Helene Olafsen (31) er for de fleste kjent som en av de tidligere programlederne for det populære talkshowet «Senkveld», som hadde sin siste sending i mai etter 20 år på TV-skjermen.

I tillegg til å underholde det norske folk på TV, har Olafsen hatt en karriere som snowboardkjører. Hun har konkurrert blant de beste i verden og har en lang rekke medaljer bak seg, og ble blant annet i 2009 verdensmester i snowboardcross.

Utenfor snowboardbakken er 31-åringen aktiv på sosiale medier og deler mye av livet sitt på Instagram, der hun har over 250.000 følgere. Hun deler alt fra bilder av familien sin til actionfylte sportsøyeblikk.

På tampen av året er hun og samboer Jørgen Nilsen tatt turen til skiparadiset Hemsedal, hvor hun og hele familien skal kose seg i snøen og med brett under føttene.

Olafsen har vært flink til å dele både videoer og bilder fra turen på Instagram, men det er spesielt en detalj i en video der hun står på snowboard med sin snart to år gamle sønn som har fått følgerne hennes til å reagere.

Bruker ikke hjelm

På videoen kjører Olafsen nedover det som tilsynelatende ser ut som barnebakken i Hemsedal på snowboard, samtidig som hun fører sønnen nedover som står på eget brett. En detalj flere har reagert på er at hverken Olafsen eller barnet hennes har på seg hjelm.

«Aller første mini-shred med selvlaget crew», skriver hun til videoen, som nå får kritikk.

«Herlig! Men hvor er hjelmen?», skriver en følger, mens en annen påpeker:

«Vært topp med hjelm på begge».

Les også: Usikker på nyttårsantrekket? Dette er festtrendene som gjelder nå

«For å bruke huet, men mot å være fullstendig firkanta»

Olafsen tar til Instagram for å svare på kommentarene og opplyse om at hun støtter bruk av hjelm, og at hun alltid bruker det når hun selv står på brett. Hun forteller derimot at hun har stått på snowboard hele livet og poengterer at farten de kjører i er gå-hastighet.

– Her er det snakk om 3-4 km/t, og jeg har kjørt snowboard hele livet. I langrennsløypa bruker ingen hjelm, og ikke de som går på beina heller, kommenterer hun på sitt eget innlegg.

Videre skriver 31-åringen at hun er «for å bruke huet, men mot å være fullstendig firkanta». Kommentaren hennes har fått nesten 700 likerklikk.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Helene Olafsen, men hun har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Får støtte

Til tross for de kritikkretta kommentarene får Olafsen også mye ros for å ta med ett-åringen ut i bakken i ung alder, og flere profilerte profiler hyller den tidligere snowboardkjøreren.

Les også: Disse kjendisene mistet vi i 2021

Blant annet skriver en:

«Hærre min, det er det søteste jeg har sett. Mine ett åringer på langrenn for første gang blekner», skriver en.

Tidligere proff alpin-kjører Nina Haver-Løseth legger også igjen en kommentar og skriver at videoen er fantastisk.

En tredje følger skriver at det er forskjell på hvor heldig noen barn er med foreldrene sine, og at det er utrolig bra å ta med ungene sine på ting i ung alder.