Lørdag kveld var det duket for nok en dimmekamp i «Kompani Lauritzen», der de åtte gjenværende kjendis-aspirantene skulle bli til syv og fortsette kampen om å bli fullverdige jegere i troppen til programleder Dag Otto Lauritzen (65).

Etter å ha blitt testet i en rekke øvelser innenfor lagarbeid og utført oppgaver i makkerpar, var det denne uken programleder Marius Skjelbæk (31) og artist Tone Damli Aaberge (33) som måtte møte hverandre i dimmekamp. Og til slutt måtte Skjelbæk se seg slått ut av konkurransen.

Les også: Marius Skjelbæks verste mareritt i «Kompani Lauritzen»: – Det er så vidt jeg husker det

Deretter tok imidlertid lørdagens dimmekamp en uventet vending som sjokkerte de andre deltakerne og endte med tårer for flere av dem. Før Skjelbæk hadde rukket å ta farvel med kompaniet, reiste nemlig Dennis Siva Lie (28) seg opp med en overraskende beskjed.

– Oberst, Jeg har kommet så langt jeg tror jeg kommer i «Kompani Lauritzen», og ønsker derfor å gi plassen min til 97 Skjelbæk, sier Siva Lie i episoden lørdag kveld.

Klar beskjed fra legen

Tidligere i «Kompani Lauritzen»-oppholdet pådro nemlig NRK-profilen seg en skade. I øvelsen «Bobs hule» røk menisken til 28-åringen i et kne han allerede hadde problemer med og som han opererte senest i fjor etter at han i 2011 røk både korsbåndet og menisken.

– Jeg følte ikke at det var noe vits for meg å være med videre. Én ting var hva jeg kunne få til der inne, som var minimalt med tanke på de fysiske øvelsene, og en annen ting var det legen sa, sier han og legger til:

– Det ikke var hensiktsmessig å være der inne. Legen sa at enten så trekker du deg nå, eller så kan du gjøre det ute i skogen etter dimmekampen.

Les også: Lege reagerer kraftig på «Kompani Lauritzen»-øvelse: – Kan være kjempefarlig

Videre forteller Siva Lie at han hadde tenkt på valget siden dimmekampen i forrige uke, og han legger ikke skjul på at det var kjipt å trekke seg. Siva Lie hadde nemlig håpet på å nå helt til topps i konkurransen sammen med makkeren Rikke Isaksen (26), men da det ikke skjedde er han derimot fornøyd med at han fikk gitt Skjelbæk en ny sjanse.

– Det var veldig synd å måtte dra, jeg hadde jo ikke lyst til det. Heldigvis følte jeg at jeg fikk gjort det på en fin måte ved å gi plassen min til noen andre som fortjente å være der mer enn meg, påpeker han.

NRK-profilen beskriver overfor Nettavisen det hele som bittersøtt, da han som nevnt hadde et sterkt ønske om å nå helt til finalen.

I den perfekte finalen ville 28-åringen stått sammen med lagkameraten Isaksen, og han hadde også pønsket ut en plan for hvordan det hele skulle ende. Han hadde nemlig planer om å kjempe seg frem til mål, vente på Isaksen og til slutt bære henne over målstreken.

– Hvor gøy hadde det ikke vært om det var Rikke som vant «Kompani Lauritzen», sier han lattermildt.

Ville trekke seg forrige uke

Grunnet en røket menisk ble det derimot ikke noe av planen til Siva Lie, som altså måtte trekke seg fra konkurransen. Og NRK-profilen er ikke den eneste som har slitt med knærne i årets sesong.

Tidligere Aspirant 3, Mayoo Indiran (31), måtte forlate «Kompani Lauritzen» i forrige ukes dimmekamp etter at han tapte den planlagte dimmekampen mot Siva Lie. Overfor Nettavisen kan sistnevnte nå avsløre at han selv vurderte å trekke seg.

– Da jeg og Mayoo skulle i dimmekamp forrige uke så tok vi nesten «stein saks papir» om hvem som skulle vinne. Begge hadde ødelagt kne og ville hjem, men så kom vi frem til at Mayoo var mye dårligere og mer syk enn meg, så da var det best at han fikk reise hjem først, røper Siva Lie.

Les også: Tar avstand fra vold etter vond fortid: – Har brukt mange år på å angre

28-åringen innrømmer at han også var utmattet og ville hjem, men etter å ha pratet med produksjonen om å trekke seg fikk han beskjed om at de kunne løse hjemreisen hans på en bedre måte.

– Jeg sa fra til produksjonen med en gang dimmekampen var ferdig at jeg måtte trekke meg. Da ba de meg om å ikke fortelle det til de andre deltakerne og gi dem et par timer til å finne en alternativ løsning, opplyser han til Nettavisen.

Et par timer senere oppsøkte produksjonen 28-åringen inne på leiren og fremla to ulike alternativer for han.

– Det ene alternativet var at det var mulig at jeg kunne havne i en dimmekamp neste uke og ryke på en naturlig måte. Og det andre var at hvis noen andre havner i dimmekamp så kunne jeg trekke meg og gi plassen min til den som taper, forteller han.

Les også: Fikk seerne til å stusse: Lege bekrefter «Kompani Lauritzen»-teori

Siva Lie valgte dermed å fortsette en uke til på «Kompani Lauritzen», som i realiteten er tre døgn. Han fikk beskjed om å ikke fortelle noe til de andre deltakerne, men skaden i kneet slet han fortsatt med.

– De neste tre dagene måtte jeg poppe smertestillende før alle øvelsene, og selv om de andre ble holdt i mørket om planen så tror jeg de skjønte at jeg snart måtte gi meg. Jeg haltet tross alt rundt hele tiden, og måtte stå over én av øvelsene, forteller han.

Kan gi varige mén

De følgende dagene etter «Kompani Lauritzen» dro Siva Lie til legen for å ta en MR av kneet, der han fikk bekreftet at menisken hadde røket slik den gjorde for elleve år siden.

– Ortopeden ga meg to ulike alternativer, der jeg enten kunne operere kneet eller trene det opp og prøve å bli bra igjen på den måten. Begge har en 50/50 sjanse for å bli velykket, sier han.

Les også: Skaden i ørene ble skjebnesvanger for Emilie Stordalen: – Skikkelig tøft

Ettersom at Siva opererte kneet i fjor på grunn av den tidligere kneskaden, bestemte han seg for å forsøke å trene det opp denne gangen, og i dag er 28-åringen på bedringens vei og trener ved å jogge rolig ti minutter i uken.

Likevel er det fortsatt en del usikkerhet rundt kneet grunnet den tidligere skaden.

– Legen sa at det kan utvikle seg leddgikt fordi jeg har hatt så mange skader med den fra før, sier han og legger til:

– Men jeg har vært borte i det før, så jeg er vant med at det går treigt og at jeg ikke kan være med på alt jeg har lyst til å gjøre.

– En fantastisk gutt

Som følge av Siva Lies skade fikk altså Marius Skjelbæk, som egentlig tapte ukens dimmekamp, en ny sjanse i konkurransen. Han sier til Nettavisen at det føltes både riktig og fortjent at det var hans tur til å dra hjem, noe han også var veldig glad for.

Tankene om hvorvidt glad han var for å få en sjanse til var derfor vanskelig å ta innover seg.

– Akkurat der og da var det kjipt. For min egen del var det jo bare absurd og nesten litt vanskelig å ta innover seg, men jeg likte dårlig at det var Dennis som havnet i en sånn situasjon. Han var en ener. Det var aldri jeg, sier Skjelbæk til Nettavisen.

– Han hadde vanvittige smerter der inne. Og jeg visste at han kom til å trekke seg på ett eller annet tidspunkt. De knærne der hadde ikke mange flere døgn i seg med tung fysisk belastning, fortsetter han.

I ettertid er Skjelbæk fornøyd med å bli værende på Setnesmoen leir. På spørsmål om forholdet mellom de to har han bare positive ord å si om 28-åringen.

– Dennis, eller Playboy, som jeg kalte ham. En fantastisk gutt. På mange måter ble han en slags «verdens sterkeste lillebror». Full av pubertal energi, akkurat passe barnslig, akkurat passe gal. En fyr med et bredt repertoar som behersket det meste. I mine øyne den desidert sterkeste der inne. Han kunne ha vunnet hele greia. Men det utseendet der er så bra fra før at han kunne blitt livsfarlig med en oransje beret i tillegg, ler han.