller i tenkeboksen.

– Jeg er rolig og står litt i midten mens alle rundt meg skaper en storm. Det er litt sånn jeg fungerer. Jeg er ingen dramaqueen. Når slike ting skjer blir jeg pragmatisk og tenker heller «hvordan fikser jeg dette best?», så jeg begynte å legge en plan allerede da, sier Totland.

Les også: Avslører «skjulte» beskjeder fra kjæresten under «Farmen»-oppholdet

Musikeren trodde aldri på argumentet til Krogh om at hun valgte han som førstekjempe fordi hun så på ham som sin største konkurrent. Totland ønsket derfor hevn, og tenkte at det aller verste som kunne skje Øyunn var at han kom tilbake på gården og at hun hadde sendt ut sin beste venn inne på gården, Adam Ezzari.

– For når hun først velger meg som førstekjempe så setter hun både meg og Adam i en svært utsatt posisjon, og da må jeg dra frem konkurranseinstinktet som jeg sjeldent blåser støv av. Sist var under «Masterchef»-finalen, og den vant jeg, sier Totland.

– Visste jeg kom til å vinne

Tvekampen så imidlertid ikke ut til å bli en enkel match. Ezzari starter med et voldsomt tempo og får et enormt forsprang foran Totland. Men når det kommer til den siste stokken, mister Ezzari kreftene og Totland tar innpå. På håret klarer Totland å sage over den siste stokken før Ezzari, slik at Ezzari er den første til å gå i bakken og dermed må reise hjem fra «Farmen kjendis».

Ifølge Totland var også dette planlagt.

– Jeg visste at Adam kom til å velge saging, og jeg var ganske sikker på at jeg kom til å vinne. Jeg kjenner Adam. Jeg kjenner ham godt, og vet at han går hardt ut for deretter å miste krefter og stoppe opp. Jeg satte tempoet jeg tenkte var perfekt for å vinne uten å bli for sliten, og jeg vant, sier Totland.

Totland fikk ikke med seg reaksjonen til Krogh da han vant, men forteller at han gleder seg til å se det på TV.

– Det er superdeilig den dag i dag. Jeg mener fortsatt at jeg ikke fortjente å bli valgt. Jeg synes det var helt ufortjent, og et dårlig og feigt valg, fortsetter han, men understreker at vennskapet til Krogh utenfor gården er superfint i dag og at han kun snakker ut fra et konkurranseperspektiv.

Ifølge Ezzari var det ikke gitt at Totland skulle gå av med seieren, og mener det like så greit kunne vært Totland som måtte pakke sakene sine.

– Å reise hjem rett før finaleuka var selvfølgelig ikke gøy. Men for meg var de fem ordinære ukene viktigst, og at jeg fikk oppleve de var jeg storfornøyd med. At Heine valgte meg var helt greit. Jeg hadde troa på at jeg skulle slå han i saging uansett. Det var tross alt marginer som skilte seier fra tap, sier Ezzari til Nettavisen.

At Totland valgte Ezzari for å ta hevn på Krogh har ikke 23-åringen noen tanker om.

– Men han overlevde tvekampen, så det var vel riktig valg, sier Ezzari og er likevel enig om at tvekampen for han sin del kunne vært forhindret.

– Det er ikke Øyunn sin feil at jeg ryker, men hun kunne forhindret det ved å holde avtalen og velge Marna. Da hadde jeg ikke trengt å gå i tvekamp for andre gang, fortsetter han.

– Veldig usympatisk å si

Bakgrunnen for valget til Totland får Øyunn Krogh hakeslepp av. Ifølge 25-åringen var Totland svært opptatt av at man ikke skulle være hevngjerrig inne på gården, og blir overrasket over hva tanken bak Totland sitt valg egentlig dreide seg om.

Les også: «Farmen kjendis»-Vebjørns kone fikk truse-nekt av TV 2: – Fikk aldri se den

– Jeg synes det er veldig synd først og fremst, også synes jeg det er veldig usympatisk. Det er ikke Adam som har gjort noe for å fortjene det, så hvis han ble valgt for å straffe meg så er det kjedelig, sier Krogh til Nettavisen.

Ifølge Krogh valgte hun Totland på bakgrunn av at hun opplevde han som sin største konkurrent, og mener det blir feil av Totland å tro noe annet.

– Det var vanskelig å velge blant guttene. Jeg hadde lyst til å ta ut en stor konkurrent, og det er selvsagt flere store konkurrenter enn Heine. Men hadde jeg valgt Isak hadde han 100 prosent valgt Adam og jeg hadde fått Isak inn på gården igjen uansett, Niklas skulle jeg selvsagt ha valgt om jeg hadde visst hvordan han oppførte seg senere og Vebjørn tenkte jeg at jeg kunne ha en sjanse til å slå, forklarer Øyunn.

– Tråkket på han mens han lå nede

Selv om det hele endte som det gjorde, og Krogh mistet en av sine beste venner inne på gården, er ikke Krogh enig i påstanden om at det er hennes feil.

– Jeg føler ikke at det er min feil. Det er min feil at det ble en mulighet for at han kunne ryke. Der og da gjorde det utrolig vondt, men det var mer det medmenneskelige som gjorde vondt, sier Krogh og fortsetter:

– De siste ukene hadde ikke Adam hatt det så bra. Gruppa var veldig misfornøyd med han, og det synes jeg var veldig urettferdig. De så ikke hele Adam, bare enkelte sider. På det tidspunktet var jeg den eneste som forstod Adam litt. Så det var det som gjorde vondt. Følelsen av at «der sitter hans ene venn og dolker han i ryggen». Ikke at jeg var hans eneste venn, men kanskje den ene som så alle sidene hans. Jeg følte jeg tråkket på han mens han allerede lå nede.

Les også: «God kveld Norge»-programlederne fjernes fra «Farmen kjendis»-intervjuer

Ezzari legger ikke skjul på at han ble skuffet over valget til Krogh.

– Jeg ble ikke sint på Øyunn, men jeg ble såret. Jeg følte, og føler fortsatt, at det vennskapet vi fikk der inne stod såpass sterkt at vi begge var villig til å ta kjipe valg for å redde hverandre. Det hadde jeg gjort uten tvil, sier Ezzari.

Til tross for en intens og stormende «Farmen kjendis»-uke bak seg går deltakerne inn i den aller siste uken på gården. Neste uke er det nemlig klart for finaleuke, noe Ezzari ikke er bitter for at han ikke får være med på.

– Det er ikke noe jeg skulle ønske jeg gjorde annerledes, og jeg angrer ikke på noe. Det er viktig å holde hodet oppe og blikket fremover, sier han.