Se video – Her blir Tom Stiansen rundlurt:

Selv om det i all hovedsak er deltakerne som får mest skjermtid og oppmerksomhet i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», er også programleder Tom Stiansen (50) et viktig ledd underveis på turen fra Lindesnes til Nordkapp.

Hver uke geleider han deltakerne gjennom diverse etapper, men i torsdagens episode får han en enda større rolle.

Da skal nemlig 50-åringen konkurrere mot kjendislaget i en etappe satt sammen spesielt for dette formålet.

Les også: Tar til tårene etter sjokk-exit i «71 grader nord»

– Produksjonen vet jo hva jeg liker og ikke liker, og de vet godt at jeg ikke er noe god på sånne knoteoppgaver. Så det blir både mye gåing og sykling, i tillegg til masse ting som jeg ikke trives noe særlig med. Så de har satt sammen en god blanding, sier den populære programlederen til Nettavisen.

– Men med all beskjedenhet så var det veldig morsomt å se episoden nå i ettertid, legger han til.

– Veldig nervepirrende

Konkurransen mot de andre deltakerne, som Stiansen for øvrig aldri har tapt de foregående sesongene, består av flere etapper og oppgaver – med en overnatting i telt inkludert.

Programlederen får ikke den beste starten, og må se seg slått av de andre på den første etappen. Idet han ankommer posten ser det imidlertid ut til at han er der helt alene, men dette viser seg å bare være en artig spøk fra kjendisenes side.

Se klippet der Tom Stiansen blir rundlurt øverst i saken!

Kjendislaget får ti minutter forsprang dagen etter som følge av seieren, men Stiansens humør faller ikke av den grunn.

– Da jeg kom til camp var jeg bare veldig glad for å se de andre deltakerne. Det var veldig hyggelig å få en natt med dem, det var stas. Jeg følte meg som en av deltakerne, så det var hyggelig å få den natten der og kjenne litt på de nervene.

Les også: Ofret seg for lagkameraten: – Vil dra herfra med testiklene mine i behold

Hvordan det går i den neste etappen gjenstår å se på søndag, men Stiansen lover spenning:

– Det blir veldig jevnt. Veldig nervepirrende.

– Deltakerne var «bikkjer»

Det å tilbringe tid med deltakerne underveis er noe Stiansen setter pris på under innspilling.

– Vi har det veldig hyggelig på tur, og det har vært viktig for meg at vi i crewet skal spille på lag med deltakerne. Vi forteller dem selvsagt ikke hva de skal før etappene starter, men vi er en gjeng på tur – sammen, sier han til Nettavisen.

Slik var det derimot ikke i de første sesongene hans.

– I begynnelsen da jeg begynte som programleder var det en greie at deltakerne var «bikkjer», men da syntes jeg det var litt for stor avstand mellom oss. Det er mye bedre å spille på lag og ha en fin prat med deltakerne underveis. Så det har vi fått til en veldig fin greie på nå, synes jeg, sier Tom Stiansen.

Les også: «71 grader nord»-innspillingen i fare: – Vi måtte legge alt på is

Ingen særbehandling

Kjendisene har nå kommet seg til Troms, og underveis på turen har fem deltakere reist hjem. Tre av disse har trukket seg frivillig, og Stiansen legger ikke skjul på at det kanskje er et mønster spesielt i kjendisversjonen av realityprogrammet.

– Bloggerne har en tendens til å trekke seg, sier han og ler.

Han påpeker samtidig at det ikke er noen forskjell på kjendisversjonen og den «vanlige» versjonen av «71 grader nord», og fastslår at det ikke er noen særbehandling bare fordi man er et kjent fjes. Rutene er like tøffe uansett, og det blir naturlig nok ekstra tøft for de som ikke er vant til tur.

– Det kan nok hende at noen overvurderer sine egne evner og ikke tror det er så tøft som det er. Men jeg synes alle i år har gjort alt de har kunnet i forhold til forutsetningene sine.

– Det er veldig tøft, fastslår programlederen.

Les også: Full panikk på «71 grader nord»: – Ser for meg at barna mine får beskjed om at mamma er død

I likhet med innspillingen av den «vanlige» versjonen av programmet ble også kjendisversjonen spilt inn med strenge koronatiltak, og veteranskipet MS Sunnhordland var produksjonens hjem – hele veien fra Lindesnes til Nordkapp.

– På den måten unngår vi å treffe folk, og vi slipper dermed også å utsette oss for potensiell smittefare, sier programlederen, som er veldig fornøyd med at de klarte å gjennomføre flere innspillinger på rappen uten noe sykdom.