Denne saken oppdateres i løpet av dagen! Tips oss gjerne om du ser noen aprilsnarr-saker på 02060@nettavisen.no.

Den første dagen i april byr selvfølgelig på diverse spøker fra forskjellige hold. Noen vil nok hevde at ikke alle treffer like godt, men likevel holdes tradisjonen vedlike i store deler av verden.

Man er usikre på opphavet til dagen, men det vites i hvert fall at «April Fools' Day» har blitt feiret helt siden det 19. århundre.

2019-utgaven har heller ikke gått ubemerket hen, og blant de første spøkene for dagen finner man nyheten om gondol mellom Trysil og Sälen.

Trysil - Sälen

SkiStar melder i en pressemelding at det skal bygges en 45 kilometer lang høyhatisghetsgondol som skal binde sammen Norges og Sveriges største skiområder, Trysil og Sälen. Gondolen skal også være et transferalternativ til gjestene som lander på Scandinavian Mountains Airport, den nye flyplassen som åpner i desember 2019...

Se årets spøk fra frisørkjeden Cutters:

Ly og Vy

Både Statsbygg og Sporveien ser begge sitt snitt til å spøke med NSBs navneskifte til VY. Mandag morgen meldte nemlig de to organisasjonene at de endrer navn til henholdsvis Ly og Oy.

«Home and away» på norsk

TV 2 Sumo forteller om en gladnyhet på mandag. Etter «mange forespørsler» kommer nemlig den populære serien «Home and Away» med norsk tale. På Facebook-siden deres legger Sumo også ved en trailer.

Nye farger på rettssakskapper

Rett24 forteller at Domstoladministrasjonen vil liberalisere kappeforskriften. Regjeringen skal visstnok ha fjernet ordet «sort» for å få mer mangfold inn i norske rettssaker. Dermed åpner det opp for grønn-, rød-, lilla- og blåkledde dommere i tiden som kommer...

Oppjusterte bøter

Politiet i Orkdal lensmannsdistrikt skriver på deres Facebook-sider at laseren deres har stilt seg inn på mph i stedet for km/t i lang tid. Dermed har alle som har fått forenklet forelegg de siste månedene, fått en alt for liten bot.

- Vi har startet arbeidet med å gå gjennom samtlige bøter for å regne om km/t, oppjustere bøtene og ettersende nye bøter til samtlige, skriver de videre og legger ved et bilde av «bevisene».

Cola-hundemat

På Facebook delte også Coca-Cola nyheten om at de, i samarbeid med Norway Pets, skal gi ut hundefôr med Cola-smak. Den skal være uten sukker og skal komme i salg fra og med 6. mai. Så gjenstår det å se om våre firbeinte får smake på den populære brusen også.

Avskaffer tidsforskjell

TUI Norge forteller i en pressemelding at de avskaffer tidsforskjell på utvalgte reisemål. Reiseselskapets norske gjester kan se frem til å få flere ferietimer ved at selskapet nå eliminerer tidsforskjeller på utvalgte reisemål.

Biometrisk pass til hunder

Selveste Politiet i Norge, samlesiden til det norske politiet på Facebook, har kommet med en av dagens mest kreative spøker i form av et krav om biometri i pass til hunder. Tidligere fikk man pass til hunden hos autoriserte veterinærer, og nå «krever» politiet at identifikasjonen skal innbefatte en biometrisk undersøkelse, eller scanning av poten om du vil.

Quentin Tarantino i Norge

Filmweb forsøker seg på en liten spøk i retning av de filminteresserte. På Facebook-siden deres skriver de at Hollywood-regissøren Quentin Tarantino, kjent fra filmer som Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourios Baterds og Django Unchained, er blitt sett utenfor slottet mandag morgen.

Videre forteller filmsiden at Tarantino er på besøk i Norge for å jobbe med sin neste film. Den skal selvfølgelig handle om 17. mai i Norge, kongefamilien og russefeiringen.

Sandberg og Letnes til «Charterfeber» - eller?

Mandag tikket også nyheten inn om at Per Sandberg og Bahareh Letnes skal være med i TV3-programmet «Charterfeber».

På dette tidspunktet ville normalt alle alarmer ringt for de fleste, men kanalen avviser at det hele er en aprilspøk.

Resett kjøper eierandel i Utrop

Utrop melder på sine egne hjemmesider at de er blitt kjøpt opp av nettavisen Resett. Mens Utrop er kjent som Norges første flerkulturelle avis, er Resett viden kjent for å «fremstille saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt få frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke».

Bank legger ned digitale flater

Haugesund Sparebank skriver på nettsiden sin at de har bestemt seg for å legge ned alle digitale kanaler, både nettbank og mobilbank. Det litt drastiske valget kommer etter at et strategimøte mellom ledelse og styret kom fram til at det er «mer verdi i de fysiske og personlige møtene». Vel, dem om det!

Språkrådet bytter navn

- I forbindelse med sammenslåingen av de tre skandinaviske språkrådene (Dansk sprognævn, det svenske Språkrådet og det norske Språkrådet) er det vedtatt at Språkrådet skifter navn med virkning fra 1. august 2019, skriver Språkrådet på sine hjemmesider. Navnet som skal fange de tre organene under samme paraply er «OrdNOR».

Om ikke det var kreativ nok har Språkrådet lag til andre forslag som ble brukt i prosessen; Lingua Nord, Nordspråk, Skriveriet og NorLang (LangNor).

Gratis sand

Avisen Agder kunne informere sine abonnenter om at kommunen deler ut gratis fin skjellsand. Årsaken er ifølge avisen at Flekkefjord kommune og Boston AS fikk 100 tonn for mye sand til sjøbunndekking.

Ryggende brannbiler

Avisen Norddalen kan fortelle at på grunn av girkassehavari må brannbilene til Sel brann- og redningsvesen rygge under utrykning.

Dyr bærtur

IFinnmark kunne røpe at multeturer i Porsanger i fremtiden blir dyr. Du må nemlig innrapportere og skatte av multer du plukker. Dette på grunn av at kommunen visstnok skal ha et stort underskudd å dekke.


Rullende «passkiosk»

Bygdeposten omtaler nyvinningen til Modum lensmannskontor, hvor man i februar sluttet å skrive ut pass. Nå gjør den såkalte «passkiosken» comeback. Dermed kan passautomaten transporteres rundt i en campingvogn fra sted til sted. Problemet? Lensamannskontoret mangler selve campingvogna og har spurt publikum om hjelp til å bidra.

Meteorologene skifter til Fahrenheit

Meteorologisk Institutt benytter anledningen til å legge om fra Celsius til Fahrenheit. Dette på grunn av at EU vil ha en internasjonal standardisering. På Twitter legger de også ved to skjermdumper av hvordan vi kan «forvente» å se værmeldingene framover.

Aprilsnarr-fri Fredrikstad Blad

Opp i alt sammensuriumet av aprilsnarrer er det greit å vite at man er trygg fra å bli lurt noen steder. Fredrikstad Blad har nemlig festet to merkelapper på logoen sin, med påskriften «Kun ekte nyheter - også på 1. april».

Akuttlevering med drone

«One night stand og glemt kondom? Plutselig ereksjonssvikt? Akutt kåthet? Uansett hva ditt problem måtte være - Kondomeriet akuttlevering er svaret!» skriver Kondomeriet på sin nettside.

Fra og med første mai skal man nå kunne bestille hjemmelevering med drone.

Presseansvarlig Marthe Sørflaten opplyser i en pressemelding at tidligere undersøkelser har gitt indikatorer på hvor i landet Kondomeriet må legge mest ressurser.

– Vi har sett at tromsøværingene er blant de kåteste i landet. Vi har derfor lagt ekstra trykk og ressurser til ulike dronesentraler i de nordlige fylkene. Uten at vi helt har en forklaring på det, har også ekspertpanelet utpekt behov for stor satsning i og rundt bibelbeltet, sier hun.

Lanserer pizzaparfyme

Pizzabakeren i Notodden kan nå friste med en egen parfyme.

- Kun 249 kroner for å kunne lukte nystekt pizza dagen lang, skriver de på sine Facebook-sider.

Forbyr skjegg for alt helsepersonell

Bladet Sykepleien opplyser at det nå vil bli slutt på fullskjegg, halvskjegg, og all annen behåring av munn- og hakeparti i norsk helsevesen fra og med 1. juni.

- Vi kan ikke lenger tillate at forfengelighet går foran hygiene, sier smitteekspert Urzula Jadzack til bladet.

Ifølge smitteeksperten vurderes det nå også et forbud mot løsvipper.

Én gruppe slipper imidlertid unna forbudet, og det er trøndere.

- Trønderbarten rører vi ikke, den er så tett knyttet til hele landsdelens identitet at vi frykter liv kan gå tapt dersom leger og sykepleiere i Trøndelag ikke får operere med stritt hår på overleppen, sier Jadzack.

Måtte avlyse ungdomsfestival

Drammen Live24 skrev at det var gjort Middelalder-funn i Byparken. Dermed lå det dårlig an for ungdomsfestivalen «Elvevill», som følgelig måtte avlyses på grunn av gravearbeid.

Reaksjonene var mange, men heldigvis blir det festival for omlag 2.500 ungdommer allikevel.

SodaStream laget av rap

Brusprdousenten SodaStream la ut en reklamevideo på YouTube av deres neste storsatsing; kulsyrevann laget av menneskelig rap. I videoen viser astronauten Scott Kelly hvordan kan unnfanget idéen oppe i verdensrommet.

- Når livet gir deg gass, lag sprudlevann, forteller Kelly om oppfinnelsen med navnet SodaStreamME. Om man bestiller med en gang får man også med en innretning som lar brukeren lage sprudlevann i søvne også.

Hundeiskrem

Årets 1. april virket å være datoen for å finne på spøker med hunder. Hennig Olsen valgte nemlig våre firbeinte venner til å lansere en ny iskrem. «HOT DOGS» ble nemlig erklært Norges første iskrem for hunder.

- Vi ser ofte snille hundeeiere som deler iskrem med kjæledeggen på varme sommerdager. Nå lanserer vi et nytt produkt som er hundre prosent trygt for hunder, og som garantert faller i bedre smak, forteller Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Sophie Elise til Riverdale

Rett over midnatt natt til mandag, postet 730.no et innlegg om at Sophie Elise hadde blitt castet til Netflix-serien «Riverdale». Bloggeren ble annonsert til å spille rollen som Liv Kristin Gundersen, angivelig en norsk utvekslingsstudent fra den fiktive byen «Triststad».

- Harstad-jenta skal ha hatt audition og flere runder med prøvefilming i LA, samt sendt Riverdale-produsentene en showreel med høydepunkter fra Sophie Elises verden. Roberto beskriver TV 2-serien som «scripted reality», noe som har gitt henne mye skuespillererfaring, skriver nettsiden angående foranledningen til «castingen».

Private telefonbokser

Blant de mer bisarre aprilspøkene finner man det tyske mobilselskapet T-Mobiles nye telefonbokser. Det er derimot ikke snakk om gamledagers klassiske rød bokser, men heller små pappbokser til private samtaler.

Phone BoothE Mobile EditionE er designet for å tre over overkroppen, slik at man kan snakke i fred og uten mistanke for å bli avlyttet.

WiFi-vifte

En annen teknologisk gadget som ble funnet opp var Gets WiFi-vifte, «WiFan». Bredbåndsoperatøren kunne lokke med enda bedre hjelp til å spre internett-signalene.

- Vi vet at kundene våre hater dårlige WiFi-signaler, og derfor ruller vi ut enda en nyvinning for å gjøre hjemmene enda bedre, sier Sebastian Eidem, kommunikasjonssjef for Get, i en pressemelding.

Det er viktig at viften plasseres bak modemet, slik at signalet kan nå best ut, opplyser Get på egne hjemmesider.