Det har vært mye skriverier om hertuginne Meghan (39) etter at hun i 2018 giftet seg inn i den britiske kongefamilien, og det er ikke alt som har vært like positivt.

Blant annet har det blitt hevdet at flere av de som jobbet under henne og ektemannen, prins Harry (36), sluttet fordi de ble behandlet dårlig, og nå har disse beskyldningene igjen blusset opp i form av en skriftlig klage fra en av de ansatte.

Les også: Harry og Meghan venter sitt andre barn

The Times har fått tilgang til en e-post fra 2018 skrevet av Jason Knauf, hertugparets daværende kommunikasjonssekretær, der han tilsynelatende prøver å få støtte fra Buckingham Palace for å beskytte enkelte ansatte.

E-posten ble sendt til Simon Case, som den gang var prins William (38) og hertuginne Kates (39) private sekretær, etter bekymringssamtaler med HR-sjefen Samantha Carruthers.

«Jeg er bekymret for at ikke noe blir gjort», er blant det han skrev i e-posten den gang.

Fikk ansatte til å gråte

I klagen ble det hevdet at hertuginne Meghan var grunnen til at to av de ansatte hadde sluttet.

Hun skal også ha behandlet en tredje ansatt dårlig, og flere av de The Times har snakket med hevder å ha vært vitner til at ansatte har brutt sammen i tårer etter konfrontasjon med hertuginne Meghan. Ifølge Knaufs e-post har to følt seg mobbet, mens en tredje hevder å ha blitt personlig ydmyket.

– Det føltes mer som emosjonell grusomhet og manipulering, som jeg vil tro kan kalles mobbing, sier en.

Les også: Derfor forlot prins Harry kongehuset: – Giftig

Også i Knaufs e-post ble ordet «mobbing» brukt:

«Jeg er veldig bekymret for at hertuginnen klarte å mobbe ut to personlige assistenter i fjor. Behandlingen av X var helt uakseptabel. Hertuginnen virker bestemt på å alltid ha en i siktet. Hun mobber Y og prøver å undergrave selvilliten hennes. Vi har mottatt flere rapporter fra mennesker som har vært vitne til hennes uakseptable behandling av Y», står det.

Knaus klage ble aldri behandlet, og en måned etter at e-posten ble sendt sa han opp jobben ved Kensington Palace.

- Tolererer ikke mobbing eller trakassering

Onsdag kveld skriver The Guardian at Buckingham Palace skal undersøke omstendighetene rundt mobbeanklagene.

- Vårt HR-team skal se på omstendighetene som kom fram i artikkelen til The Times. Ansatte som var involvert på den tiden, inkludert de som har sluttet, vil bli invitert til å delta for å se om det er noe vi kan lære av dette. Den kongelige residens har hatt en policy i årevis, og vil ikke tolerere mobbing eller trakassering på arbeidsplassen, skriver HR-teamet i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Såret over påstandene

Hertuginne Meghan tar på sin side fullstendig avstand fra disse påstandene. En talsperson for hertugparet sier det hele er «en svertekampanje basert på skadelig feilinformasjon».

– Hertuginnen er såret over det siste angrepet på karakteren hennes, sier talspersonen og legger til:

– Hun har selv vært et mål for mobbing, og er dypt forpliktet til å støtte dem som har opplevd smerte og traumer.

Les også: – Prins William er skuffet over lillebroren Harry

I en uttalelse til Entertainment Tonight påpeker talspersonen at det ikke er noen tilfeldighet at flere år gamle anklager igjen dukker opp i britiske medier akkurat nå.

Hertuginne Meghan og prins Harry skal denne uken intervjues av Oprah Winfrey (67) og snakke om sine opplevelser de siste årene – blant annet om hvorfor de valgte å forlate det britiske kongehuset og flytte familien til USA.

Intervjuet sendes på TV førstkommende mandag.