En av «Camp kulinaris»-finalistene bryter helt sammen i finalen. Se hva som skjedde i videoen under:

Sesong fem av «Camp kulinaris» er ved veis ende, og i den storslåtte finalen var det til slutt Henrik Thodesen (41) som stakk av med seieren foran Christopher Mørch Husby (33).

At han skulle nå helt til finalen så Thodesen for seg allerede før konkurransen var ordentlig i gang.

Les også: Gir konkurrenten «skylda» etter vektnedgangen

– Jeg sa vel allerede i et av de første programmene at jeg så for meg å komme til finaleuken med Christopher og Kathrine (Sørland, journ. anm). Jeg er synsk, sier han og ler.

Hadde en fordel før start

41-åringen gikk også inn med et håp om å vinne konkurransen. I tillegg hadde han kanskje en liten fordel i og med at han hadde en matinteresse allerede før innspilling.

– Jeg har alltid lyst til å vinne når jeg er med på en konkurranse. Så det var jo målet. Også skjønte jeg tidlig at det var en fordel å ha laget litt mer mat enn å sette på en Grandiosa, som noen hadde som utgangspunkt der inne. Så det var absolutt en fordel å kunne noe, forteller Thodesen.

Christopher Mørch Husby hadde på sin side ikke like mye materfaring som Thodesen.

– Altså, hvilke kokkeegenskaper hadde jeg? Det var helt forferdelig, jeg kunne ingenting. Foodora-regningen min er skamfull, det er det det går i. Jeg lager ingenting, og kan dermed ingenting. Så det var en bratt læringskurve for meg, og jeg svettet godt der inne, sier han til Nettavisen og ler.

Les også: Britney Spears avslører babynyhet på Instagram

Likevel klarte 33-åringen å karre seg helt til finalen, men selv om han sikret seg en andreplass i et matlagingsprogram betyr ikke det nødvendigvis at han har endret på matvanene sine på hjemmebane. For der er det fortsatt mye ferdigmat.

– Jeg har ikke laget noe annet enn pizza eller pasta bolognese siden jeg kom hjem. Og det begynner å bli noen måneder siden vi var på «Camp kulinaris» nå, erkjenner han.

– Verste dagen i livet mitt

Mørch Husby er stolt av egen prestasjon til tross for at han ikke nådde helt til topps, og beskriver oppholdet i Portør på «Camp kulinaris»-innspillingen som «verdens beste ferie».

Han legger imidlertid ikke skjul på at han det samtidig var utfordrende, og at han fikk bli kjent med en rekke «nye» sider ved seg selv. Blant annet hva gjelder følelsesregisteret.

– Det var helt sinnssykt tøft, hardt, grusomt og fantastisk. Alt på én gang. Men jeg føler jeg er en person som beholder roen, så jeg ble overrasket over at jeg var så følsom. For jeg trodde virkelig jeg skulle være mer «chill» der inne, sier han.

Les også: Juliane Snekkestad etter bruddnyheten: – Deilig å være meg selv igjen

Spesielt under finalen fikk 33-åringen kjenne på følelsene.

– Det jeg har gruet meg mest til å se, er nok finalen. Jeg visste ikke at jeg var så følsom, men det er noe med det når de tar fra deg mobiltelefonen og all sosial kontakt, da blir alt veldig sterkt. Så det blir mye grining. Også får jeg et megasammenbrudd midt under finalen der, da, minnes han.

Se klipp fra sammenbruddet i videoen øverst i saken!

Mørch Husby er evig takknemlig for støtten fra Thodesen da begeret rant over for ham.

– Hadde det ikke vært for Henrik da ... Akkurat der og da så føltes det som at jeg ikke hadde overlevd. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort. Det var kanskje den verste dagen i livet mitt.

Har gjemt unna premien

Thodesen slapp på sin side unna sammenbrudd i finalen, og endte heller opp med konfetti og et trofé.

– Jeg fikk en veldig fin sånn krystallgreie i premie, sier han.

– Også vinner man jo heder og ære, som Kjartan sier. Jeg er allerede med i Bilkollektivet, så jeg trenger ikke bil, svarer han på spørsmål om han skulle ønske premien var litt større.

Les også: Lisa Teige ble skjermet av NRK: – Føler et ansvar

Nå som finalen er overstått og førsteplassen et faktum, skal trofeet omsider få den oppmerksomheten det fortjener.

– Jeg har gjemt det litt unna på et lite rotekontor jeg har. Men nå skal jeg sette den opp i stua, sier en stolt Thodesen.