Gå til sidens hovedinnhold

Henrik Elvestad vant «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»

Da komikeren kom hjem var det spesielt én ting han gledet seg til.

Se vinner-øyeblikket i videoen under:

Etter en beinhard finale bestående både av en lang og tung tur, klatring i et høythengende nett og en siste og avgjørende spørsmålsrunde, var det til slutt Henrik Elvestad (47) som vant sesong 12 av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Da hadde han først slått både Fay Wildhagen (27) og Victor Sotberg (29) i første del av finalen, før han igjen vant over sistnevnte i den aller siste konkurransen – der Fay Wildhagen måtte nøye seg med å se det hele fra sidelinjen.

Les også: Tar til tårene etter sjokk-exit i «71 grader nord»

Overfor Nettavisen forteller imidlertid 47-åringen at han ikke trodde han skulle vinne.

– Jeg hadde ikke troen da jeg skjønte at jeg hadde gått to kilometer forbi posten min på dag én. Og jeg var også usikker da jeg kavet i vannet da kajakken gikk rundt. Men jeg ga jo aldri opp. Aldri i nærheten, forteller komikeren.

– Veldig overrasket

Finalen gikk nemlig ikke helt knirkefritt for seg for Elvestad, som altså både gikk for langt og måtte tåle et kaldt og ufrivillig bad underveis.

Han forteller imidlertid at han selv tenkte han hadde en fordel ettersom han sannsynligvis holdt det høyeste tempoet, og at han derfor tålte noen feil. At han skulle være førstemann på Nordkapp hadde han derimot ikke trodd.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg kom først til Tom (Stiansen, red.anm.) på Nordkapp, sier han.

Det er også dette øyeblikket han husker best fra finaledagen nå i ettertid, ikke selve seiersøyeblikket.

– Følelsen da jeg svarte riktig på siste spørsmålet og så at Victor var langt bak var selvsagt bra. Det skal sies at det som står igjen fra den dagen var da jeg gikk alene ut på Nordkapp noen timer tidligere og fikk vite at jeg var først. Målet mitt før jeg dro var å oppleve så mye som mulig av turen, og nå hadde jeg kommet helt til endestasjonen. Helt fremme, sier han.

Les også: Ga bort finaleplassen: – Føles veldig feil

– Må ha litt flaks

Finalen viste seg å bli svært jevn. Elvestad og Sotberg kom først i mål ved Nordkapp, og sikret seg dermed de to plassene inn i den siste konkurransen. Der skilte det ikke mange minuttene mellom de to, og heller ikke i nettet var det noen av dem som fikk et overlegent forsprang.

Etter å ha klatret i nettet gjensto kun spørsmål fra turen de hadde vært på, der Elvestad var overlegen og til slutt stakk av med seieren.

Selv om han nå står igjen med tittelen som «Norges tøffeste kjendis», forteller han at han ikke gikk inn i konkurransen med en plan om å vinne.

– Jeg tror at hvis man blir med på «71 grader nord» for å vinne, så har man helt feil fokus. Da blir turen lang. Det er mye tilfeldigheter, og man må ha litt flaks, sier han.

Da finaledagen kom hadde derimot fokuset snudd, i alle fall litt.

– Da jeg først kom til finalen så tillot jeg meg å tenke tanken. Da kom den der «nå får du f… meg vinne hele dritten».

Les også: Trekker seg fra «71 grader nord» etter skade

Gledelig gjensyn

Før avreise fortalte Henrik Elvestad til Nettavisen at spesielt én ting kunne bli utfordrende på turen: Tilgangen på toalett.

– Det er jo klart at det å skulle drite ute fire ganger om dagen kan bli en utfordring for meg og ikke minst de andre deltakerne når jeg må stoppe og fly bak en stein hele tiden. Så det er jeg litt spent på, egentlig, uttalte Elvestad den gang.

Grunnet dette ble det et hyggelig gjensyn da han kom hjem etter flere uker på tur.

– For en som går på dass omtrent fire ganger om dagen så var gjensynet med vannklosett over middels bra, sier han.

Det var imidlertid ikke det aller første han gjorde.

– Men det første jeg gjorde var å gi en laaang klem til kone og barn. Jeg var jo bare borte en måned, men det føltes som et halvt år.