Lørdag var det premiere på TV 2 sitt helt nye lørdagsprogram «Norges nye megahit» der varierte, norske kjendiser skal konkurrere om å nettopp lage Norges nye megahit.

Sammen med kjente, norske musikkprodusenter skal kjendisene fremføre en ny låt hver lørdag som seerne, sammen med et dommerpanel, skal stemme og trille terning over.

Allerede etter første program ser det derimot ut til at Norges nye megahit er kåret.

Topper hit-listene etter første program

Med musikkprodusent og artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen i ryggen som mentor, ligger nå Helene Olafsen øverst på Spotify med Norges mest avspilte låt.

Sangen «Ludvig Daae», som Olafsen fremførte i programmet på lørdag, har høstet godt over 200.000 avspillinger bare på Spotify de siste fire dagene.

– NUMMER 1!!! Dette er hinsides!! Vi gjorde det søren meg, skriver Olafsen på Instagram onsdag.

Overfor Nettavisen kan Olafsen fortelle at det hele egentlig ikke har gått opp for henne.

– Det er jo noe man absolutt ikke kan forvente. Jeg tror ikke jeg skjønner hvor sjukt dette er, sier hun.

«Ludvig Daae» handler om mannen ved samme navn, som drev Ingierkollen slalåmsenter da Helene Olafsen var barn - en mann som, ifølge Olafsen, var en streng kar med sterke meninger om oppførsel i slalåmbakken.

Slik reagerte Ludvig Daae da sangen om han selv ble en landeplage:

Fikk «slakt» av dommerne

Under sendingen på lørdag ble ikke låten akkurat tatt i mot med brask og bram av dommerpanelet. Musikk-ekspert Christine Dancke sammenliknet blant annet låte med «Crazy Frog», men uttalte samtidig at hun skjønte at dette ble en hit.

Tidligere i programmet tøyset Thorbjørnsen også om at en ener på terningen blant musikkanmeldere alltid betyr at låten hans blir en hit.

– Jeg hadde veldig troa, spesielt på at den skulle gå topp fem. Hun hadde et sterk team bak seg med Smaaland og Staysmann. De har en rimelig god cv i det å lage hits fra før, sier Dancke til Nettavisen.

Olafsen mener dette sier mye om hvilken posisjon anmelderne kanskje har mistet.

– Musikk er blitt mye mer tilgjengelig for folk, og det ligger nok mer i hendene til lyttere av musikken enn det gjør hos anmelderne, sier Olafsen.

Les også: Helene Olafsen venter sitt andre barn

På lørdag skal Olafsen på scenen igjen, men lar seg ikke psyke ut av resultatet fra første sending.

– Det skal vel mye til å toppe lista igjen. Jeg burde vel kanskje gi meg nå, men jeg har en god låt denne gang også. Jeg er jo en person som aldri vil gi meg, så jeg har troa denne lørdagen også, sier Olafsen.

Hadde ikke troa

Thorbjørnsen på sin side er over seg av begeistring. Han var ikke klar over at låten ligger som nummer en på Spotify da Nettavisen ringer.

– Deilig! roper Thorbjørnsen.

– Helt nydelig. Deilig! gjentar han.

Thorbjørnsen innrømmer nemlig at han ikke helt hadde troen på at denne låta kom til å bli en hit, og mener at det er derfor dette er ekstra gøy.

– Det som er greia med hits er at du aldri kan planlegge dem. Jeg blir nesten rørt hver gang det skjer. Det er noe spesielt. Jeg visste vi hadde en catshy låt, og at Helene ville framføre den bra, men det er aldri helt sikkert det blir en hit, sier hitmakeren til Nettavisen.

Feires med øl

Ifølge Thorbjørnsen går låta i en «lett å lage»-kategori fordi den «skrev seg selv».

– Jeg tror suksessfaktoren her var at jeg, Smaaland (Erik Smaaland som skrev låten, journ. anm) og Olafsen hadde det gøy da vi holdt på å lage låten. Vi hadde det veldig gøy i studio. Vi lo mye og da gikk det veldig lett. Det at vi gikk fra studio med en god følelse, tror jeg er en god oppskrift, sier han.

Thorbjørnsen har ikke rukket å snakke med Olafsen ennå, men feiring skal det bli:

– Det blir en øl i kveld!

TV 2 er også svært fornøyde:

– Dette er utrolig gøy for et norskutviklet program, og vi gleder oss masse til fortsettelsen. Vi kan love flere fengende og folkelige hits i ukene som kommer, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Låta til Olafsen er imidlertid ikke den eneste sangen fra TV 2-programmet som har gjort suksess. Også låtene til Caroline Berg Eriksen, Maria Stavang, Abubakar «Abu» Hussain, Odd-Magnus Williamson og Einar Nilsson fra «Norges nye megahit»-premieren har oppnådd respektable strømmetall, men har foreløpig ikke plassert seg inn på topp 50-lista.

Odd-Magnus Williamson var den som oppnådde færrest stemmer i premiereprogrammet, og måtte dermed takke for seg. Inn kom utfordrer Oskar Westerlin, som i likhet med de fem andre deltakerne skal forsøke seg på å lage en helt ny hit som skal synges live på TV 2 kommende lørdag kl. 20.00. Da er temaet «Personlig».