Henrik Elvejord var en av de opprinnelige åtte deltakerne som sjekket inn på reality-programmet «Ex on the Beach», og en av de tre som ble igjen helt til slutt, etter at kameraene ble skrudd av.

Han tilbrakte over en måned innelåst i et hus sammen med andre unge mennesker på jakt etter alkohol, sex og kjærlighet, og som første reality-deltaker i Norge skrev han en bok om opplevelsen.

Mange vil si at han er blant de mest populære deltakerne fra serien, men populariteten har ikke kommet uten en pris.

Tiden etter reality-programmet har vært tung, forteller han til Nettavisen.

Tung tid

- Kjendislivet er veldig krevende, og for meg ble det veldig mye å forholde seg til. Det er tungt og energikonsumerende, om jeg kan si det sånn, sier Henrik til Nettavisen.

Han forteller at oppmerksomheten i etterkant av programmet har vært mye større enn han hadde regnet med.

- Jeg hadde ingen anelse om at det skulle bli så stort, og at hele dette sirkuset skulle gå så inn på meg. Det tar mye av hverdagen å stille opp på ting hele tiden, det krever en del struktur for å få orden på hverdagen, sier han.

Mye kritikk

Etter deltakelsen på programmet publiserte Henrik en bok med navnet «Text on the Beach», hvor han forteller om sin opplevelse av hele oppholdet på reality-programmet.

Boka ble ikke spesielt godt mottatt, og har blitt slaktet av anmeldere i de fleste medier.

Kritikken som kommer hans vei, tar han imidlertid med knusende ro.

- Kritikk har jeg fått siden jeg kom på skjermen, og den kritikken var jeg forberedt på. Jeg har en hel gjeng som misliker meg, og jeg har en hel gjeng som liker meg. Sånn har jeg hatt det hele livet, den eneste forskjellen er at massen mennesker nå er større, sier han.

Han understreker også at den selvtilliten og stormannsgalskapen han har blitt så kjent for fremdeles er til stede.

Ingen sex

I serien «Influenserne» skal vi bli kjent med Henrik Elvejord, og bli med inn i hverdagen hans. Andre deltakere som Melina Johnsen, Nellie Krokstad, Halvor Harsem og Maren Turmo er også med i programmet.

Henrik ser fram til å dele andre og nye sider av seg selv med TV-seerne.

- Denne gangen blir det lagt mer til rette for å vise mer dybde. Jeg kan vise andre følelser også, og ikke bare gapskratte, som jeg stort sett gjorde på «Ex on the Beach», sier han.

Selv om seerne denne gangen skal få komme mer privat, er han fremdeles usikker på om vi får se noe til kjæresten Ulrikke Falch i serien.

Les også: De er to av landets mest omstridte par

- Hun spiller ingen rolle slik det ser ut nå, men det er ingenting som er satt i stein ennå. Ting er veldig løst, og vi har ikke satt noen planer. Serien skal følge meg i livet mitt, så vi får se hvor jeg er og hva jeg driver med når den tid kommer, sier Henrik, før han legger til:

- Dette programmet blir nok ikke like skandaløst. Jeg skal ikke fly rundt og pule på forskjellige damer på TV-skjermen denne gangen.

- Ikke engang Ulrikke?

- Haha, nei, da hadde det blitt seertall da! Jeg skal tenke på det, sier en lattermild Henrik.