Sesong fem av «Camp kulinaris» nærmer seg slutten, og denne uken får vi endelig svar på hvem som stikker av med seieren, samt heder og ære, i det populære TV3-programmet.

De gjenværende deltakerne har gjennom flere uker kjempet for å sikre plassen sin på kjendiskjøkkenet i Portør, og for enkelte viste den harde jobbingen seg å gå hardt utover dem rent fysisk. Og da kanskje spesielt for Henrik Thodesen (41).

Les også: Britney Spears avslører babynyhet på Instagram

Overfor Nettavisen kan nemlig Thodesen avsløre at spesielt én ting overrasket ham i løpet av oppholdet.

– Det var rart å være så lenge på et program der man bare lager mat, og fremdeles gå ned så mange kilo. Jeg ble kjempetynn – for jeg glemte stort sett å spise selv. Jeg gikk sikkert ned fem-seks kilo i løpet av innspillingen, sier han.

– Burde vært motsatt

En som derimot opplevde det motsatte av Henrik Thodesen, var Sebastian Solberg (32). 

– Det var så mye god mat, det var så deilig. Henrik ble jo supertynn av de greiene der, jeg tror hele opplevelsen tok ham litt. For min del la jeg på meg fem kilo på den tiden jeg var der inne, forteller 32-åringen lattermildt til Nettavisen.

– Og jeg hadde jo mye mer å gå på enn Henrik fra starten, så det burde jo vært motsatt, legger Solberg til.

Les også: Lisa Teige ble skjermet av NRK: – Føler et ansvar

Nøyaktig hva som var årsaken til at han gikk så mye ned i vekt, vet ikke Thodesen. Han tror imidlertid Solberg kan ha bidratt litt til at det ikke ble like mye mat underveis for ham.

– Det er vel noe med at vi står og går rundt hele dagen der inne. Jeg glemte nok å spise når vi holdt på med så mye. Og dessuten spiste Sebastian all mat som var til overs, ler han.

At han spiste det meste kan Solberg bekrefte:

– Ja, jeg gjorde jo det. Det var jo derfor jeg var med på et matlagingsprogram, for å spise god mat. Så det gjorde jeg, også lagde jeg ofte mat sammen med Henrik. Og når du setter den dårligste på kjøkkenet sammen med en av de beste, da må man bidra der man kan. Så da måtte jeg smake.

«Hotel Kulinaris»

I tillegg til at Solberg spiste det meste som var å finne på kjøkkenet, påpeker Thodesen at det ikke var like mye god mat å spise da de ikke befant seg på restaurantkjøkkenet.

– Da vi var på kjøkkenet var det liksom ikke nok mat til å spise selv. Man smaker litt underveis for å sjekke om det er bra nok, men utover det så må man jo gå og lage litt kjedelige knekkebrød og sånt til seg selv, forteller Thodesen.

Les også: Juliane Snekkestad etter bruddnyheten: – Deilig å være meg selv igjen

Ifølge Solberg var det derimot ikke mangel på god mat på fritiden, og mye av det kom fra ingen ringere enn Thodesen.

– Det var absolutt ikke mangel på mat der inne, sier han.

– Og Henrik lagde masse god mat til meg, han åpnet jo Hotel Kulinaris for meg. Og det dro jeg nytte av, ler han.